ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΠΟΛΥ ΝΟΗΜΑ..

 

του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη
Ο ΥΠΕΞ της Ελάδος κ. Αβραμόπουλος ευρίσκεται στο Ισραήλ, για επίσημη επίσκεψη. Το κλίμα ειναι εξαιρετικό και όπως φαίνεται η συνεργασία μας θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο. Θα παρακολουθήσουμε το θέμα, γιατί εκτιμούμε ότι πρόκειτα για σημαντική επίσκεψη και θα συζητηθούν πολλά και εθνικά χρήσιμα.

Εξάλλου ο Έλληνας ΥΠΕΞ προετοιμάζει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ, όπου θα συνέλθει για πρώτη φορά κοινή διυπουργική σύσκεψη, όπου εκεί θα τεθούν πολλά, που θα αφορούν την ενδυνάμωση της Ελληνο-Ισραηλινής στρατηγικής μας συμφωνίας και  συνεργασίας, σε πολλούς τομείς. Για να αντιληφθούμε το ιδιαίτερα καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, θα παραθέσουμε αυτούσιες τις  κοινές δηλώσεις μεταξύ του  Έλληνα Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου και  του Ισραηλινού Πρωθυπουργού  και Υπουργού Εξωτερικών Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πριν την έναρξη της συνάντησή τους στην πρωθυπουργική κατοικία στα Ιεροσόλυμα.

Μ. Νετανιάχου: Βρισκόμαστε πολύ κοντά. Οι σημαίες μας έχουν τα ίδια χρώματα και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το Ισραήλ και η Ελλάδα αποτελούν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού. Ανανεώσαμε τις σχέσεις μας προ ολίγων ετών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά και υφίστανται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω δράσεων. Αυτό ακριβώς πρόκειται να συζητήσουμε.


Δ. Αβραμόπουλος: Κύριε Πρωθυπουργέ, για τον λόγο αυτό βρίσκομαι εδώ σήμερα. Πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε προσδώσει μία νέα δυναμική στις σχέσεις μας. Το μέλλον είναι πολύ ευοίωνο και είμαστε πολύ εγγύτερα ο ένας στον άλλο. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε. Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς: οικονομία, επιχειρείν, επενδύσεις, ενέργεια, τουρισμό, έρευνα.


Μ. Νετανιάχου: Ήδη στέλνουμε τουρίστες στην Ελλάδα

Δ. Αβραμόπουλος: 400.000 πέρσι και, όπως πιστεύουμε, ο αριθμός τους θα αυξηθεί τη φετινή χρονιά

Μ. Νετανιάχου [αστειευόμενος]: Ίσως θα έχετε ακόμα έναν

Δ. Αβραμόπουλος: Είστε πάντα ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτος

Μ. Νετανιάχου: Σας ευχαριστώ. Χαίρομαι που σας βλέπω στα Ιεροσόλυμα. Είμαστε δύο αδερφές δημοκρατίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν υπάρχουν πολλές [δημοκρατίες σε αυτήν την περιοχή].


 Δ. Αβραμόπουλος: Κύριε Πρωθυπουργέ, σας υπενθυμίζω ότι όταν ήμουν Δήμαρχος Αθηνών εγκαθιδρύσαμε την πρώτη περίοδο της συνεργασίας μας σε επίπεδο πόλεων. Τώρα βρισκόμαστε σε επίπεδο κρατών. Σε επίπεδο εθνών, οι σχέσεις μας αριθμούν χιλιάδες χρόνια.   
Σήμερα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντάται με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρρες και φυσικά θα μεταβεί και στην Ραμάλα και θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς.
Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση