ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Ν.ΤΟΣΚΑ

«Αγαπητέ Νίκο,

Σου γράφω αυτό το γράμμα-κατάθεση ψυχής και να με συγχωρέσεις για τον ενικό αλλά θεωρώ ότι το επιτρέπει η παλιά φιλία μας, με αφορμή τον προχθεσινό ξυλοδαρμό του διοικητού της τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν το θέμα που για μένα ξεχείλισε το ποτήρι και με συγκλόνισε… Γνωριζόμαστε από τα παλιά σε δύσκολες εποχές, δουλέψαμε μαζί, αγωνιστήκαμε, δώσαμε τον  αγώνα τον καλό με πίστη και αφοσίωση στις ιδέες και τις αρχές μας με ψηλό κόστος προσωπικό και βαρύ αντίτιμο.

Παράλληλη πορεία, σχεδόν και οι δύο μας. Μετά τη διάλυση και την πλήρη απαξίωση στην πράξη του μεγάλου κινήματος και των αρχών του, που πιστέψαμε και για τις οποίες εργαστήκαμε, με τις επιλογές της τότε ηγεσίας, εσύ και η ταπεινότητα μου, διαλέξαμε αντίστροφη πορεία. Εσύ πήγες πιο αριστερά με το ΠΡΑΤΤΩ και εντάχθηκες στον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ επανήλθα στο φιλελεύθερο χώρο και εντάχθηκα στη ΔΡΑΣΗ.

Με το θάρρος λοιπόν που μου δίνει η γνωριμία μας σε δύσκολες εποχές, σου γράφω και σε συμβουλεύω να παραιτηθείς και να τα βροντήξεις άμεσα! Είναι αδιανόητο στις ημέρες ενός Στρατηγού υπουργού με ευθύνη την δημόσια τάξη να δέρνονται και να προπηλακίζονται αξιωματικοί και έτσι να υπάρχει φόβος για πολλούς άλλους να κυκλοφορήσουν με στολή στην Αθήνα.

Γνωρίζω αγαπητέ Νίκο ότι οι αρχές μας και η τιμή του αξιωματικού, πέρα από τα κόμματα, αποτελούν ισχυρό στοιχείο εμπιστοσύνης για όλους τους πολίτες και μας συνοδεύουν σε όλη τη ζωή μας. Μην το καταχραστείς παραμένοντας σε αυτή τη θέση, άβουλος και σιωπηλός, βοηθώντας τα αντεθνικά και διαλυτικά τους σχέδια.

Οι αρχές αυτές είμαι σίγουρος ότι δεν θα σου επιτρέψουν να συνεχίζεις να είσαι στη θέση που κατέχεις και να σηκώνεις τέτοιες ευθύνες που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα πιστεύω σου ούτε με τις πρακτικές που μάθαμε και υλοποιήσαμε στην πράξη υπηρετώντας ευόρκως και με επιτυχία τόσα χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.  

Φύγε τώρα με το κεφάλι ψηλά, ευχαρίστησε τους για την τιμή που σου έκαναν και μην συνεχίζεις να παίζεις το ρόλο του άβουλου παρατηρητή, χρησιμοποιώντας σε για να περάσουν τα σχέδια τους, της μπαχαλοποιησης της δημόσιας ζωής και των συνθηκών ασφαλείας των πολιών από μια νεομαρξιστική θολούρα αριβιστών και πολιτικών απατεώνων, που οδηγεί κάθε μέρα τον τόπο στο χειρότερο σημείο και κάνει τους προηγουμένους να φαντάζουν απείρως καλύτεροι.

Το προσωπικό των Δυνάμεων της Τάξεως, προέρχονται από τα σπλάχνα του λαού μας και είναι ανεπίτρεπτο να διαπομπεύονται και να δέχονται βιαιοπραγία στο κέντρο της Αθηνας και εσύ να παραμένεις σιωπηλός. Αυτό είναι κατάντημα που δεν μπορεί να το χρεωθεί ένας Στρατηγός. Η παραίτησή σου είναι ο μόνος ευπρεπής δρόμος που έμεινε και οφείλεις να ακολουθήσεις. Μην παραμείνεις και άλλο σε αυτή τη θέση.

Δεν εχω κανένα προσωπικό όφελος από αυτό. Σου το γράφω δημόσια και να το εκλάβεις σαν μια πολύ σοβαρή κριτική για τα συμβαίνοντα που πιθανό να μην φτάνουν στα περίκλειστα δώματα της εξουσίας που βρίσκεσαι και σαν ειλικρινής παλιός φίλος οφείλω να σε προστατεύσω.

Σε επέλεξαν λόγω της ιδιότητας για να σου χρεώσουν το γενικό μπάχαλο που έρχεται. Μην τους κάνεις το χατίρι στην κατάφωρη αποτυχία τους που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο φανερή ενώ δεν εχει πάτο στην εξαθλίωση και την ισοπέδωση των Ελλήνων….

Απέτυχες. Οχι λόγω κάποιας ανικανότητας σου. Ήσουν ένας εξαιρετικός αξιωματικός με γνώσεις και εμπειρία και τίμησες τις θέσεις που ανάλαβες στις ΕΔ μας. Απλά οι σημερινοί νεομαρξιστές και αριστεροί σύντροφοι σου εκμεταλλεύονται το ύψος  σου και υλοποιούν τις υπόγειες πολιτικές του μπάχαλου και της αναρχίας που επιθυμούν για να διαλύσουν και να υπονομεύσουν την αστική μας δημοκρατία και ξέρω οτι κάτι τέτοιο ούτε το θέλεις, ούτε είναι στην ιδεολογική σου συγκρότηση. 

Υπέβαλε την παραίτηση σου!

Είμαι σίγουρος ότι θα το εκτιμήσουν όλοι μας, παλιότεροι και νεότεροι συνάδελφοι σου στις ΕΔ, εκεί που ανήκεις όπως επίσης και οι περισσότεροι πολίτες.

Πάντα με φιλία και εκτίμηση, 
Μπάμπης Τζιγκουνακης, Αντγος εα.»

Κατηγορίες: Δραστηριότητες συνδέσμου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση