Λίγο πριν φύγει από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ και καθώς η ανησυχία των μελών της βασιλικής οικογένειας κορυφωνόταν, ο Χάρι και η Μέγκαν φέρονται να προκάλεσαν πρόσθετη… αναστάτωση…

Αποκαλύψεις έρχονται στο φώς της δημοσιότητας από τον βρετανικό Τύπο. Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να είπε στον πρίγκιπα Χάρι να μη φέρει μαζί του τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, στο κάστρο Μπαλμόραλ, όταν εκείνος ετοιμαζόταν να επισκεφθεί την ετοιμοθάνατη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, ενώ μέλη της βασιλικής οικογένειας έσπευδαν να βρεθούν το πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ, ο γιος της Κάρολος ξεκαθάρισε στον μικρότερο γιο του ότι η Μέγκαν δεν θα ήταν ευπρόσδεκτη στο Μπαλμόραλ. Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν βρίσκονταν στη Βρετανία όταν η υγεία της Ελισάβετ παρουσίασε δραματική επιδείνωση.

  • Διαβάστε επίσης: Σπάει παράδοση 200 ετών: Στο αββαείο του Ουέστμινστερ η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή η Ελισάβετ και καθώς η ανησυχία των μελών της βασιλικής οικογένειας κορυφωνόταν, ο Χάρι και η Μέγκαν φέρονται να προκάλεσαν πρόσθετη… αναστάτωση ανακοινώνοντας μέσω εκπροσώπου τους ότι θα ταξίδευαν και οι δύο από το Γουίντσορ στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.

Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία που αιφνιδίασε το παλάτι και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη αναστάτωση, σε μία ήδη δύσκολη στιγμή για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τι είπε ο Κάρολος στον Χάρι

Σύμφωνα με τη Sun, o πρίγκιπας Χάρι βρισκόταν στην Αγροικία Φρόγκμορ όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πατέρα του, ο οποίος του ζήτησε να ταξιδέψει μόνος στη Σκωτία και όχι με τη Μέγκαν. «Ο Κάρολος είπε στον Χάρι ότι θα ήταν λάθος και ανάρμοστο να βρεθεί η Μέγκαν στο Μπαλμόραλ σε μια τόσο θλιβερή στιγμή», είπε μια πηγή στην εφημερίδα.

«Του επισημάνθηκε ότι ούτε η Κέιτ θα πήγαινε και ότι μόνο οι πολύ στενοί συγγενείς θα έπρεπε να βρίσκονται στο πλευρό της Ελισάβετ. Ο Κάρολος έκανε πολύ, πολύ ξεκάθαρο ότι η Μέγκαν δεν θα ήταν ευπρόσδεκτη».

Στο μεταξύ η Telegraph μετέδωσε ότι ούτε ο Χάρι είχε αρχικά κληθεί στο Μπαλμόραλ όταν σήμανε συναγερμός στα παιδιά και εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ ότι πλησιάζει το τέλος, παρότι ο αδερφός του Ουίλιαμ είχε ειδοποιηθεί αμέσως. Οι λόγοι, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν συνταγματικοί.

Ο Δούκας του Σάσεξ ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έφυγε από το Μπαλμόρα και ο τελευταίος που είχε φθάσει εκεί όταν ανακοινώθηκαν τα νέα για την επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ οι μόνοι που πρόλαβαν να της πουν το στερνό αντίο ήταν ο βασιλιάς Κάρολος και η αδελφή του, πριγκίπισσα Άννα.