ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Α/ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΝΗ

7.3.13  dr Athanasios E.Drougos

 


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

H ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Α/ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΚΙΝΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Α/ΓΕΣ ΚΩΣΤΑ ΖΙΑΖΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΗΔΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ. Ο Κ.ΓΚΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ 79 ΤΗΣ ΣΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ. ΩΣ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΧΕ ΘΙΞΕΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ) ΟΤΙ «ΑΝΤΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ…ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ…». ΑΥΤΑ ΕΙΧΕ ΘΙΞΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΩΣ ΣΙΓΟΥΡΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ Α/ΓΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 80 ΑΔΤΕ ΣΤΗΝ ΚΩ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΓΕΣ , ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΖ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΠΙ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΖΙΑΖΙΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ 79 ΤΟΥ Κ.ΓΚΙΝΗ ΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 5 ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Δ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Α.ΤΣΕΛΙΟΥ(ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ). ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ , ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ Ο Α.ΤΣΕΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ Α/ΓΕΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Ο Α/ΤΣΕΛΙΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧVΙ Μ/Κ ΜΠΖ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, ΟΤΑΝ Ο Α/ΓΚΙΝΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΒΑΘΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ 80 ΚΑΙ 81 ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ.
ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Α/ΓΕΣ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΦΟΡΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Δ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ Α/ΓΕΣ(ΜΕΤΑ ΤΟΝ Κ.ΖΙΑΖΙΑ). ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΝΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΟΤΙ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Α/ΓΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΕΝΩ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙΤΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ.
Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ Α.ΤΣΕΛΙΟΥ ΣΕ Α/ΓΕΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ 79 ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥΛΗ (ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΣΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ NDC-GR/ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΗ) , ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΚΑΙ ΒΥ/ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Α.ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ.ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ. Ο Γ.ΜΠΑΣΙΑΚΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΝΩ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ, ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΡΙΕΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ACT-ΝΟΡΦΟΛΚ –ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ(Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ). Ο ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΥ/ΓΕΣ. ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΩΣ ΚΛΑΔΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ-ΥΛΙΚΟΥ ΚΛΠ. Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ, ΕΝΩ ΈΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ.
ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Α/ΓΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ 79 ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Β ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΠΗΣ (ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ). ΑΝ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΑ, ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΩΣ Α ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΥΤΟ. ΜΠΟΡΕΙ Ο Α.ΤΣΕΛΙΟΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ , ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ. ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ.
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ 80. ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΕΕ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥ/ΓΕΣ, Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΛΛΙΔΗΣ (ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ/ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ…ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. Ο ΝΙΚΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ. ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΩΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΛΛΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΓΕΕΘΑ ΕΝΩ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΩΣ ΓΑΛΛΟΜΑΘΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ. ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΒΟΣΝΙΑ-ΣΟΜΑΛΙΑ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ 79ΑΔΤΕ ΚΑΙ 95 ΑΔΤΕ ΣΕ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΡΟΔΟ. ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ 80 ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ 5-6 ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ. Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΩΡΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΩΝ ΤΟ ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ….ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ. ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΡΑΡΧΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΓΚΑΓΚΑΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΓΕΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ (ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 98 ΑΔΤΕ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ). ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΥΦΟΙ…ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ….ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ 81 ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΚΙΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 3 ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ. ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΟΗΧΘΗ ΣΕ Α/ΓΕΣ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Π.ΧΑΡΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 9 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ 69 ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ( ΛΙΓΟΥΔΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΦΑΣΑΡΗΣ-ΥΦΑΝΤΗΣ-ΜΠΟΥΡΔΑΝΙΩΤΗΣ-ΑΝΔΡΙΑΝΝΗΣ-ΡΟΥΣΟΣ –ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ/ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ!!!). ΕΠΙ ΗΓΕΣΙΑΣ Ν.ΝΤΟΥΒΑ ΥΠΗΡΞΕ ΜΟΝΟ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ 70) ΩΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΝΩ ΕΠΙ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΡΑΨΑ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ 71/ ΉΤΟΙ Π.ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ-Σ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ-Ν.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ Α.ΓΡΕΤΣΙΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ. ΕΠΙ ΗΓΕΣΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΣΤΟ ΓΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ Ι.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ-Η.ΠΕΤΣΑΣ ΚΑΙ Π.ΓΙΑΓΚΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ 72 ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΤΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΥ. ΟΙ. ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ-ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ….ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΚΙΝΗ. ΚΑΙ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ. ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ…ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΤΕΡΑ….ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΟΝ…

Related Post

Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Μία απάντηση στο ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

  1. Ο/Η Diaxeiristis λέει:

    Εάν αναλογισθούμε ότι ζούμε στην χώρα πού η αξιοκρατία είναι άγνωστη λέξη ,εξηγούνται όλα…….όμορφα…….
    Μπάλλας Γ.

Αφήστε μια απάντηση