Γιατί ο Πούτιν σταματά τον Ομπάμα στη Συρία!!!

7.9.13  GBAL

Putin-Merkel-Cameron01-06september2013

Εκτενές άρθρο  των Adam Entous, Greg White και Peter Nicholas στη WALL STREET  JOURNAL με τίτλο «U.S. Decided Not to  Horse-Trade With Russia on Assad»   αναφέρεται στο αδιέξοδο που σημειώθηκε τους προηγούμενους μήνες στις  διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας σχετικά με την συριακή κρίση, το  οποίο
Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν στην συγκεχυμένη στάση της ρωσικής  πλευράς.

Σήμερα η  Ρωσία φέρεται να παρέχει πλήρη διπλωματική, πολιτική και στρατιωτική στήριξη  στον Άσσαντ, ενώ αρνήθηκε πρόταση των ΗΠΑ για διασφάλιση της ναυτικής της βάσης  στη Συρία με αντάλλαγμα την επίδειξη καλής θέλησης στην επίλυση της κρίσης.  Σύμφωνα με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Chuck Hagel, ο Βλαδιμίρ Πούτιν είχε  δηλώσει ότι προτεραιότητα της Ρωσίας είναι η αρχή της μη επέμβασης και όχι η  παραμονή των εγκαταστάσεων της Ταρτούς υπό ρωσικό έλεγχο.

Όπως  επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, Αμερικανοί αξιωματούχοι, τα προηγμένα οπλικά  συστήματα που παρέχει η Ρωσία στον Άσσαντ, όπως η πρόσφατη παράδοση  αναβαθμισμένων αντιπλοϊκών πυραύλων Yakhont, δυσχεραίνουν τον σχεδιασμό των  επιθέσεων από το αμερικανικό Πεντάγωνο και κρατούν τα αμερικανικά πολεμικά πλοία  μακριά από τις ακτές της Συρίας και του Λιβάνου.
Η   Ρωσία αυξάνει επίσης την στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή, καταγράφοντας  τις κινήσεις των αμερικανικών πλοίων, τις οποίες, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί  αξιωματούχοι, κοινοποιεί στο συριακό καθεστώς. Οι Αμερικανοί θεωρούν επίσης ότι  οι Σύροι καθεστωτικοί λαμβάνουν πληροφορίες και από τους ρωσικούς δορυφόρους και  τα ρωσικά ραντάρ.

http://mignatiou.com/?p=12164#ixzz2eDM4T0rk

 

Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση