Περισσότερο από πέντε ώρες, διήρκησε η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά “την υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η Επιτροπή, μετά την κατάθεση του κ. . Θεόδωρου Δραβίλλα, που διετέλεσε διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο 2012- 2015, διέκοψε για σήμερα τις εργασίες της και μετέθεσε για αύριο την κατάθεση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη, που διετέλεσε διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έναρξη της συνεδρίασης και πριν κατάθεση του κ. Δραβίλλα, τέθηκαν αιτήματα σχετικά με τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Η ωραιοποίηση της βρώμικης δράσης της ΕΥΠ και των άλλων διάφορων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, εγχώριων και αλλοδαπών, δεν μπορεί να συσκοτίσει τον χαρακτήρα τους που στρέφεται εναντίον του λαού, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Νίκος Καραθανσόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δραβίλλα.

Νίκος Καραθανασόπουλος: Αντιταχθήκαμε και θα αντιταχθούμε σε όποια προσπάθεια συγκάλυψης

Ο κ. Καραθανασόπουλος δήλωσε πως σήμερα στην Επιτροπή «επαναφέραμε το ζήτημα εμπλουτισμού του καταλόγου των μαρτύρων. Επιμείναμε στην αντίληψη ότι το απόρρητο (σ.σ. ως κώλυμα στην κατάθεση μαρτύρων ενώπιον της επιτροπής) φαλκιδεύει τον έλεγχο της υπόθεσης. Αντιταχθήκαμε και θα αντιταχθούμε σε όποια προσπάθεια συγκάλυψης, γιατί θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς αφορά δεκάδες χιλιάδες παρακολουθήσεις.

Οι διάφοροι ισχυρισμοί και η προσπάθεια ωραιοποίησης της βρώμικης δράσης της ΕΥΠ και των άλλων διάφορων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, εγχώριων και αλλοδαπών, δεν μπορούν να συσκοτίσουν τον χαρακτήρα τους, ούτε το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που στρέφεται απέναντι στον εσωτερικό εχθρό, τον εχθρό λαό».  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ