ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!(ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

 

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης

Τα τραγικά γεγονότα στην Αίγυπτο, που παραπέμπουν πλέον σε εμφύλιο πόλεμοδεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο κανέναν πλέον και ιδιαίτερα τα κράτη της Μεσογείου. Η Αίγυπτος δεν είναι μια τυχαία αραβική χώρα, μια μικρή χώρα με μειωμένη επιρροή στον Αραβικό κόσμο. Αντιθέτως η Αίγυπτος είναι μια μεγάλη χώρα με ιστορία και πολιτισμό αιώνων και τεράστια επιρροή σε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο.
Είναι θα λέγαμε με βεβαιότητα  η ηγέτιδα δύναμη του Αραβικού και Μουσουλμανικού κόσμου, ισχυρότερη σε επιρροή και στρατιωτική ισχύ από οιαδήποτε άλλη και ιδιαίτερα από την πλούσια και απολυταρχική με παντελά απούσα την δημοκρατία, την Σαουδική Αραβία, που προσπαθεί ματαίως και με την διάθεση τεραστίων ποσών να αναλάβει την ηγεσία. Παραμένει ακόμη στην ηγεσία του μουσουλμανικού κόσμου, παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια να εισχωρήσει στον σκληρό πυρήνα του Ισλαμικού κόσμου και να κυριαρχήσει  με την αποτυχημένη τελικά νεοθωμανική πολιτική έμπνευση Νταβούτογλου, περί “στρατηγικού βάθους” και την πολιτική των μηδεικών προβλημάτων, να κατορθώσει το ακατόρθωτο: Να δημιουργήσει προβλήματα με όλους.

Έτσι η Αίγυπτος παρά το καθοδηγούμενο πείραμα της αποκαλούμενης “Αραβικής Άνοιξης” και της ανόδου στην εξουσία της Μουσουλμανικής αδελφότητος, γρήγορα αντελήφθη ότι η κατάσταση διολυσθαίνει από την ομαλότητα και την ‘εστω και αυτής της μορφής “αραβικής δημοκρατίας”  και οδηγείται σε ακραίους “Ισλαμικούς Παραδείσους” με Τζιχάντ, Σαρία και όλες τις ακραίες μορφές θρησκευτικών αντιλήψεων. Η αποκαθήλωση του “Φαραώ” Μόρσι έγινε τελικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου, που πάντα είχαν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και συμμετοχή σε όλα τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, φυσικά με την έγκριση των Αμερικανών, που συνεχίζουν να αυτοσχεδιάζουν σαν μαθητευόμενοι μάγοι εις βάρος των λαών και που αναγνώρισαν τελικά τον λανθασμένο σχεδιασμό των και την κρυφή απειλή των Αδελφών Μουσουλμάνων, που δεν  κατάλαβαν από την αρχή (καλά τα εκατοντάδες Think tank που διαθέτουν τι στην ευχή αναλύουν;) το αυγό του φιδιού που εκολλάπτουν.

Το ντοκυμαντέρ που παρουσιάζουμε πραγματεύεται αυτό το θέμα σε ότι αφορά την Αίγυπτο. Πως διαμορφώνεται η κατάσταση στην Αίγυπρο και πως σχεδίαζαν και σχεδιάζουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι τον αγώνα τους για την ανάληψη της εξουσίας και την κυριαρχία σε ολόκληρη την χώρα και κατ’ επέκταση στην ευρύτερη περιοχή. Οι σκηνές είναι συγκλονιστικές και αμείλικτες για την δική μας δυτική λογική και αντίληψη. Το ερώτημα που μας δημιουργείται είναι αδυσώπητο: “Πως είναι δυνατόν το ανθρώπινο ον, στο όνομα του Θεού του, του Δημιουργού να διαπράτει τέτοια εγκλήματα, που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους ;”.  Ατά δε που συμβαίνουν στον πόλεμο της Συρίας, από τους ίδιους εξτρεμιστές της ιδίας Πίστης και Θρησκείας, μάλλον θα παραμείνουν, ως η μαύρη κηλίδα της ανθρώπινης ιστορίας, πεδίο έρευνας των μελλοντικών επιστημόνων και ερευνητών της ανθρώπινης ηθικής, λογικής, ιδεολογίας και θρησκευτικής μανιώδους αντίληψης.
Αναφέρεται και σε άλλα πράγματα, που είναι ενδιαφέροντα, επίκαιρα, ενημερωτικά της κατάστασης, αντίληψης, συμπεριφοράς. Δείτε to.h

 

ttps://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZgEP1NB3pLk

 

http://www.analystsforchange.org/2013/08/blog-post_8136.html#more

Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση