Η Νέα «Λίγκα του Πρίζρεν» προ των Θυρών!!

Analysts for Change

OYTE ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΗ…..
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Οι κυβερνήσεις του Κοσόβου και της Αλβανίας πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση (11/1), κατά την οποία ο π/θ του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι και ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα υπέγραψαν
συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας η οποία κατατάσσει ως έναν εκ των στόχων της, την αύξηση του αριθμού των χωρών που στηρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου και την ένταξή του στον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
 
Η συμφωνία προβλέπει επίσης τη συνεργασία στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, της έννομης τάξης, της οικονομίας και των κοινωνικών δράσεων. Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν να συντονίσουν τις δράσεις τους ώστε να διασφαλίσουν τη συμμετοχή του Κοσόβου στις διαδικασίες της ευρω-ατλαντικής ολοκλήρωσης, οι οποίες περιλαμβάνουν και τη στήριξη του διαλόγου Βελιγραδίου- Πρίστινα.
Κατά την έναρξη της κοινής συνεδρίασης, ο Θάτσι επεσήμανε ότι το Κόσοβο και η Αλβανία έχουν ένα κοινό κεντρικό μοχλό : τη στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών έγινε στην Πρίζρεν, στο κτήριο στο οποίο, στα τέλη του 19ου αιώνα, ιδρύθηκε η επονομαζόμενη «Λίγκα του Πρίζρεν», η οποία είχε αποτελέσει ορόσημο για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας». Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι ιδιαίτερα συμβολική και ότι αποτελεί σαφές μήνυμα για τις προθέσεις των δύο πρωθυπουργών.
http://www.analystsforchange.org/2014/01/blog-post_4047.html#more

Related Post

Κατηγορίες: Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση