Βίντεο τζιχαντιστών στο Ιράκ: «Αφήστε οικογένεια και αυτοκίνητα και πολεμήστε για τον Αλλάχ»

 ΤΩΡΑ «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΜΕ…ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ

Βίντεο τζιχαντιστών στο Ιράκ: «Αφήστε οικογένεια και αυτοκίνητα και πολεμήστε για τον Αλλάχ»

Με ένα «διαφημιστικό σποτάκι» χτυπούν αυτή την φορά οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και την Συρία, καλώντας τους μουσουλμάνους της Δύσης να απαρνηθούν τον «καταθλιπτικό» σύγχρονο τρόπο ζωής και να μεταβούν στο Ιράκ και την Συρία, όπου θα νιώσουν «την χαρά του να πολεμούν για τον Αλλάχ».

Το 13 λεπτών διάρκειας βίντεο που υποτίθεται ότι εμφανίζει Βρετανούς και Αυστραλούς τζιχαντιστές να μάχονται για την οργάνωση και να προσπαθούν να δελεάσουν τους ομοϊδεάτες τους, ανέβηκε στο Youtube, από το ISIS’ Al Hayat Media Center και πλέον έχει μπει στο μικροσκόπιο των βρετανικών αρχών.

 

Τιτλοφορείται «Δεν υπάρχει ζωή χωρίς τζιχάντ», είναι διανθισμένο με μουσική και θρησκευτικούς ύμνους και από ότι φαίνεται, έχει γυριστεί και μονταριστεί από γνώστες του είδους.
Οι ισλαμιστές κάθονται μπροστά από τζιχαντιστική σημαία, κρατούν όπλα, απαγγέλλουν στίχους από το κοράνι και καλούν τους ομόθρησκους στην Βρετανία να ενωθούν μαζί τους «αυτή την χρυσή περίοδο».
Ισχυρίζονται ότι ταξίδεψαν από την Βρετανία στη Μέση Ανατολή και παροτρύνουν τους θεατές να αφήσουν τις ζωές τους στην Δύση και να ενταχθούν στην οργάνωση.
Μάλιστα ένας εξ αυτών που συστήνεται ως Αμπού Μπαρα Αλ Χίντι, υποστηρίζει ότι η ένταξη στην οργάνωση θα μειώσει το στρες και την κατάθλιψη που χαρακτηρίζουν τον δυτικό τρόπο ζωής.

«Είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε την δουλειά που έχετε, το μεγάλο σας αυτοκίνητο, την οικογένειά σας; Είστε πρόθυμοι να τα θυσιάσετε όλα αυτά για χάρη του Αλλάχ; Τότε σίγουρα, αν θυσιάσετε κάτι για τον Αλλάχ, ο Αλλάχ θα σας το επιστρέψει στο 700πλάσιο» είναι το μήνυμα του βίντεο.

Το εν λόγω υλικό εμφανίζεται ταυτόχρονα με την παγκόσμια διαδικτυακή καμπάνια που έχουν ξεκινήσει οι τζιχαντιστές, οι οποίοι πλέον ελέγχουν μεγάλες περιοχές του Ιράκ και καλούν μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο να ανεβάσουν μηνύματα συμπαράστασης για την δημιουργία ισλαμικού κράτους.
Στόχος τους είναι να συγκεντρωθούν 1 δισεκατομμύρια μηνύματα τέτοιου περιεχομένου σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης.
ΕΘΝΟΣ

Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση