ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Α.ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι κ.κ. Πρόεδρε, Αντιπρόεδρε-Δ.Σύμβουλε και Μέλη (με e.mail) του ΔΣ/ΕΑΑΣ,
Σήμερα, 31-1-2013, πέφτουν οι “μάσκες”, τα “δήθεν“, τα “θα εξετάσουμε“, “θα..θα..θα..”.
Πλέον, δεν υπάρχουν τα “δικαιολογίες¨”, “κέρδος χρόνου“, “αυτοί είναι δικοί μας“, “οι δεδομένοι” και ήλθε ο καιρός να εξαφανιστούν οι “ευγενείς και συνετές συμπεριφορές”. Και πλέον δεν μας κοιμίζει η παρουσία 2 ε.α Αξκών ως ΥΦΕΘΑ! άλλωστε, “αρχή άνδρα δείκνυσι” !!
Τα “lexotanil” δεν θα επαρκέσουν και πολλοί θα αμαρτήσουν “βρίζοντας” μπροστά στα ΑΤΜ!
Αν και είχαμε προειδοποιήσει με email τους συναδέλφους του Παρ/τός μας ότι επέρχονται δραματικές μειώσεις! Πολλοί αγνοήσαν την ιδιότητα (Αξκός Οικον.) του υπογράφοντα ΚΑΙ βαυκαλίζονταν με διάφορα άλλα , κατά την άποψή μας, υποβολιμαία, λες και δεν θα θα επέρχονταν η ώρα της αλήθειας.
Και ιδού αυτή : ο υπογράφων με 44 έτη συντάξιμης υπηρεσίας και Σύνταξη Δκτού Στρατιάς, έλαβα σύνταξη 1.215 Ε!!! Θα μάθατε ή θα μάθετε και για σας, αλλά και για όλους.
Ακούω εδώ και καιρό τις “εξομολογήσεις” – φαίνεται ότι, ίσως λόγω ηλικίας ή υπομονετικότητας, εμπνέω εμπιστοσύνη – πολλών συναδέλφων, που βρίσκονται στα όρια της απελπισίας, ιδιαίτερα οι κάτω των 55 ετών και, σκέπτομαι, τί θα γίνει από αύριο! Υπάρχουν ε.α. συνάδελφοι, που λόγω υποχρεώσεών τους -όχι σπατάλης- μας ζητήσαν να τους βούμε ή μόνοι τους βρήκαν χειρωνακτικές εργασίες (π.χ.μάζεμα ελαιών, σοβατίσματα) για να επιβιώσουν! Σε τέσσερις περιπτώσεις, ενεργήσαμε έρανο μεταξύ μας για να συνδράμουμε ε.α αξκούς να “βγάλουν” τον μήνα! Και το τραγικότερο, σε δύο περιπτώσεις, πάλι με έρανο μεταξύ μας, καλύψαμε τα στοιχειώδη έξοδα κηδείας !! Μάλιστα, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, μια και μιλάμε για Αξκούς! Και ακόμη ηχεί στα αυτιά μου η κυνική φράση, κατά την ημερίδα της 7ης Νοε 2012 στο Πολεμικό Μουσείο, όταν ζητήσαμε την έγκαιρη καταβολή του βοηθήματος θανάτου: “αγαπητέ μου, το βοήθημα αυτό δεν είναι έξοδα κηδείας”!!
Αγαπητοί Συνάδελφοι του ΔΣ/ΕΑΑΣ,
Διεκδικήσατε την ψήφο μας και εκλεγήκατε για να εκπροσωπείτε όλους τους ε.α. Αξκούς, κατά το πνεύμα του ειδικού ιδρυτικού Νόμου (ΝΔ 1171/72, ΦΕΚ Α΄ 82) της ΕΑΑΣ, σκοπός της οποίας, κατά το άρθρ. 2, είναι, μεταξύ άλλων : <<. 2γ. Η επιμέλεια των συμφερόντων και η παρακολούθησις και διεκπεραίωσηις των γενικών ζητημάτων των μελών αυτών. … και 2ε. Η μέριμνα δια την διατήρησιν και βελτίωσιν της κοινωνικής αυτών θέσεως >>. Δεν θα σας ερωτήσω αυτό που είναι στα χείλη όλων των μελών μας (δηλ. τί κάνατε εσείς); Αλλά θα σας προτείνω τα εξής :
1. Συγκαλέστε αμέσως έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και αποφασίστε την άμεση κινητοποίηση όλων των μελών και όλων των Παραρτημάτων όλης της Χώρας, έστω με την αίρεση της συναντήσεως με τον Πρωθυπουργό, που δεν πιστεύω να αποδώσει κάτι απτό και ουσιαστικό! Χαράξτε γραμμή, οπλίστε μας με επιχειρήματα, περιχαρακώστε το μεγάλο μας όπλο, την μη πολιτικοποίησή μας. Χωρίς ενιαία γραμμή, κινδυνεύουμε να “μαλώνουμε” στο τέλος μεταξύ μας (δές τε μερικές ανακοινώσεις κάποιων συναδέλφων, που δυστυχώς, προβάλλουν τις κομματικές τους επιλογές). Ας εξετασθεί, αν πρέπει να επιδίδουμε ψηφίσματα ή αιτήματα κλπ στους τοπικούς βουλευτές, όταν τα θέματα θα εξετασθούν από τους ΥΕΘΑ & ΥΦΕΘΑ.
2. Συγκαλέστε μέσα σε 5 μέρες, όλες τις κινήσεις, σωματεία, συνδέσμους κλπ (ΑΚΙΣ, ΠΟΣ, ΛΑΣ κλπ), συμφωνείστε στις βασικές γραμμές, ορίστε 1 ή 2 εκπροσώπους τύπου και βγείτε στα ΜΜΕ, καλέστε δημοσιογράφους και ενημερώστε, αλλά με βάση στοιχεία και όχι τα γενικόλογα περί Θερμοπυλών, κλπ. Η κοινωνία βλέπει ότι δεν είναι όλοι οι Αξκοί στην πρώτη γραμμή ή κομμάντος, αλλά η κοινωνία δεν ξέρει -και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως- τί σημαίνει στρατιωτικό πειθαρχικό δίκαιο, τί σημαίνει μη πληρωμή υπερωρίας, τί σημαίνει επιφυλακή, τι σημαίνει “διαταγή, έλα αμέσως μέσα”, δεν θυμάται ότι στον σεισμό π.χ. της Θεσσαλονίκης το 1978, όλοι “τρέχαν” προς την έξοδο από την Πόλη και οι μόνοι που πηγαίναν αντίθετα ήταν ο Κ. Πυλαρινός (Νομάρχης τότε) και οι Αξκοί (και ας είχαν οικογένειες) !!
3. Καταγράψτε σε συνεργασία με την ΑΚΙΣ και την ΠΟΣ (μέλη των οποίων είμαστε πολλοί Αξκοί), αλλά και την ΔΟΙ/ΓΕΣ (εδώ μπορεί να βοηθήσει και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκών Οικονομικού, Πρόεδρος ο Υπτγος ε.α. Κονταράκης Αλ., τηλ.6945546213), το συντομότερο, όλα τα επείγοντα οικονομικά ζητήματα (αφού τελικά όλα είναι οικονομικά), ενημερωθείτε όλοι σας, αλλά αποστείλτε και στα Παραρτήματα τις θέσεις σας, ώστε όλοι να κινούμαστε στην ίδια γραμμή. Δυστυχώς, δεν έχουμε εμπειρία κινητοποιήσεων, γι΄αυτό χρειάζεται να υπάρχει ενιαία γραμμή. Ο κίνδυνος να “ξεφύγουν” κάποιοι είναι προφανής (θυμίζω την κινητοποίηση της 30/9/2011, όπου με τό “μπάσιμο” μερικών στην Πύλη Του ΓΕΣ, αντί να προβληθούν τα αιτήματα, ασχολήθηκε όλη η Ελλάδα με την παραβίαση (το μόνο κέρδος ή “αποκάλυψη” του αλήστου μνήμης Μπεγλίτη).
4. Καλές οι προσφυγές στα Δικαστήρια και μέσα στο Δημοκρατικό πνεύμα, που μας διέπει όλους, αλλά είναι χρονοβόρες. Εδώ για πολλούς υπάρχουν φλέγοντα θέματα επιβιώσεως. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται να αρθούν τα όποια “νομικίστικα” εμπόδια υπάρχουν και :
           α. Το ΕΚΟΕΜΣ να καταβάλλει μέχρι 15 Φεβ. το 50% του βοηθήματος (και όχι κουτσουρεμένου), που είναι να καταβάλει την 5 Απρ. 2013 (τότε να δώσει το υπόλοιπο). Αυτό αποτελεί πραγματική ανάσα για όλους εμάς, που κινδυνεύουμε ή βρισκόμαστε στα όρια να μπούμε και φυλακή! ΄Αλλωστε, το τρίμηνο, που δεν προκαταβλήθηκε, ήταν για “εναρμόνιση” προς το ΜΤΣ!!
           β. Το ΜΤΣ, να μεθοδεύσει από τώρα την καταβολή του μερίσματος (και πάλι χωρίς περαιτέρω μειώσεις) όχι την 5 Απρ 2013, αλλά την 10η Μαρτίου, ώστε και αυτόν τον μήνα που θα συνεχίζονται οι διπλές μειώσεις με τα αναδρομικά τους να υπάρξει άλλη μία ανάσα για όλους εμάς που υποφέρουμε.
           γ. Το βοήθημα θανάτου από το ΜΤΣ, σε περιπτώσεις όπως αυτές που προαναφέραμε, να καταβάλλεται το πολύ εντός διμήνου (επιτέλους για κάποια πράγματα πρέπει να υπερκεραστούν τα κωλύματα).
          δ. Η επικείμενη καταβολή του ΒΟΕΑΑ να μην αναστείλει τις κινητοποιήσεις μας.
5. Οι διεκδικήσεις και οι διαμαρτυρίες μας να μην περιορισθούν μόνον στα οικονομικά ζητήματα, αλλά να καλύψουν και τα άλλα σοβαρά εθνικά ζητήματα για το οποία αγωνιούμε.
6. Συντονιστείτε με τις άλλες 2 ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ , για τη συνεργασία και τον συντονισμό με τα Σωματεία και Συλλόγους των ΣΑ (ΕΛ.ΑΣ-Πυροσβ-Λιμεν) και ενημερώστε και τα Παραρτήματα, ποιά είναι (αν υπάρχουν) τα όρια της συνεργασίας (Π.χ. ενόψει νέου μισθολογίου : δεχόμαστε ως βάση τον ΒΜ Δνέα ή ενόψει ενοποίησης ΜΤ, πού συμφωνούμε κλπ). Προσοχή : ελλοχεύει ο κίνδυνος να κινούνται ορισμένοι δικοί μας “δίκην” Συλλόγων !!!
7. Αν κάποιος από το ΔΣ/ΕΑΑΣ αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δράσεων που απαιτεί η εφαρμογή του άρθρου 2, που προαναφέραμε ή διαφωνεί ριζικά, καλύτερα να παραιτηθεί. Αυτό δεν είναι ντροπή, αλλά σωστή στάση. Αυτό βεβαίως, ισχύει και για τον υπογράφοντα, αν του ζητηθεί με απόφαση του ΔΣ ότι κινείται εκτός γραμμής ΕΑΑΣ και “ενσπείρει ζιζάνια”!
Το κείμενο του παρόντος αναγνώσθηκε τηλεφωνικά στα λοιπά μέλη του Τοπικού Συμβούλιο, τα οποία και συμφωνούν στην αποστολή του. Η συμφωνία θα καλυφθεί με την υπογραφή τους
TO e.mail, με κρυφή κοινοποίηση αποστέλλεται σε όλα τα Παραρτήμα και στα μέλη μας (με e.mail), για ενημέρωση και κατά την κρίση τους περαιτέρω κινήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΤΣ Παρ/τος ΕΑΑΣ Ν.Μαγνησίας,
Αθανάσιος Κ.Γκουζής, Υποστράτηγος (Ο) ε.α., 6944815236, *7815236, akgouzis@gmail.com
Κατηγορίες: Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

2 απαντήσεις στο ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 1. Ο/Η M. Skouras λέει:

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ..
  Κύριε Σφατίδη, ευχαριστώ πολύ που μου κάνατε την τιμή να μου κοινοποιήσετε το παρόν μήνυμα.

  Αντί σχολίων σας παραθέτω τα παρακάτω μηνύματά μου, όταν πολύ έγκαιρα έκανα τις προσπάθειες μου για αφύπνιση μας για την αποφυγή των δεινών που μας περιμένουν, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι κάποιος τις μελέτησε σοβαρά…

  Ελπίζω ο συντάξας το μήνυμα, προς τον οποίο κοινοποιώ το παρόν, να τις μελετήσει και να πράξει / τις χρησιμοποιήσει ανάλογα…

  ΤΕΛΟΣ θα ήθελα να επισημάνω ότι κατά την άποψή μου, μας έχουν απομείνει πλέον μόνο δύο όπλα…

  Πρώτον: Σε πρώτη φάση, ο “τύπος” με την “ντουντούκα” να κατέβει μαζί μας σε όλες τις κοινητοποιήσεις, για να σώσουμε την αξιοπρέπειά μας και τις οικογένειές μας..

  Δεύτερον: Σε δεύτερη φάση αν δεν συμβούν τα παραπάνω, το μόνο όπλο που μας απομένει είναι ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, τον οποίο όλοι θα πρέπει σαν ένα σώμα να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε για αποτινάξουμε την “νομιμοφανή εγκληματική συμμορία” που με συστηματικό τρόπο εξευτελίζει και εξαθλιώνει την οικογένεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας…

  Πάντα Μπροστά Δυνατά..
  Με εκτίμηση,

  Ματθαίος Γρηγ. Σκούρας

  ———- Forwarded message ———-
  From: Mattheos S
  Date: 2012/11/14
  Subject: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
  To: eaas , EAAN , info@eaaa.gr
  Cc: mavrodopoulos@hotmail.com, “Α.Κί.Σ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ” , aneaed@gmail.com

  Παίρνοντας αφορμή από την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, του Συντονιστικού των Ενώσεων Αποστράτων, ως απόστρατος και εγώ θα ήθελα να σας εκθέσω τις απόψεις επί του θέματος, οι οποίες θα ήθελα να ληφθούν υπόψη σας σε επόμενη κίνησή σας η οποία εκ των πραγμάτων αφορά / εκπροσωπεί όλους τους αποστράτους.

  …..Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει σε αυτές τις κινήσεις / συγκεντρώσεις είναι ότι οι απόστρατοι δρούμε σαν κοινοί συνταξιούχοι του Δημοσίου και αναφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο στίς μειώσεις των συντάξεων.

  ……ΔΕΝ συνδυάζουμε, πουθενά, τα αιτήματά μας με ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ της χώρας.

  ……Παράδειγμα, “ένας χειριστής ενός F-16 αξίας 65 εκατομ. δολαρίων που κάνει αναχαιτίσεις πάνω από το Αιγαίο δεν μπορεί να πληρώνεται ψίχουλα”, “στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ανήκουν στην εφεδρεία και θα ανακληθούν σε ενεργό υπηρεσία για την προάσπιση εθνικών συμφερόντων δεν μπορεί να τους παρέχουν ψίχουλα και να τους κόβουν κάθε 5-6 μήνες το μέρισμα και τη σύνταξη”, “οι επενδύσεις για την εθνική άμυνα της χώρας συμπεριλαμβάνουν και τους μισθούς και τις συντάξεις των στρατευμένων – χωρίς εθνική άμυνα ΔΕΝ υπάρχει Ελλάδα”, ” η Ελληνική εθνική άμυνα και ασφάλεια ΔΕΝ προασπίζονται από τις Βρυξέλλες – η προστασία της Ελληνικής επικράτειας συμπεριλαμβάνει τους μισθούς και τις συντάξεις των στρατευμένων”, κ.λ.π.

  Πάντα μπροστά, δυνατά..

  Με τιμή,

  Ματθαίος Σκούρας

  Υπτγος ε.α.

  ——— Forwarded message ———-
  From: Mattheos S
  Date: 2012/10/26
  Subject: Re: Καθιστική!!! Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο ΜΤΣ.
  To: stelios kastrantas

  Στρατηγέ, σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας η οποία δυστυχώς δεν με καλύπτει και εκτός των άλλων, τουλάχιστον, δεν φανερώνει κάποια προσπάθεια / πρόθεση των οργανωτών για απάληψης της ονομασίας της διαμαρτυρίας..
  Παρόλα αυτά θα είμαι παρόν..

  Πάντα δυνατά, μπροστα

  Ματθαίος Σκούρας

  2012/10/26 stelios kastrantas
  Αγαπητέ κ.Σκούρα,
  Ευχαριστώ για το μήνυμα καθώς και το πνεύμα ανησυχίας και αγωνιστικότητας που δείχνετε.
  Να είστε σίγουρος ότι το μόνο που δεν έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε είναι να υποτιμήσουμε ή να ταπεινώσουμε τους συναδέλφους που θα παραστούν στη διαμαρτυρία. Προφανώς και η διαμαρτυρία θα είναι ανάλογη του επιθετικού και υπερήφανου πνεύματος που αρμόζει στα στελέχη του Στρατού. Οι επιθετικοί τώρα προσδιορισμοί των διαμαρτυριών έχουν τη σημασία τους.
  Εσείς να δώσετε το παρόν σας και να ξεσηκώσετε και όσους νομίζουν ότι από τον καναπέ ή το πληκτρολόγιο θα δώσουν λύσεις.
  Να είστε καλά

  Με εκτίμηση

  Στέλιος Καστραντάς

  Απο: Mattheos S
  Προς: stilkas@yahoo.gr; Α.Κί.Σ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
  Στάλθηκε: 11:18 π.μ. Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012
  Θεμα: Καθιστική!!! Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο ΜΤΣ.

  Στρατηγέ, καλημέρα σας.
  Σας γράφω για να κάνω κάποιες προτάσεις / παρατηρήσεις για την ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ συγκέντρωση στο ΜΤΣ.

  Κατά τη γνώμη μου είναι τουλάχιστον υποτιμητικό / ταπεινωτικό να ζητήσουμε από τα ε.α. στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να υποστούν άλλο ένα εξευτελισμό, να καθίσουν δηλαδή στα πεζοδρόμια της Αθήνας…(εκτός εάν “καθιστική” σημαίνει κάτι άλλο…)

  Προτείνω λοιπόν, η Συγκέντρωση να ονομασθεί τουλάχιστον ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ / ΑΓΕΡΩΧΗ με ψηλά το κεφάλι όπως μας αρμόζει και να κληθούν σε αυτή, με προσωπική παρουσία του Προέδρου της ΑΚΙΣ, και όλοι οι Αρχηγοί και επιπλέον όλοι οι εε συνάδελφοι που τώρα συνεισφέρουν για το ΜΤΣ, (ξέρω τι ακριβώς θα μου αντιτάξετε, αλλά δυστυχώς εδώ που φθάσαμε θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι Αρχηγοί, όπως ακριβώς κάνουν και οι Διευθυντές όλων των θιγομένων τάξεων εργαζομένων!!!) και να ζητήσουμε ριζική αλλαγή της επικρατούσας κατάστασης στο ΜΤΣ και κυρίως ανατροπή της επιδεικτικά στοχευμένης άδικης πολιτικής εναντίον ειδικά της τάξης των στρατιωτικών.

  Στην παρακάτω αλληλογραφία με τον Στρατηγό κ. Λέκκα, υπάρχουν οι προτάσεις μου που έγιναν πολύ νωρίς και ίσως κάποια από αυτές θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο των αιτημάτων μας.

  Πάντα μπροστά, δυνατά,
  Ματθαίος Σκούρας
  Υπτγος ε.α.

  ===========================================================================================
  ———- Forwarded message ———-
  From: Mattheos S
  Date: 2012/10/24
  Subject: Re: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΤΣ την Τρίτη 30 Οκτ και ώρα 13.00.
  To: Stathis Lekkas

  Στρατηγέ, σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας.
  ΕΥΧΟΜΑΙ, οι εξελίξεις να είναι όπως τις περιγράφετε …έστω και εκ των υστέρων (καθώς γνωρίζεται η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη) ας γίνουν κάποιες ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση.
  Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι βρήκατε κάποιο πολιτικό που “θα ενεργήσει άμεσα..κλπ’ για τα συμφέροντα των στρατιωτικών..βέβαια αυτοί κάθε φορά καταφέρνουν να μας κάνουν να πιστεύουμε κάτι τέτοιο!!!
  Γι’ αυτό εγώ τους πάω με χίλια τους πολιτικούς είναι ΦΟΒΕΡΟΙ…

  2012/10/24 Stathis Lekkas
  Καλημέρα

  Απ’ ότι γνωρίζω την επόμενη εβδομάδα υποβάλει η συσταθείσα στο Υπουργείο επιτροπή (που προτείνατε τόσο εύστοχα παρακάτω) το πόρισμά της (το οποίο θα πρέπει να περιέχει αρκετά σημεία των προτάσεών σας) στον αρμόδιο Υφυπουργό, ο οποίος -από πληροφορίες- θα ενεργήσει άμεσα και αποφασιστικά και προς τον πρωθυπουργό.

  Με συγκρατημένη αισιοδοξία

  Στάθης Λέκκας

  2012/10/24 Mattheos S
  Μακάρι να είχαμε ενεργοποιηθεί, όταν έκανα τις παρακάτω προτάσεις και από μερικούς χαρακτηρίσθηκα γραφικός….ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ τώρα τις περικοπές μας….

  From: Mattheos S
  Date: 2010/12/18
  Subject: ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΑΣ
  To: eaasgr@gmail.com, yiannis@parisi.gr, mavrodopoulos@hotmail.com, stathova@otenet.gr, kontekas@ath.forthnet.gr, admin@mts-mod.gr, evdanias@gmail.com, postmaster@army.gr, ektyega@army.gr, gesdmp@army.gr, webmail@otenet.gr

  Κύριοι,
  επειδή αυτές τις ημέρες κυκλοφορούν αμέτρητα μηνύματα, (από τις “αμέτρητες” ενώσεις αποστράτων και τους υποψηφίους προέδρους ΕΑΑΣ) για την “κατάντια”, την τύχη αλλά και τον τρόπο διάσωσης του ΜΤΣ αποφάσισα να υποβάλλω μια εντελώς διαφορετική άποψη επί του θέματος.

  Άμεση συγκέντρωση όλων των συνδυασμών για την προεδρία της ΕΑΑΣ και μετάβαση στο ΜΤΣ όπου μαζί με τον πρόεδρό του να συγκροτήσουν μια επιτροπή η οποία θα ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ στο ΜΤΣ και θα προβεί στην ΑΜΕΣΗ σύνταξη μελέτης για την βιωσιμότητα του ΜΤΣ, η οποία τουλάχιστον θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω αυτονόητα ενδεικτικά στοιχεία:

  1. Εκλογή προέδρου ΜΤΣ από όλους τους Μερισματούχους. (ίσως και τους συνεισφέροντες Ε.Ε. συναδέλφους).

  2. Σύνταξη σχεδίου για την σταδιακή απόκτηση από το ΜΤΣ παραγωγικών βιοτεχνιών / βιομηχανιών – ιδιαίτερα ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ βιομηχανιών και άλλων προσοδοφόρων εταιρειών.

  3. Απαίτηση από την ηγεσία / πολιτεία να μην κοπή ούτε ένα ΕΥΡΩ από τους μερισματούχους το 2011. Σε αντίθετη περίπτωση να προβλεφθεί η λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων όπως: Παύση τις εκλογικής διαδικασίας για την προεδρεία της ΕΑΑΣ και σε ακραία περίπτωση κατάληψη του ΜΤΣ.

  4. Διάφορα στοιχεία / προτάσεις / ιδέες που κατά καιρούς έχουν υποβάλλει διάφορες ενώσεις ή υποψήφιοι συνδυασμοί και δεν θίγουν τα κεκτημένα των σημερινών μερισματούχων, οι οποίοι έχουν εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους προς το ΜΤΣ.

  Για την σύνταξη της παραπάνω μελέτης να αναζητηθούν και κατάλληλοι τεχνοκράτες συνάδελφοι που δόξα το θεό υπάρχουν πάρα πολλοί και με πολλά πτυχία και εξειδικευμένες σπουδές.

  Η μελέτη μετά να κοινοποιηθεί προς όλους τους μερισματούχους αλλά και τους Ε.Ε. συναδέλφους για υποβολή παρατηρήσεων ή προτάσεων για βελτίωσή της.

  Παρόλο που οι περισσότεροι θα θεωρήσουν ανέφικτες και ανεδαφικές τις παραπάνω προτάσεις θα ήθελα πριν με στείλετε στην πυρά, τουλάχιστον, να σταματήσετε όλοι οι πρόεδροι των διαφόρων ενώσεων, αλλά και οι υποψήφιοι πρόεδροι να διαμαρτύρεστε πανηγυρικώς γιατί δυστυχώς όλοι μας προτιμήσαμε το τσιγαράκι και το καφεδάκι και αφήσαμε στους πολιτικώς διοριζόμενους και ανειδίκευτους περί τα οικονομικά να κάνουν κουμάντο στις επενδύσεις του ΜΤΣ – συμπεριλαμβανομέων και αγοραπωλησιών με ζημία διαφόρων μετοχών.

  Κάτι τέτοιο ξέρει να κάνει κι ο σκύλος μου ο Μπλάνκο…., να γαυγίζει δηλαδή και με ύφος. Εσείς κύριοι πού ήσασταν τόσο καιρό; Και μη μου πει κανείς σας, ότι δεν ξέρατε που πήγαιναν τα πράγματα με τις επενδύσεις του ΜΤΣ.

  Καλά Χριστούγεννα και με αισιοδοξία για το 2011.

  Ματθαίος Σκούρας
  Υπτγος ε.α.

  stelios kastrantas
  10/29/12

  to me
  Αγαπητέ κύριε Σκούρα,
  Συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες σας. Η δημιουργία όμως αυτών των ενώσεων ήταν αποτέλεσμα της ανύπαρκτης τότε (2009) ΕΑΑΣ όπου ενώ ο κλάδος μας δεχόταν όλες αυτές τις απαράδεκτες επιθέσεις από το σύστημα, η τότε ΕΑΑΣ και παρά τις συχνές επισκέψεις μας και τις προσπάθειές μας να πάρει θέση παρέμενε αμέτοχη λόγω κυρίως της εξάρτησής της από τον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Άμυνας.Δυστυχώς όμως και ενώ όλοι προσδοκούσαμε κάτι καλλίτερο και η σημερινή ΕΑΑΣ αλλά και οι υπόλοιπες ενώσεις αποστράτων μόλις τώρα άρχισαν να κάνουν δειλά-δειλά κάποια βήματα και αυτό οφείλεται κυρίως στις πιέσεις που δέχονται από τους υπόλοιπους διεκδικητικούς φορείς που είναι η Α.Κί.Σ ,η οποία είναι πρωτοβάθμιο όργανο και ασχολείται με τα προβλήματα του ΣΞ, η ΑΝΕΑΕΔ,η οποία καλύπτει όλο το χώρο των ΕΔ και η ΠΟΣ η οποία είναι δευτεροβάθμιο όργανο και στηρίζεται κυρίως στους υπάρχοντες συνδέσμους τάξεων της ΣΣΕ. Θα έλεγα λοιπόν ότι τα πράγματα άρχισαν να κινούνται και τα προβλήματά μας να γίνονται γνωστά σε όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων,από τότε που δημιουργήθηκαν οι παραπάνω φορείς. Θα πρέπει επίσης να σας πω ότι σε κοινά θέματα υπάρχει επικοινωνία για την κοινή προβολή των θέσεών μας. Ελπίζω ότι αυτή η διαδικασία θα ωριμάσει και θα κατευθυνθούμε σε κάποιας μορφής ομοσπονδία η οποία θα καλύπτει το φάσμα ΟΛΩΝ των αποστράτων στελεχών των ΕΔ και όχι μόνο Αξιωματικών όπως είναι οι σημερινές ΕΑΑΣ. Χρειάζεται ακόμα δρόμος αλλά καλό είναι το γεγονός ότι λειτουργεί,όχι πάντοτε, ένα άτυπο συντονιστικό όργανο για την κοινή προβολή θέσεων.Η ύπαρξη λοιπόν πολλών διεκδικητικών φορέων ,που δεν είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους ,είναι δείγμα πλουραλισμού και δημοκρατικότητας και γι’αυτό αναγκαία.
  Συμφωνώ απόλυτα με προτάσεις σας για το ΜΤΣ αλλά εκείνο που προέχει στη παρούσα φάση είναι η άμεση λήψη ,μετά και τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των οικονομικών επιθεωρητών,διοικητικών μέτρων για την εσωτερική όπως λέμε εξυγίανση του ταμείου. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος της αυριανής μας (30 Οκτ ) διαμαρτυρίας στην οποία θα πρέπει όσο γίνεται περισσότεροι να παρευρεθούμε.
  Χαίρομαι που ασχολείσθε και πιέζετε για τα θέματα που μας απασχολούν. Μακάρι να ήσαν όλοι ευαισθητοποιημένοι.

  Με Εκτίμηση

  Στέλιος Καστραντάς

  Απο: Mattheos S
  Προς: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΛΕΖΙΑΔΗΣ
  Στάλθηκε: 10:53 π.μ. Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012
  Θεμα: Re: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΚΙΣ

  Mattheos S
  10/29/12

  to dermatas
  Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Όσο για την ΕΑΑΣ, εάν σας στείλω τα μηνύματά μου με τις προτάσεις μου και απάντηση δεν πήρα…ούτε όταν τους ζήτησα να δημοσιεύσουν επιστολή μου στην εφημερίδα της, θα απογοητευθείτε…

  Πάντα μπροστά, δυνατά

  Mattheos S
  10/29/12

  to stelios, bcc: ΑΝΔΡΕΑΣ, bcc: eaas, bcc: Syndesmos, bcc: elesme, bcc: Stathis, bcc: NAOYM, bcc: SYNTONISTIKH, bcc: ΒΗΜΑ, bcc: Πρωτοβουλία, bcc: Σ.ΕΘ.Α., bcc: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, bcc: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ, bcc: (POASY), bcc: (POAXIA), bcc: CYPRUS, bcc: EAAA, bcc: EAAN, bcc: Α.Κί.Σ, bcc: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ, bcc: ΤΣ, bcc: EAAS, bcc: EAAS, bcc: EAAS, bcc: EAAS
  Στρατηγέ, ευχαριστώ που πολύ για την πράγματι ολοκληρωμένη απάντησή σας.
  Τα περισσότερα από αυτά τα γνωρίζω και αναγνωρίζω τις προσπάθειες όλων των Ενώσεων για το καλό μας και εύχομαι πολύ σύντομα να συγχωνευθούν σε μία..

  ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, όπως συνέβη και με το πρώτο μήνυμά μου περί ΜΤΣ, ότι δρούμε τουλάχιστον σαν ε.ε. στελέχη και οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν και τότε θα είναι οικτρά πολύ μα πολύ αργά…αν αύριο προβούμε σε μία έστω ενέργεια από αυτές που πρότεινα σε ανύποπτο χρόνο, ίσως κάτι να καταφέρουμε…

  ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΚΑΘΗΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.

  Πάντα μπροστά, δυνατά

  Ματθαίος Σκούρας
  ΣΣΕ 1976

 2. Ο/Η Diaxeiristis λέει:

  Νομίζω ότι η μόνη ελπίδα μσς για ανακοπή της εξαθλίωσης των στελεχών, είναι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, εάν και σε αυτή την περίπτωση δεν σταθεί (έστω για μία φορά) στό ύψος των περιστάσεων ,θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πιστεύω πρός αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ασκήσουμεε πίεση…
  Μπάλλας Γιώργος

Αφήστε μια απάντηση