ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Σε «Ανεξάρτητη Μακεδονία» είχε συμφωνήσει ο Παπανδρέου

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ
Αποκάλυψη τηλεφωνικών συνομιλιών στα Σκόπια…

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πολιτική (και τις διαπραγματεύσεις) της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου στο ζήτημα των Σκοπίων ζητάει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο


βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης. Καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να διευκρινίσει κατά πόσο επί των ημερών του κ. Παπανδρέου η ελληνική διπλωματία είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα. Αφορμή για την ερώτηση του κ. Κακλαμάνη ήταν μαι σειρά αποκαλύψεων στη γειτονική χώρα με τη δημοσιοποίηση τηλεφωνικών συνομιλιών του Πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι με τον υπουργό Εξωτερικών, Αντ. Μιλόσοσκι.
Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες αυτές, η ελληνική πλευρά ήταν έτοιμη να αποδεχθεί το όνομα «Ανεξάρτητη» ή «Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας», με τον γεωγραφικό προορισμό «Άνω» σε παρένθεση. Μάλιστα ο κ. Μιλόσοσκι φέρεται να ισχυρίζεται ότι «το όνομα αυτό δεν θα έχει ρίσκο για εμάς, θα το διατηρήσουμε ως Δημοκρατία της Μακεδονίας με κάτι εμπλουτισμένο – ανεξάρτητη – ή κάτι άλλο και το δικό τους γεωγραφικό σε παρένθεση».
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στα Σκόπια, «διαπραγματευτής» από ελληνικής πλευράς στις συγκεκριμένες συνομιλίες ήταν ο Άλεξ Ρόντος, ο οποίος δεν φαινόταν έτοιμος να αποδεχθεί την παραπάνω λύση για το όνομα.

 http://hellasforce.com/

 

Κατηγορίες: 'Αρθρα, Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση