Μεγάλο προβάδισμα εξακολουθεί να διατηρεί ο υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα έναντι του σημερινού προέδρου της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος ωστόσο έχει μειώσει κατά δύο μονάδες τη διαφορά.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, 76 ετών, διατηρεί προβάδισμα 13 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του νυν αρχηγού του κράτους ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών τη 2η Οκτωβρίου, όμως ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο, 67 ετών, το μείωσε κατά δύο μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου αναφοράς Datafolha που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το AP).

Συρρικνώνεται

Σύμφωνα με αυτήν την κυλιόμενη δημοσκόπηση, ο Λούλα πιστώνεται το 45% των προθέσεων ψήφου (–2% από την προηγούμενη εκδοχή της, την 29η Αυγούστου), ενώ ο Μπολσονάρο διατήρησε το δικό του ποσοστό στο 32% (αμετάβλητο).

Δείτε ακόμα – Βραζιλία: 18 νεκροί σε επιχείρηση της αστυνομίας σε φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο (σκληρές εικόνες)

Το προβάδισμα του πρώην προέδρου επί του νυν, που βρισκόταν στις 21 μονάδες τον Μάιο, δεν έχει πάψει να συρρικνώνεται. Εφθανε τις 29 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος την 30ή Οκτωβρίου ο Λούλα θα κερδίσει, εξασφαλίζοντας το 53% έναντι 38% του ηγέτη της βραζιλιάνικης άκρας δεξιάς.

Και για τον δεύτερο γύρο

Το προβάδισμα του ηγέτη της κεντροαριστεράς ενόψει δεύτερου γύρου έχει μειωθεί κατά 2 μονάδες, σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Η δημοσκόπηση της Νταταφόλια διενεργήθηκε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 5.734 ψηφοφόρων την 30ή Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

Πηγή: ΑΠΕ