Ένας βετεράνος του πολέμου της Κύπρου γράφει για την “επιλογή” καθηγητή στην ΣΣΕ, τους “Ρεπούσηδες και τους Ευέλπιδες”!!!

 

Στη συνέχεια του μεγάλου θέματος που προέκυψε και αφορούσε την εκλογή καθηγητή ιστορίας στην ΣΣΕ και αναφερθήκαμε με αρθρογραφία ( Μέγα εθνικό θέμα “Δόγμα Ρεπούση στους Έλληνες Ευέλπιδες, δες http://www.analystsforchange.org/2014/05/blog-post_5838.html ) λάβαμε από τον κ. Αργυρόπουλο Νικόλαο,
βετεράνο του πολέμου της Κύπρου 1974)  την παρακάτω επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε, γιατί θεωρούμε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αναφέρει και νέα στοιχεία στην υπόθεση αυτή, που αφορά το αρχαιότερο εκπαιδευτικό και στρατιωτικό ίδρυμα της χώρας, την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και την τεράστια εθνική σημασία που έχει η εκπαίδευση των αυριανών ηγητόρων του Στρατού μας.Ιδού η επιστολή του κ. Αργυρόπουλου.

http://www.analystsforchange.org/2014/05/blog-post_6898.html#more

Αξιότιμε κύριε Μελεζιάδη

Διάβασα το άρθρο της έγκριτης εφημερίδας «Δημοκρατία» με θέμα «Το δόγμα Ρεπούση στους Έλληνες Ευέλπιδες», το οποίο δημοσιεύσατε στο «ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» http://roykoymoykoy.blogspot.gr/2014/05/11_15.html , καθώς και την επιστολή διαμαρτυρίας του ταξιάρχου ε.α. Α. Καστάνη, με την οποία, όπως ισχυρίζεται και εσείς φαίνεται να αποδέχεστε, επιχειρεί να αποκαταστήσει την αλήθεια ή κάτι που ο ίδιος εκλαμβάνει ως αλήθεια, σχετικά με το ποιοι και πώς επιλέγουν καθηγητή Στρατιωτικής Ιστορίας για τους Έλληνες Ευέλπιδες.
Δηλώνω εξ αρχής ότι ΔΕΝ γνωρίζω τον απόστρατο Ταξίαρχο Α. Καστάνη, γνωρίζω όμως καλώς τον κ. Ηλία Ηλιόπουλο (απορριφθέντα από την εκλεκτορική επιτροπή ως υποψήφιο για να κριθεί) και, αναφερόμενος στα κείμενα του άρθρου και της επιστολής, επισημαίνω τα εξής :
Ο εν αποστρατεία ταξίαρχος Α. Καστάνης
1ον. Σε κανένα σημείο της επιστολής του δεν απαντάει στα όσα ΤΡΑΓΙΚΑ και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ στοιχεία παρατίθενται στο άρθρο της «Δημοκρατίας» για τα μέλη της επιτροπής εκλεκτόρων και την λυσσαλέα ανθελληνική δράση τους.
2ον. Σε κανένα σημείο της επιστολής του δεν αναφέρει, ως κατώτερος προς ανώτερο, αν συμφωνεί και αν αποδέχεται τις «ιδέες» και «πράξεις» των εκλεκτόρων, οι οποίες έχουν αποκλειστικό σκοπό να στρεβλώσουν την Ελληνική Ιστορία, ψευδολογώντας ασύστολα κατά των Ελλήνων Ηρώων και προσβάλλοντας ξεδιάντροπα την Ιερά Μνήμη τους.
3ον. Σε κανένα σημείο της επιστολής του δεν αναφέρει, ως κατώτερος προς ανώτερο, αν σκοπεύει να «διδάξει» στους Ευέλπιδες αυτές τις «ιδέες», αν γι’ αυτόν τον σκοπόν «επελέγη», αν έχει δεσμευθεί ότι θα υπηρετήσει τέτοιες «ιδέες» και τέτοιους «σκοπούς» και τι είδους «εγγυήσεις» συνεπούς εφαρμογής των δεσμεύσεών του παρείχε στην εκλεκτορική επιτροπή.
4ον. Σε πολλά σημεία της επιστολής του, επιδεικνύοντας κατωτερότητα έναντι ανωτέρου, και προφανώς έχοντας ενστερνισθεί πλήρως τις μεθόδους των εκλεκτόρων και καθοδηγητών του, επιχειρεί να αποδείξει ότι είναι άριστος γνώστης αλλά και χειριστής των πλέον εξελιγμένων οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούν οι πάσης φύσεως «Ρεπούσηδες», δηλαδή των λασποβόλων όπλων (ενδεχομένως είναι τα μόνα όπλα που έμαθε να χρησιμοποιεί).
Παραθέτω ολίγα, εκ των πολλών, στοιχεία που συνθέτουν την επιστημονική προσωπικότητα του κ. Ηλία Ηλιόπουλου, για να διαπιστώσετε γιατί κρίθηκε «μη εκλόγιμος» από τους εκλέκτορες και για να αντιληφθείτε ποιος είναι αυτός ο οποίος, κατά τις δηλώσεις του ε.α. Ταξιάρχου (βλ. επιστολή του):
«… πρόκειται για κάποιο ενδιαφερόμενο, ο οποίοςδεν είχε τα προσόντα να διδάξει
Θεωρεί απαράδεκτο (ο ε.α. Ταξίαρχος) και ξεπερνά το ήθος του (του ε.α. Ταξίαρχου) να περιγράψει περισσότερο το ποιόν αυτού του ενδιαφερόμενου…
(δεν είναι υποψήφιος αφού κρίθηκε «μη εκλόγιμος») από τους εκλέκτορες («Ρεπούσηδες»!!!! και μη)…
Θα θέλατε να σας διδάσκει στρατιωτική ιστορία και ειδικότερα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ένας που κατά δήλωση του είναι ιστορικός και δεν έχει καμία σχέση με τη στρατιωτική ιστορία
Θα θέλατε να σας διδάσκει ένας που έγραψε ένα βιβλίο που με μεγάλες πιθανότητες αντέγραψε βιβλίο της ΔΙΣ (περί Ιερού Λόχου) …»

Dr Ηλίας Ιωάννου Ηλιόπουλος
Ιστορικός και Συγγραφέας
Έτος / τόπος γεννήσεως : 1967 εν Αθήναις.
 • ΔιδάκτωρΙστορίας Ανατολικής & ΝΑ Ευρώπης (Dr. phil)

του ΛΟΥΔΟΒΙΚΕΙΟΥ-ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ.

ΔιευθυντήςΤμήματοςΠολιτικών & ΣτρατηγικώνΣπουδών(Director of the Department of Political and Strategic Studies)καιΚαθηγητήςτηςΈδραςΠολιτικών & ΣτρατηγικώνΣπουδών(Chair Political and Strategic Studies)τηςδιεθνούς (ΝΑΤΟϊκώνπροδιαγραφώνκαικριτηρίων) ΣΧΟΛΗΣΠΟΛΕΜΟΥΒΑΛΤΙΚΗΣ / BALTIC DEFENCE COLLEGE (έτοςεκλογής: 2009).
– Καθηγητής Ειδικού Τομέα ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ/ΣΕΘΑ.

ΑπόφοιτοςU.S.InstituteonAmericanPoliticsτουU.S. DepartmentofStateκαι
τουDonahueInstituteτουΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΜΑΣΣΑΧΟΥΣΕΤΤΗΣ / UniversityofMassachusettsAmherst(2006).

 • Πτυχιούχος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (1990).
 • Έτη Διδακτικής Υπηρεσίας σε ΑΕΙ / ΑΣΕΙ: δώδεκα (12)
 • Έτη Διδακτικής Υπηρεσίας σε Μεταπτυχιακά Τμήματα ΑΕΙ: εννέα (9)
 • Έτη Διδακτικής Υπηρεσίας σε Μεταπτυχιακές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας(Σχολές Εθνικής Αμύνης/Ασφαλείας, Σχολές Πολέμου / Διοικήσεως-Επιτελών Ελλάδος – Εξωτερικού):δέκα (10)
 • Έτη Ερευνητικής Υπηρεσίας σε Κρατικό Ερευνητικό Ίδρυμα: πέντε (5)
 • Βιβλία και Επιστημονικές Μονογραφίες: ένδεκα (11)
 • Μέλος της Εταιρείας Στρατιωτικής Ιστορίας των ΗΠΑ (SocietyforMilitaryHistory),
 • τουΣυνδέσμου Γερμανών Ιστορικών,
 • του Κύκλου Εργασίας Στρατιωτικής Ιστορίας των γερμανοφώνων Πανεπιστημίων,
 • της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής Διοργανώσεως του Ετησίου Συνεδρίου «InternationalStrategySession: STRATEGIESXXI» του NATIONALDEFENCEUNIVERSITY της Ρουμανίας «Κάρολος Α»,
 • της Διεθνούς Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «StrategicImpact»και
 • της Αυστραλιανής Εταιρείας Ναυτικής Ιστορίας.
 • Τακτικό Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Αξιολογητών του Υπουργείου Παιδείας της Ρουμανίας για την γνωστική περιοχή «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» (MilitaryScience) και του EXECUTIVEACADEMICBOARD του EUROPEANSECURITY & DEFENCECOLLEGE, HIGHLEVELCOURSE, της Ε.Ε.
 • Συνεργάτης της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού / ΔΙΣ.

P1010886Δυστυχώς, τέτοια και τ
όσο μεγάλη κατωτερότητα ΔΕΝ θεραπεύεται …
Ευχαριστώ για την φιλοξενία της επιστολής μου στο ιστολόγιό σας και, επειδή οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα, εύχομαι να βάλλει Ο Θεός Το Χέρι Του ώστε να μη δούμε μια μέρα τους Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού να γίνονται γενίτσαροι και να υποκρινόμαστε ότι τάχα δεν καταλάβαμε πώς έγινε κάτι τέτοιο.
Αθήνα, 16η Μαΐου 2014.
Με τιμή
και άγρυπνη εθνική συνείδηση
Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος
Βετεράνος του πολέμου της Κύπρου το 1974
Κατηγορίες: Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση