Αρκουδάκια τοποθετήθηκαν ως φόρος τιμής σε τοποθεσίες όπως το Green Park και το Hyde Park, με τους ιθύνοντες να καλούνται τώρα να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους

Η απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ συγκλόνισε τη Βρετανία. Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα πάρκα της χώρας για να εναποθέσουν λίγα λουλούδια προς τιμήν της μακροβιότερης μονάρχη.

Πολλοί ήταν και εκείνοι που άφησαν αρκουδάκια Πάντινγκτον και σάντουιτς με μαρμελάδα, τα οποία η Αυτού Μεγαλειότης λάτρευε.

Τώρα που η κηδεία της βασίλισσας πραγματοποιήθηκε όλοι αναρωτιούνται τι θα απογίνουν όλα τα παραπάνω.

Οι Πάντινγκτον ενδέχεται να μείνουν στην αποθήκη για μήνες, μέχρι οι υπεύθυνοι των πάρκων να αποφασίσουν τι θα τους κάνουν.

«Οι αρκούδες που αφέθηκαν ως φόρος τιμής στη βασίλισσα στα πάρκα Green και Hyde ενδέχεται να καταλήξουν σε αποθήκες, καθώς οι αποφάσεις για το μέλλον τους αποδεικνύονται ακανθώδες ζήτημα», σημειώνει η daily mail.

  • Διαβάστε επίσης: Πόσο κόστισε η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Αριθμοί ρεκόρ

Το περουβιανό λούτρινο παιχνίδι έγινε σύμβολο θλίψης μετά τον θάνατο της βασίλισσας την περασμένη εβδομάδα. Εκατοντάδες αρκουδάκια τοποθετήθηκαν σε τοποθεσίες όπως το Green Park και το Hyde Park.

Μάλιστα, ήταν τόσα πολλά, που οι ιθύνοντες ζήτησαν να πηγαίνουν μόνο λουλούδια, απαγορεύοντας ουσιαστικά τα Πάντινγκτον.

Η παράκλησή τους ωστόσο, έπεσε στο κενό και εκατοντάδες αρκούδοι βρίσκονται πλέον στα σημεία αυτά.

Τι θα απογίνουν λουλούδια, κάρτες και παιχνίδια

Σε περίπου μία εβδομάδα τα λουλούδια θα απομακρυνθούν με ευαισθησία και θα μετατραπούν σε λίπασμα για τα πάρκα ενώ οι κάρτες και τα χειρόγραφα μηνύματα θα πάνε προς αποθήκευση.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για τα Πάντινγκτον και τα άλλα παιχνίδια. Το σχέδιο προς το παρόν «λέει» ότι θα αποθηκευτούν και αυτά… μέχρι κάποιος να αποφασίσει για το μέλλον τους.

Τα συγκεκριμένα αρκουδάκια έχουν συναισθηματική αξία αλλά είναι εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης για τουλάχιστον μία εβδομάδα και φαίνεται απίθανο να είναι σε κατάσταση που να μπορούν να χαριστούν.

Εκπρόσωπος των βασιλικών πάρκων δήλωσε χθες: «Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να διαχειριστούμε τον τεράστιο όγκο λουλουδιών και αφιερωμάτων που αφήνονται στο Green Park και το Hyde Park. Θα αποθηκεύσουμε όλα τα αρκουδάκια και τα αντικείμενα που έχουν αφεθεί και αργότερα θα συμφωνήσουμε τι θα κάνουμε με αυτά τους επόμενους μήνες με διακριτικότητα και ευαισθησία».

Και εξήγησε: «Τα ίδια τα λουλούδια θα απομακρυνθούν από τους κήπους περίπου 7 με 14 ημέρες μετά την κηδεία, θα κομποστοποιηθούν στους κήπους του Κένσινγκτον και θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σε θάμνους και έργα εξωραϊσμού σε όλα τα βασιλικά πάρκα».

Παιδιά αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα απέτισαν φόρο τιμής με τα αρκουδάκια και τα σάντουιτς, σε μια αναφορά στο απολαυστικό σκετς που γυρίστηκε για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας τον Ιούνιο.

Το βίντεο, στο οποίο η Ελισάβετ πίνει τσάι με τον Πάντινγκτον, προβλήθηκε στις γιγαντοοθόνες έξω από το παλάτι του Μπάκινγχαμ το βράδυ του Σαββάτου (4/6) και έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία για το Ιωβηλαίο.

Η Αυτού Μεγαλειότης εκμυστηρεύτηκε στον διάσημο αρκούδο την αγάπη της για τα σάντουιτς μαρμελάδας και του αποκάλυψε πως κρατά πάντα ένα στην τσάντα της.

Οι δυο τους κάθισαν μαζί για ένα φλυτζάνι τσάι και κατέληξαν να χτυπούν τα αργυρά μαχαιροπήρουνά τους ρυθμικά στον παλμό του «We Will Rock You».

Στη συνέχεια, βλέπουμε τον Πάντινγκτον να σηκώνει το καπέλο του δείχνοντάς της το δικό του σάντουιτς μαρμελάδας και να την «ευχαριστεί για όλα», με την μονάρχη να λέει ότι το δικό της «το κρατάει για αργότερα».

Από τότε ο αρκούδος έχει γίνει σύμβολο της αγάπης του έθνους για τη βασίλισσα.