«ΑΚΟΥΜΠΑ” ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»;

 

23.9.13  Analysts for Change

Του Χρήστου Α. Καπούτση

 Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι,  εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπαιδεύουν τα «Τάγματα εφόδου» των  οπαδών της   «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Η οργανωτική δομή του κόμματος,  είναι παρόμοια με παραστρατιωτική – κομματική οργάνωση, που μάλιστα διαθέτει και ένοπλο τμήμα!

Με αφορμή  δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”  το οποίο φέρει μέλη της Χρυσής Αυγής να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση με όπλα από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό ευθυνών αν υπάρχουν. Σε χθεσινοβραδινή επικοινωνία του «ΑΘΗΝΑ 984» με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Στρατηγός Μ. Κωσταράκος μας  είπε ότι,  έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές έρευνες από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο και ότι σύντομα, θα  δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Είναι εντυπωσιακό ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ, στέλεχος της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει: “Η εκπαίδευση μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην Κεντρική Εύβοια και αλλού. Εκπαιδευτές είναι στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές μας. Κύριο μέλημα μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμα και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα για να μην εντοπίζονται εύκολα από την Αστυνομία ή για να μην συνδέονται με μας.»
 Εφόσον αποδειχτούν βάσιμα τα παραπάνω, τότε, πρόκειται για μείζον θέμα, καθώς η Χ.Α. συνιστά πλέον άμεση απειλή για το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας.
Πάντως, από τα υπάρχοντα στοιχεία προκύπτει ότι,    αδελφός Βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι αξιωματικός του Στρατού Ξηράς (απόφοιτος της ΣΣΕ). Επίσης , υπάρχουν  Αξιωματικοί που έχουν το ίδιο επώνυμο ή είναι συγγενείς  με τον Αρχηγό και στελέχη της Χ.Α. και ανήκουν στην Ακροδεξιά, ενώ κάποια εν ενέργεια στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων καυχώνται δημοσίως, για την  ιδεολογική τους «συγγένεια»  με  συγκεκριμένο Εθνικιστικό- ναζιστικό χώρο.  Επιπλέον, απόστρατοι αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων,  που διατηρούν σχέσεις με εν ενεργεία στελέχη και είναι ενταγμένοι στη Χ.Α.,  αποτελούν τη «γέφυρα» του νεοναζιστικού κόμματος με τους στρατιωτικούς!!
 Τα στοιχεία αυτά και πολλά άλλα,  αξιολογούνται από το ΓΕΕΘΑ, καθώς προχωρούν οι έρευνες σε βάθος,  με στόχο να αποκαλυφθούν διασυνδέσεις της Χ.Α.,  με εν ενεργεία στρατιωτικούς, που δεν περιορίζονται μόνο στις παραδοσιακές σχέσεις του οπαδού -ψηφοφόρου με το κόμμα, αλλά επεκτείνονται σε ποικίλες παράνομες δραστηριότητες,  όπως είναι η στρατιωτική και  η εκπαίδευση στα όπλα, πολιτών – οπαδών της Χ.Α.!!   .
Στο εύλογο ερώτημα, αν η Χ.Α. είναι  πολιτικό κόμμα ή οργάνωση με στρατιωτική δομή (παραστρατιωτική πολιτική οργάνωση), την απάντηση δίνει ο Βουλευτής  της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Σε συνέντευξή του σε φιλικό  προς τη Χ.Α. sites,  υποστήριξε ότι: «Ασφαλώς και η Χρυσή Αυγή έχει στρατιωτική δομή και η παρουσία του Αρχηγού αποτελεί εγγύηση για την ενότητα του Κινήματος. Εδώ και δεκαετίες πολεμάμε ενάντια σε ένα ολόκληρο Σύστημα και αν έχουμε παραμείνει όρθιοι το χρωστάμε στην ποιότητα και την πειθαρχία των ανθρώπων μας.»
Είναι προφανές ότι η  Χ.Α διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος,  που έχει  στρατιωτική Δομή και Οργάνωση. Και το στρατιωτικά οργανωμένο τμήμα της, αποτελεί την «σιδηρά  χείρα», που επιστρατεύεται για την υλοποίηση των πολιτικο-ιδεολογικών της στόχων.
«Το «κόμμα-μιλίτσια» (αλλιώς: «κόμμα-πολιτοφυλακή»), στο οποίο αναφέρεται ο Duverger , υπήρξε ιστορικά ο τύπος οργάνωσης των φασιστικών/ναζιστικών κομμάτων, τα οποία διέθεταν παραστρατιωτική λειτουργία, αυστηρή πειθαρχία και ιεραρχία, καθώς και μέσα τρομοκράτησης των αντιπάλων. Γνωρίσματα «μιλίτσιας» οικειοποιήθηκε από τα πρώτα στάδια του βίου της και η Χρυσή Αυγή», επισημαίνει σε άρθρο της η κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ Αν. καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Κατόπιν αυτών, αναφύεται το εξής ερώτημα: Ένα πολιτικό κόμμα, που είναι και «κόμμα-πολιτοφυλακή» , με οργανωμένο στρατιωτικό τμήμα, με τα στελέχη του να  εκπαιδεύονται στη χρήση στρατιωτικού οπλισμού, αν η  θέση του,  είναι στα έδρανα του Κοινοβουλίου ή των Δικαστηρίων;
Η Χ.Α. πρέπει να αποδομηθεί πολιτικά και ηθικά. Να καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών. Να απαξιωθεί κοινωνικά , ώστε να  σταματήσει να γίνεται ο φορέας υποδοχής των απογοητευμένων ψηφοφόρων. Κυρίως όμως, θα πρέπει να γκρεμίσουν οι γέφυρες επικοινωνίας της  Χ.Α. με εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
.
                                      *
(σ.σ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, προανήγγειλε τη διεύρυνση του άρθρου 187 του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 του ποινικού κώδικα περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας.
Σημειώνεται, ότι το άρθρο 187 αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ το άρθρο 195 αφορά, ουσιαστικά, τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και η διεύρυνση συνίσταται στο ότι, πλέον, παραστρατιωτικές οργανώσεις θα χαρακτηρίζονται ομάδες με στρατιωτική οργάνωση και συμπεριφορά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ένοπλα σώματα ή χωρίς οπλισμό.)
Κατηγορίες: 'Αρθρα, Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση