Εκνευρισμός Ελλήνων για Βουλγάρους: Η μισή βόρεια Ελλάδα μιλάει βουλγαρικά; Το βουλγαρικό VMRO ανασύρει τη Μεγάλη Βουλγαρία

 

 Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναδημοσιεύουν έναν χάρτη που σχεδιάσθηκε από Ινστιτούτο της Σόφιας- Βουλγαρία, σύμφωνα με τον οποίο,  σε ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας, μιλούν βουλγαρικά.

Για την Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, αυτός ο χάρτης θεωρείται ως πρόκληση, ειδικά διότι προέρχεται από τους επίσημους βουλγαρικούς θεσμούς.

Ο χάρτης των βουλγαρικών διαλέκτων έχει σχεδιασθεί από ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και καλύπτει «τις περιοχές που ομιλείται η βουλγαρική γλώσσα» και περιλαμβάνει  ηχογραφημένες ομιλίες και  επιμέρους ατομικές περιγραφές.

Το έργο υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει το ‘πλας Ίνφο’.

 

 © ΒαλκανικόΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

Το βουλγαρικό VMRO ανασύρει τη Μεγάλη Βουλγαρία


Το ημερολόγιο του VMRO έχει υπότιτλο : 100 χρόνια από την προσχώρηση της Βουλγαρίας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο-
 
Η βουλγαρική πατριωτική οργάνωση, όπως αυτοχαρακτηρίζεται  το VMRO,  εξέδωσε  ημερολόγια για το επόμενο έτος 2015, αφιερωμένο στις  μεγάλες δόξες της βουλγαρικής ιστορίας.
Το ημερολόγιο σηματοδοτεί την επέτειο των 130 ετών της ένωσης της Ανατολικής Ρωμυλίας στη  Βουλγαρία και τα 100 χρόνια από την ένταξη της χώρας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σκοπός του ημερολογίου, από το εθνικιστικό βουλγαρικό κόμμα, είναι να μην  λησμονηθούν οι ‘αλύτρωτες πατρίδες’ του βουλγαρισμού,  που εκτείνονται μέσα στη Ρουμανία, στη Σερβία, στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων και φυσικά καταλαμβάνοντας όλη την ελληνική Θράκη με την πολυπόθητη διέξοδο στο Αιγαίο Πέλαγος.

 © ΒαλκανικόΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση