ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΘΗΤΟΥ ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΑΥΤΙΑ!!

Sxoli Euelpidon

Αγαπητέ και αξιότιμε κύριε Αυτιά
Είμαι απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, ονομάζομαι Αργύριος Ανδριώτης του Χρήστου, κατάγομαι από την ακριτική μυροβόλο Χίο και κατοικώ στην πόλη των χιλίων χρωμάτων, την επίσης ακριτική Ξάνθη, έχω Α Μ συνταξιούχου 1101343050014 και αριθμό κινητού τηλεφώνου (σε περίπτωση που θελήσετε κάποια προσωπική επαφή) 6944141420.
Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που θα αφιερώσετε για μένα καθώς η επιστολή μου αυτή αφορά αποκλειστικά εμένα και κανέναν άλλο συνάδελφο μου, επίσης όμως σας ευχαριστώ εκ μέρους συναδέλφων μου που έστω και αραιά και που αφιερώνεται χρόνο στις εξαίρετες εκπομπές σας, για τον κλάδο μας.
Αφορμή να σας γράψω κ. Αυτιά, ήταν η εκπομπή σας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τον Φεβρουάριο του 2014. Για να μην σας κουράζω και ψάχνετε στο αρχείο σας, το τμήμα που μας αφορά βρίσκεται στον σύνδεσμο http://eaaslarisas.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2729.html και σας γράφω τώρα γιατί περίμενα τα τελευταία στοιχεία που εκδόθηκαν την 10/12/2014, προκειμένου να ασχοληθούμε με πραγματικά δεδομένα.
Στην εκπομπή σας αυτή λοιπόν εκτός των άλλων, στο 2:14 λεπτό η κ. Μάγδα Τσέγκου, με βάσει τους πίνακες που παρουσιάζονται, λέει ότι ο συνταγματάρχης θα πάρει αύξηση μηνιαίως 508 € και εσείς συμπληρώνετε : «θα παντελονιάσει 500 € η Συνταγματαρχάρα». Λέτε ότι είναι πολλά τα λεφτά, αναρωτιέστε αν υπάρχουν αυτά τα λεφτά ή θα χρειασθεί να μπουν φόρους στους υπολοίπους φορολογούμενους για να μας δώσουν εμάς αυτά τα πολλά λεφτά.
Με αυτή σας την εκπομπή αγαπητέ κ. Αυτιά, πετύχατε :
1. Να λειτουργήσει αμέσως ο λεγόμενος «κοινωνικός αυτοματισμός» και να επισύρει την μήνη του κόσμου εναντίον μας. Δεν συνάντησα γνωστό μου από την ημέρα της εκπομπής σας και μετά που να μην με μέμψη για τα χρήματα που θα πάρουμε σε βάρος των λοιπών φορολογουμένων, σε καιρό κρίσης της Πατρίδος μας. «Ντροπή σας» και «Αίσχος» ήταν οι ηπιότερες φράσεις που ακούγαμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σας αναφέρω τον πεθερό μου, ηλικίας 90 ετών, που σας παρακολουθεί ανελλιπώς, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι πρόκληση αυτό που κάνουμε. Εξ’ άλλου πλήθος αναρτήσεις στο διαδίκτυο αποδεικνύουν το αληθές των γραφομένων μου.
2. Να επισύρετε εναντίον σας και εναντίων των συνεργατών σας την μήνη των συναδέλφων μου. Αγανακτισμένοι από την ανακρίβεια των αναφερομένων σας και με τον τρόπο και το ύφος που τα παρουσιάζατε (κατά τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών, ειρωνικό), να σας χαρακτηρίζουν «άνθρωπο του συστήματος», «παπαγαλάκι της Κυβέρνησης», «βολεμένο στα κανάλια του συστήματος» και λοιπά παρόμοια. Σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο αποδεικνύουν πάλι το αληθές των γραφομένων μου.
Σας παρακαλώ, αγαπητέ κ. Αυτιά, επειδή σας συμπαθώ, είμαστε και από γειτονικά νησιά, δώστε μου την ευκαιρία και βοηθείστε με μέσω της εκπομπής σας, να σας παραθέσω τα πραγματικά στοιχεία και τα πραγματικά ποσά, όχι αυξήσεις αλλά επιστροφές, που παράνομα παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις μας, μόνο από εμάς και όχι από όλους τους λοιπούς φορολογούμενους και να αποδείξουμε στους αγανακτισμένους συναδέλφους μου ότι η συγκεκριμένη εκπομπή σας ήταν μια ατυχής παρένθεση στα τόσα λαμπρά που έχετε επιτύχει και ότι όλα οφείλονται στην παραπληροφόρηση σας από τους συνεργάτες σας.
Σας παραθέτω λοιπόν τα παρακάτω πραγματικά στοιχεία :
Δεν θα μπορούσα κ. Αυτιά να διανοηθώ ότι σε περίοδο κρίσεως της Πατρίδος μου να αρνηθώ την προσφορά μου προκειμένου να βοηθήσω, στο μέτρο που μου αναλογεί, προσφέροντας μέρος της σύνταξης μου στην Πατρίδα μου. Εξ’ άλλου έχουμε γαλουχηθεί με αυτές τις αρχές και ιδανικά. Προσέφερε η γηραιά μητέρα μου μέρος από την πενιχρή σύνταξή της, να μην προσφέρω εγώ με την κατά πολύ μεγαλύτερη σύνταξή μου;
Προσέφερα λοιπόν, όπως όλοι οι φορολογούμενοι, το ποσό που μου αναλογεί, βάσει των περικοπών που θέσπισε η Κυβέρνηση, αγόγγυστα και με την ελπίδα ότι με τις περικοπές αυτές θα μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία της Πατρίδος μας. Η κυβέρνηση μας όμως, επί πλέον των παραπάνω περικοπών και ίσως επειδή είμαστε εύκολος κλάδος, λόγω του ότι δεν έχουμε συνδικαλιστικά όργανα για να φωνάξουμε ή δεν προβαίνουμε σε άλλες ενέργειες που θα επηρεάσουν την λειτουργία του Κράτους, ή ίσως μας θεωρεί και «δεδομένους», με διάφορους νόμους που θέσπισε μας παρακρατεί, παράνομα και αντισυνταγματικά, μόνο από εμάς, σε αντίθεση από τους λοιπούς φορολογούμενους, διάφορα ποσά, που μειώνουν την σύνταξη μας σε επίπεδα εξαθλίωσης και για πολλούς από εμάς να τίθεται θέμα επιβίωσης.
Όπως φαίνεται από τις ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, του Υπουργείου Οικονομικών, που σας επισυνάπτω συνημμένα, τα ποσά των συντάξεων μου κατά τα έτη της κρίσεως είναι :
Έτος 2010, ποσό 29.977,07 €.
Έτος 2011, ποσό 27.391,20 €.
Έτος 2012, ποσό 23.351,12 €.
Έτος 2013, ποσό 16.794,73 €.
Έτος 2014, ποσό 15.114,16 €. (Επειδή δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική βεβαίωση το ποσό εξάγεται από την πρόσθεση των μηνιαίων συντάξεων. Μόλις όμως εκδοθεί θα είναι και αυτό στη διάθεση σας, εφόσον το επιθυμείτε).
Από τα παραπάνω ποσά παρατηρούμε ότι η σύνταξη μου μειώθηκε κατά 50% και αν σ΄ αυτά υπολογίσουμε και τις μειώσεις στα βοηθήματα του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ που λαμβάνω, η συνολική μείωση στις αποδοχές μου ανέρχεται στο 61%. Επίσης παρατηρείστε στα επισυναπτόμενα ότι παρά την δραματική μείωση των συντάξεων μου οι κρατήσεις για την υγειονομική περίθαλψη του Ν.3865 έχουν αυξηθεί κατά 75%.
Με δεδομένη λοιπόν την παραπάνω αδικία εις βάρος μας, προβήκαμε δια των οργάνων μας σε διάφορα διαβήματα προς την Κυβέρνηση, η οποία όμως ή κώφευε ή επιδεικτικά μας αγνοούσε ή μας ενέπαιζε δια του κ. Πρωθυπουργού και δια των συναρμοδίων Υπουργών της και ειδικά δια του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Κατήλθαμε για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδος σε ειρηνικές διαδηλώσεις σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος. Κανένα αποτέλεσμα. Η κοροϊδία συνεχιζόταν. Αποφασίσαμε λοιπόν δια των Ενώσεων μας να προσφύγουμε στην Ελληνική δικαιοσύνη.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την 2192/2014 απόφασή του, κρίνει τις επί πλέον περικοπές στις συντάξεις μας, παράνομες και αντισυνταγματικές και διατάσσει την Κυβέρνηση να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα. Επίσης το Ελεγκτικό Συνέδριο με την έκδοση της σχεδόν ομόφωνης αποφάσεως (27 υπέρ και 2 κατά), αποφάνθηκε ότι ο νόμος 4093/2012 που αφορά περικοπές συντάξεων που έγιναν από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016) ήταν αντισυνταγματικός και καταργήθηκε με τον νεότερο πρόσφατο νόμο 4307/2014.
Νέος εμπαιγμός. Οι επιστροφές των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, βαπτίζονται αυξήσεις. Ο υποτιμητικός όρος «ένστολος» χρησιμοποιείται από τους πάντες και όλα τα ΜΜΕ πλέον αναπαράγουν το προκλητικό «αυξήσεις στους ένστολους». Ο κ. Πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι οι αξιωματικοί θα δουν τον επόμενο μήνα τις αυξήσεις των μισθών τους. Κοροϊδία. Στην ομιλία του στην Βουλή για την πρόταση μομφής αναφέρει ότι οι αξιωματικοί με τον μισθό του Νοεμβρίου θα δουν τις αυξήσεις τους, κατά 50% και το υπόλοιπο 50% σε 36 δόσεις. Κοροϊδία. Κανείς δεν κατάλαβε τι θα του επιστραφεί. Η Κυβέρνηση αγνοεί, με τρόπο που καταλύεται το Σύνταγμα, τις δικαστικές αποφάσεις. Το ΣτΕ εκδίδει απόφαση και καλεί την Κυβέρνηση, εντός διμήνου να εφαρμόση την απόφαση του.
Μετά από όλα αυτά αγαπητέ κ. Αυτιά, από 10/12/2014 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, στο οποίο φαίνονται οι επιστροφές των παρανόμως παρακρατηθέντων. Στην περίπτωση μου, όπως φαίνεται από το επισυναπτόμενο, η επιστροφή αναδρομικά για τους 6 μήνες του 2012, είναι 552,03 €. Η μηνιαία επιστροφή εάν αφαιρέσουμε και τον φόρο 22% που προκρατείται, ανέρχεται στο ποσό των 71,76 €. Επισημαίνω ότι το ποσό αυτό αφορά σε μένα που είμαι Ανώτατο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην πλειοψηφία των συναδέλφων μου τα επιστρεφόμενα ποσά ανέρχονται από 0 μέχρι 20 €.
Αυτή είναι η πραγματικότητα αγαπητέ κ. Αυτιά. Είμαι βέβαιος ότι θα την προβάλλετε από την εκπομπή σας προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, έτσι ώστε να αποδείξουμε στους αγανακτισμένους συναδέλφους μου, ότι δεν είστε αυτά που σας κακολογούν και για να πειστεί ο κόσμος ότι και «ντρεπόμαστε» και προσφέρουμε αυτό που μας αναλογεί και περισσότερο να πειστεί ο πεθερός μου ότι δεν είμαστε προκλητικοί αλλά ζητούμε το δίκαιο μας.
Είμαι στη διάθεση σας, είτε τηλεφωνικά, είτε δια της φυσικής παρουσίας μου, να σας βοηθήσω σε ότι θελήσετε για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Σας εύχομαι υγεία και Καλές Γιορτές.
Με εκτίμηση
Αργύριος Ανδριώτης
Απόστρατος Αξιωματικός του ΕΣ
ΥΓ. Η παρούσα επιστολή, ως ανοιχτή, κοινοποιήθηκε σε όλον τον πανελλαδικά κυκλοφορούντα τύπο, ημερήσιο, Κυριακάτικο και εβδομαδιαίο, τις Ενώσεις Αποστράτων όλων των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ μέσω της ΕΑΑΣ Ξάνθης, σε περισσότερους από 1500 αποδέκτες των οποίων διέθετα τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και δημοσιεύθηκε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατηγορίες: Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση