Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν απευθύνει αίτημα για βοήθεια

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ξαφνικές πλημμύρες στο κεντρικό Αφγανιστάν το τελευταίο 48ωρο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις καταστρέφουν χιλιάδες σπίτια και προκαλούν ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις.

Το Αφγανιστάν έχει πληγεί από μια σειρά από φυσικές καταστροφές φέτος, μεταξύ των οποίων είναι η ξηρασία και ισχυρός σεισμός που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 1.000 ανθρώπων τον Ιούνιο.

  • Διαβάστε επίσης: Επτά νεκροί στη Ν. Κορέα – Βροχόπτωση ρεκόρ στη Σεούλ

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν απευθύνει αίτημα για βοήθεια

«Είκοσι άνθρωποι είναι νεκροί, 35 έχουν τραυματιστεί από τις πλημμύρες στην επαρχία Λόγκαρ», δήλωσε ο Μοχάμαντ Νάσιμ Χακάνι, ο εκπρόσωπος της αρχής διαχείρισης καταστροφών του Αφγανιστάν.

Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα θύματα.

Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των καταστροφών, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον περσινό Αύγουστο, απευθύνει αίτημα για βοήθεια.

«Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα τις ισλαμικές χώρες και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, να βοηθήσουν επειγόντως τα θύματα», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διεθνείς υπηρεσίες αρωγής παρέχουν βοήθεια εδώ και μήνες, αλλά προειδοποιούν ότι χρειάζονται περισσότερη πρόσβαση και χρηματοδότηση για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιο κατάλυμα ή σε καθαρό πόσιμο νερό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ