ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΔ:: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

 ARXHGOI-760x400Του Ιωάν. Αθ. Μπαλτζώη

Σήμερα (22/3) παρουσιάστηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια η  νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων , όπως είθισται μετά τις προβλεπόμενες κρίσεις του μηνός Μαρτίου. Την παρουσίαση της νέας ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στον Πρόεδρο έκανε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του σημείωσε ότι «άνεμοι, καταιγίδες και θύελλες έχουν εκδηλωθεί τριγύρω μας, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους». Είναι η επωδός που ακούμε συνέχεια τελευταία από την πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Άμυνας, αν και τα προβλήματα και η συνεχιζόμενη απαξίωση, που ελπίζουμε να μην είναι σκόπιμη και συνειδητή, συνεχίζεται, προκαλώντας ερωτηματικά για τα «μεγάλα λόγια» που ακούμε συνεχώς.

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τους συνεχάρη, τους είπε ότι «σαν να μην έφταναν τα δικά μας, έρχονται τώρα και τα δύσκολα στην Κύπρο».   Αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο η χώρα μας όσο και η Κυπριακή Δημοκρατίας, ο κ.Παπούλιας είπε ότι «είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, αποδυναμώνεται η διπλωματική ικανότητα της χώρας μας. Αναλαμβάνετε σε μία δύσκολη περίοδο συγκρούσεων, πολιτικών, γεωστρατηγικών και ενεργειακών και αποτελείτε εγγύηση της διασφάλισης των συμφερόντων μας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε το αυτονόητο, που όλοι οι σώφρονες ηγέτες και όλα τα σοβαρά κράτη εννοούν και εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβια, ανεξαρτήτως οικονομικών συγκυριών. Ακόμη ο ανώτατος πολιτειακός άρχων έστειλε το μήνυμά του, προς όλες τις κατευθύνσεις «Είμαστε σε πόλεμο», προσπαθώντας να αφυπνίσει τόσο τον Ελληνικό λαό, όσο και ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία της πατρίδος, που περί άλλων τυρβάζει, πλήρως υποταγμένη και φοβισμένη στην κυριαρχία του Δ’ (οικονομικού) Ράιχ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ιστορίας μας, θα έπρεπε να ήταν στο απυρόβλητο, να στηρίζονται από όλους και να ενισχύονται σε όλους τους τομείς, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα, καθόσον αποτελούν τον μοναδικό παράγοντα της εξασφάλισης της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας, της προστασίας του εθνικού μας χώρου και του εθνικού μας πλούτου και τέλος ο κύριος μοχλός άσκησης της εξωτερικής μας πολιτικής . Τα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ακούει κανείς; Αντί αυτού, του αυτονόητου, που πράτουν άπαντες οι σώφρονες ηγέτες και όλα τα σοβαρά και ισχυρά κράτη της γης, στην Ελλάδα βλέπουμε την απαξίωση, την εξαθλίωση και των εξευετελισμό των στελεχών της, την συνεχή μείωση του αμυντικού μας προυπολογισμού, με επιπτώσεις σε όλους τους τομείς (εκπαίδευση, επιχειρησιακή ικανότητα, ετοιμότητα, αξιόμαχο κλπ)  με τελικό αποτέλεσμα  την ελάττωση  της αποτρεπτικής μας ισχύος. Και επιμένουμε στο θέμα των στελεχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, καθόσον ο αμφάλιος λώρος μεταξύ των, που κάποιος ανιστόρητος νάνος ΥΕΘΑ προσπάθησε να κόψει ο αφελής δε κόβεται με τίποτα. Το προσωπικό λοιπόν  είναι ο κρίσιμος παράγων και το κυριότερο στοιχείο του αξιόμαχου των ΕΔ, παραφράζοντας  τα λόγια του Ναυάρχου Κουντουριώτη, ότι χωρίς αξιόλογο , εκπαιδευμένο και με ηθικό προσωπικό, τα οπλικά συστήματα είναι σωροί άχρηστων σιδερικών.   Βλέπετε το θέμα της εθνικής άμυνας δε μπαίνει σε λογική εκπτώσεων, συμβιβασμών και παραχώρηση του δικαιώματος σε αλλότριες Τρόικες. Εκτιμούμε ότι τα στελέχη των ΕΔ ακόμη θα κάνουν το καθήκον τους, παρά τα παραπάνω αναφερόμενα. Αλλά ως πότε θα αντέχουν;  Και για να μην επεκταθούμε περισσότερο σε αυτό το θέμα να επαναλάβουμε την ρήση του προέδρου της Δημοκρατίας, μήπως και ακουστεί από τα ώτα των ιθυνόντων και ξυπνήσουν από τον λήθαρχο της εθνικής καταστροφής, που βρίσκονται. «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ». 

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;;;;;;

Related Post

Κατηγορίες: Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση