ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ RADIO SYMBAN ΣΙΔΝΕΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΛΤΖΩΗ ΤΗΝ 1-4-13

image001  

 RADIO SYMBAN

867 NEW CANTERBURY ROAD, HURLSTONE PARK, SYDNEY

Δελτίο Τύπου   ΡΑΔΙΟ ΣΥΜΠΑΝ

http://www.radiosymban.com.au

στο Ράδιο Σύμπαν στην εκπομπή του

Δημήτρη Συμεωνίδη

ΒΙΒΛΙΟ- ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

image002

  Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

και 12.00 το μεσημέρι  ώρα Ελλάδος

8.00μμ ώρα Αυστραλίας

Θα μιλήσει ο

Ο Aντιστράτηγος  (ε.α.) Ιωάννης Μπαλτζώης

Θέματα

Γεωπολιτικά και Γεωστρατηγικά Μέσης Ανατολής

image003

Βιογραφικό Σημείωμα

          Ο Aντιστράτηγος  (ε.α.) Ιωάννης Μπαλτζώης γεννήθηκε στην Άρτα το 1954. Τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο στην  Άρτα το  1972 και εισήχθη στην Στρατιωτικό Σχολή Ευελπίδων , όπου απεφοίτησε το 1976, ονομασθείς ανθυπολοχαγός Ιππικού – Τεθωρακισμένων (ΤΘ) .       

Το 1979 προήχθη στον βαθμό του Υπιλάρχου (Υπλγός) , το 1983 στον βαθμό του Ιλάρχου (Λγος) , το 1988 σε Επίλαρχο (Τχης), το 1993 σε Αντισυνταγματάρχη, το 2001 σε Συνταγματάρχη, το 2005 σε Ταξίαρχο,  το 2006 αποστρατεύτηκε ως Υποστράτηγος, το δε ΣΑΓΕ τον προήγαγε σε Αντιστράτηγο.          

             Υπηρέτησε στον Έβρο , στην Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Δ. Ελλάδα και στο κέντρο ,  σε όλες τις προβλεπόμενες θέσεις σε όλους τους βαθμούς, κατά βάση  σε μάχιμες θέσεις, καθώς  και σε θέσεις  επιτελούς.

Ως κατώτερος Αξκος υπηρέτησε κατά βάση σε Μονάδες ΤΘ στα σύνορα της Ελλάδος (Έβρος και νησιά του Αν. Αιγαίου).

Ως ανώτερος Αξιωματικός  τοποθετήθηκε:

Το 1991 Διοικητής σε μονάδα εκστρατείας στην Ξάνθη και  το 1993 Διοικητής  σε μονάδα εκστρατείας στον Έβρο.

Το 1993-94  , κατά την διάρκεια του πολέμου στην Βοσνία, ως παρατηρητής και αξιωματικός επιχειρήσεων  της European Community Monitor Mission (ECMM τότε, τώρα EUMM)  της Ευρωπαϊκής Ένωσης  , στην Ζένιτσα της Κεντρικής  Βοσνίας και στον Κνιν της Κράινα.

Το 1994-95  επιτελής στο ΓΕΣ , υπεύθυνος για θέματα στελεχών και δη για μεταθέσεις Αξκών .

Το 1995 επελέγη , κατόπιν πρότασης του ΓΕΣ, από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο , ως Υπασπιστής Στρατού Ξηράς.   Παρέμεινε στην θέση αυτή επί μία πενταετία έως το 2000, σύμβουλος και συνεργάτης της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα Στρατού Ξηράς.

Το 2000 τοποθετήθηκε από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο ως Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ)  και Στρατιωτικός Ακόλουθος (ΣΑ) ΤΕΛ ΑΒΙΒ, στην Ελληνική  πρεσβεία στο Ισραήλ , κατά την διάρκεια της παλαιστινιακής ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, όπου και παρέμεινε επί τρία χρόνια.

Το 2003 , μετά τον επαναπατρισμό του , τοποθετήθηκε Επιτελάρχης  στην νήσο Σάμο στην εκεί Ταξιαρχία.

Το 2004 , τοποθετήθηκε Υποδιοικητής στην Ταξιαρχία της νήσου Χίου .

Το 2006  αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Υποστρατήγου  και  κατόπιν με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικού Επιτελείου (ΣΑΓΕ), του απονεμήθηκε ο βαθμός του Αντιστράτηγου.

•Αποφοίτησε από όλα τα προβλεπόμενα  Σχολεία του Όπλου των  ΤΘ , καθώς και από διάφορα Σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

•Είναι απόφοιτος της Σχολής Τακτικών Πληροφοριών της Αριζόνα , του στρατού  των ΗΠΑ, λαβών Πτυχίο Αξκου πληροφοριών.

•Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, λαβών Πτυχίο Επιτελούς και Αμυντικών Σπουδών.

•Είναι απόφοιτος της   Σχολής Εθνικής Αμύνης , λαβών Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αμυντικών και Στρατηγικών Σπουδών.

Ομιλεί άριστα την Αγγλική γλώσσα και είναι γνώστης και χειριστής Η/Υ ( Office Word , Power Point κλπ).

            Έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια και παράσημα των Ε.Δ. (συνολικά επτά) καθώς  και ηθικές αμοιβές . Ακόμη έχει τιμηθεί  και με τα ανώτερα μετάλλια έξη Ευρωπαϊκών κρατών , που δόθηκαν από τις Α.Ε. τους Προέδρους αυτών ( Πορτογαλία, Πολωνία, Κύπρος, Εσθονία, Ε.Ε.)   και την Α.Μ. τον Βασιλέα της Σουηδίας. Του έχει ακόμη απονεμηθεί ο τίτλος (μετά διπλώματος)   του Μικρού Σταυροφόρου του Παναγίου Τάφου από τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

            Μετά την αποστρατεία του εργάστηκε επί δύο έτη σε εταιρεία της αμυντικής Βιομηχανίας, ως Διευθυντής συμβάσεων της εταιρείας και υπεύθυνος, για τον σχεδιασμό  του δορυφορικού στρατιωτικού προγράμματος MUSIS, στο οποίο συμμετείχε η Ελλάδα μαζί με 5 άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.

            Συνεργάστηκε με το περιοδικό ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ως στρατιωτικός συντάκτης, αρθρογραφώντας επί στρατιωτικών και τεχνικών θεμάτων από το 2007-2009.

            Ως γνώστης των θεμάτων της Μέσης Ανατολής και του Παλαιστινιακού έχει αρθρογραφήσει πολλάκις στον έντυπο τύπο , για τα καυτά θέματα της περιοχής της Μέσης Ανατολής και έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στο τηλεοπτικό κανάλι  BLUE SKY, με την ιδιότητα του στρατιωτικού αναλυτή για θέματα Μέσης Ανατολής.

Μαζί με τον Δρ. Αθανάσιο Δρούγο είναι συν διαχειριστής και υπεύθυνος της ιστοσελίδας γεωστρατηγικών αναλύσεων και ενημέρωσης   www.analystsforchange.org , όπου  αρθρογραφεί τακτικά (όλα τα άρθρα του είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα), όπως επίσης και  στην ιστοσελίδα www.drougos.gr.

            Είναι μέλος του  Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), όπου στην ιστοσελίδα του www.elesme.gr δημοσιεύονται άρθρα του για την Μ. Ανατολή, όπως και στο περιοδικό ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.

Συνεργάζεται με την εφημερίδα της γενέτειράς του πόλης ¨ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ», όπου αρθρογραφεί τακτικά. Επίσης άρθρα του δημοσιεύονται στην εφημερίδα ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ, της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και στο περιοδικό ΙΠΠΙΚΟ _ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ, της Ενώσεως Αποστράτων Ιππικού –Τεθωρακισμένων. 

            Απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης των συμμαθητών του, έχει εκλεγεί  και είναι  Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Τάξης 1976.

Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Λαμπρούση , Νοσηλεύτρια στο  Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο και έχουν δύο παιδιά, την Ασπασία (με ΜΒΑ) που εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία και τον Αθανάσιο , που είναι απόφοιτος του  Βιολογικού  τμήματος  του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

http://www.radiosymban.com.au Μπορείτε να ακούσετε το πρόγραμμα από το διαδίκτυο στην παραπάνω διεύθυνση καθώς και από άλλες συχνότητες στην Αυστραλία επίσης  μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μου

για βιβλία http://hellenicbookclub.blogspot.com

για νομικά θέματα http://nomika-themata.blogspot.com

και διάφορα ενδιαφέροντα άρθρα στην ιστοσελίδα μου

http://dsymeonidis.blogspot.com για προσωπική επικοινωνία

dsymeonidis@iprimus.com.au

Δημήτρης Συμεωνίδης

Dimitri Symeonidis

Sydney Correspondent

International Hellenic News Agency

Ανταποκριτής του

Ομογενειακού Πρακτορείου Ειδήσεων της Ελλάδος

Σύδνεϋ , Αυστραλίας

Πρόεδρος Ε.Ε.Ε.Θ. παράρτημα Αυστραλίας

http://www.eeeth.net.au

Κατηγορίες: Δραστηριότητες συνδέσμου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση