Τις πτήσεις δύο βομβαρδιστικών B-52 των ΗΠΑ στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας προβάλλει το υπουργείο Αμυνας της χώρας για να υποστηρίξει ότι «οι ουρανοί μας είναι ασφαλείς» καθώς και την «ορατή συμμετοχή» της στο ΝΑΤΟ.

Δύο στρατιωτικά αεροσκάφη τύπου B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέταξαν χθες Δευτέρα στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας (φωτογραφίες επάνω και κάτω), γεγονός που αποτελεί άλλη μια απόδειξη της ενότητας και της ισχυρής συμμαχίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και της δέσμευσης όλων των χωρών μελών στην ασφάλεια και σταθερότητα της ευρω- ατλαντικής συμμαχίας, σημειώνει το υπουργείο Αμυνας της γειτονικής χώρας.

Οι ουρανοί μας είναι ασφαλείς

Σχετικά με την υπερπτήση των δύο αμερικανικών βομβαρδιστικών, ο αντισυνταγματάρχης Γιοβάν Αζμανόφσκι από το Γενικό Επιτελείο Στρατού τόνισε ότι οι ουρανοί μας είναι ασφαλείς και η συμμετοχή μας είναι κάτι παραπάνω από ορατή.

Δείτε ακόμα – Τις προκλήσεις για την ασφάλεια Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας συζήτησαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ

«Σήμερα, οι πολίτες των Σκοπίων και της Βόρειας Μακεδονίας μπόρεσαν να δουν μια αερογέφυρα δύο στρατηγικών βομβαρδιστικών B52 από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, τα οποία δείχνουν τη συμμετοχή μας στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, την ασφάλεια και την προστασία πάνω από τον ουρανό μας και στους ουρανούς των συμμάχων» είπε ο αντισυνταγματάρχης Αζμανόφσκι.

Εισήλθαν από τη Βουλγαρία

Τα βομβαρδιστικά B-52 εισήλθαν από τη Βουλγαρία στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, κοντά στην Κρίβα Παλάνκα, πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση πάνω από την πρωτεύουσα Σκόπια και άφησαν τον εναέριο χώρο της κοντά στο Ντεμπάρ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναμενόταν να πετάξει επίσης πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Κροατίας.

Πηγή: makfax.com.mk, echedoros-a.gr