ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο UCK εκπαίδευσε τους ισλαμοφασίστες της Συρίας στο ΚόσσοβοΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Η κατάσταση στη Συρία γίνεται καθημερινά και χειρότερη. Είτε επειδή οι ισλαμοφασίστες που υποδύονται τους αντάρτες της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να δολοφονούν αθώους πολίτες, είτε επειδή υπάρχει έντονο το γεωπολιτικό ενδιαφέρον της δύσης (και ιδιαίτερα του Λευκού Οίκου) για έμπρακτη στήριξη με πολεμικό υλικό των τζιχαντιστών και των επαγγελματιών δολοφόνων και μελών της Αλ Κάιντα.
Αν και υπήρξαν θηριωδίες που θα έπρεπε φυσιολογικά να εγείρουν την διεθνή κοινότητα κατά των υπανθρώπων που εκτελούν τις εντολές του νεοταξισμού (τα τελευταία χρόνια εξάλλου το ισλάμ έγινε το καλύτερο εργαλείο για την υλοποίηση των γεωπολιτικών σχεδίων της δύσης), δυστυχώς δεν είναι αρκετοί εκείνοι που μπορούν να ισχυριστούν ότι υπήρξε έντονη προετοιμασία και εκπαίδευση των στυγνών δολοφόνων. Μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα είναι πως η εκπαίδευση μίας σημαντικής μερίδας των τζιχαντιστών και φονταμενταλιστών ισλαμιστών εκπαιδεύθηκαν στα Βαλκάνια.
Περίπου ένα χρόνο πριν (Ιούλιος 2012), με άρθρο γνωστότατου ρωσικού μέσου ενημέρωσης (Η Ρωσία Τώρα) γινόταν γνωστή η σχέση του UCK και των «ανταρτών» της Συρίας.
Θυμίζουμε το άρθρο, για να μπορέσουν να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα για όσα έχουν μέχρι στιγμής συμβεί στη Συρία, αλλά κυρίως για όσα πρόκειται να συμβούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο UCK εκπαιδεύει Σύρους «αντάρτες»
Η Ρωσία αποκάλυψε στον ΟΗΕ ότι σύριοι, αντικαθεστωτικοί αντάρτες, εκτός από την Τουρκία και τη Λιβύη, εκπαιδεύονται και στο Κόσσοβο.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει εδώ και καιρό το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των σύριων, αντικαθεστωτικών μαχητών. Είναι προφανές ότι οι σύριοι αντάρτες που πολεμούν τα κυβερνητικά στρατεύματα, δεν έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό. Πολύ περισσότερο, δεν πρόκειται για κάποιους αυτοδίδακτους επαναστάτες. Πριν μπουν στην μάχη, έχουν διδαχθεί όλα τα κόλπα του ανταρτοπόλεμου σε στρατόπεδα εκπαίδευσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην Τουρκία, στη Λιβύη, και στο Λίβανο. Πρόσφατα έγινε γνωστό, ότι στο εγγύς μέλλον θα ξεκινήσει ένα νέο «σχολείο», αυτή τη φορά στην Ευρώπη. Ειδικότερα, σε ένα μικρό κομμάτι των Βαλκανίων, στο οποίο οι Ευρωπαίοι εδώ και χρόνια δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βάλουν τάξη, το Κοσσυφοπέδιο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το μικρό κρατίδιο, το οποίο από ελάχιστα κράτη έχει αναγνωριστεί, αρνείται να εναρμονιστεί με τις αρχές του ευρωπαϊκού Δικαίου. Το 2010, για παράδειγμα, στην έκθεση του κ. Dick Marty, που διένειμε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρεται ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του σημερινού πρωθυπουργού, Χασίμ Θάτσι, ενεπλάκησαν σε εμπόριο ανθρώπινων οργάνων. Αποκαλυπτόταν μάλιστα, ότι επρόκειτο για ανθρώπινα όργανα που είχαν αφαιρεθεί από Σέρβους αιχμαλώτους. Ωστόσο, η έρευνα εμποδίστηκε και, έτσι, ο κ. Θάτσι απολαμβάνει καθεστώς ασυλίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια των υπερατλαντικών προστατών του, οι οποίοι ανοικτά παραδέχονται ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ. Και το κάνουν.
Τον Απρίλιο, πρώτο από όλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Τανγιούγκ» αποκάλυψε τα σχέδια που εξυφαίνονται με επίκεντρο το Κόσσοβο, και αφορούν τη Συρία. Το σέρβικο πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι η περιοχή θα γίνει κέντρο «μεταφοράς της ανεκτίμητης εμπειρίας και τεχνογνωσίας» στους σύριους αντάρτες. Η Μόσχα, αλλά και άπαντες οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν αμέσως να ελέγξουν το δημοσίευμα. Το θέμα αυτό, μάλιστα, συζητήθηκε σε υψηλό διπλωματικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας, Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε: «Η μετατροπή του Κοσσυφοπεδίου σε κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης για τους μαχητές διαφόρων ενόπλων σχηματισμών, θα μπορούσε να γίνει ένας σοβαρός αποσταθεροποιητικός παράγοντας, που η εμβέλεια του θα ξεπερνά την περιοχή των Βαλκανίων». Οι αρχές του Κοσσόβου δεν αντέδρασαν, συνειδητοποιώντας προφανώς ότι τέτοιου είδους δηλώσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν γίνονται χωρίς να υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις και τεκμήρια των όσων έχουν ειπωθεί.
Βεβαίως, ο υπουργός Εξωτερικών του κρατιδίου, Ενβέρ Χοτζάϊ, αναγνώρισε ότι η Πρίστινα έχει επαφές με τη συριακή αντιπολίτευση, αλλά ισχυρίστηκε ότι στο Κόσσοβο δεν εκπαιδεύονται αντάρτες. Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών «άδειασε» ευθέως τον κ.Χοτζάϊ: «Δεν πρόκειται απλά για ανταλλαγή εμπειριών στον τρόπο οργάνωσης αυτονομιστικού κινήματος, με στόχο την ανατροπή των υφιστάμενων καθεστώτων, αλλά για την προετοιμασία σύριων μαχητών, στο Κοσσυφοπέδιο». Η εκπαίδευση γίνεται σε περιοχές που γεωγραφικά είναι παρόμοιες με τα ανάγλυφα των επαρχιακών περιοχών της Συρίας. Δεν αποκλείεται επίσης, το ενδεχόμενο της λειτουργίας των κέντρων εκπαίδευσης στις πρώην στρατιωτικές βάσεις του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου (UCK)».

Φυσικό είναι με τέτοιες αποκαλύψεις να θεωρούμε ότι αυτοί οι αδίστακτοι δολοφόνοι, ενδεχομένως να κάνουν την εμφάνιση τους και στα μέρη μας. Η προετοιμασία έχει γίνει, τα μέσα φαίνεται ότι υπάρχουν και οι πρωταγωνιστές δείχνουν έτοιμοι, το πότε είναι το ερώτημα και το κατά πόσο θα είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Έχουμε εκφράσει πολλές επιφυλάξεις για το τελευταίο σε πρόσφατα άρθρα μας, αλλά πώς να νοιώθουμε οχυρωμένοι όταν αυτοί που θα τους αντιμετωπίσουν, αντί να συλλέγουν πληροφορίες και να εκπαιδεύονται, φυλάνε τα στρατόπεδα των Αθηνών από διαμαρτυρόμενους Έλληνες πολίτες. Αλλά και βλέποντας την αστεία αναδιοργάνωση των ΕΔ μόνο ανήσυχοι μπορούμε να είμαστε. Όσον δε αφορά τις διάφορες φανφάρες περί ετοιμότητας από τα twitter των Αρχηγών, καλό είναι να κρατούν χαμηλότερους τόνους όταν υμνολογούν ασκήσεις, καθόσον σε αυτές λείπει ο βασικότερος και κρισιμότερος παράγων που είναι ο αντίπαλος. Δυστυχώς για όλους αυτούς τους άσχετους, οι επιτυχημένες ασκήσεις σημαίνουν και ψευδαίσθηση πραγματικής επιτυχίας. Δυστυχώς το Στρατιωτικό κατεστημένο στην Ελλάδα, υποταγμένο στα πολιτικά κελεύσματα δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα και όταν καμιά φορά την βλέπει, τρέμει να αντιπαρατεθεί με τους πολιτικούς προϊσταμένους του και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

http://www.analystsforchange.org/2013/06/2-uck.html#more

Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση