ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2013
ΠΡΟΣ: – κο Χρήστο Σταϊκούρα Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
ΚΟΙΝ.: ‐ κο Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό της Ελλάδος
‐ κο Γιάννη Στουρνάρα Υπουργό Οικονομικών
‐ κο Ιωάννη Βρούτση Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης
‐ κο Πάνο Παναγιωτόπουλο Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κε Σταϊκούρα,
Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών», μετά την ολοκλήρωση
των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Μεταξύ των διατάξεων του ως άνω σχεδίου νόμου, περιλαμβάνεται διάταξη, με βάση την
οποία: «Εναρμονίζεται το Δημόσιο με τους άλλους ασφαλιστικούς φορείς ως προς την περικοπή
της σύνταξης για όσους συνταξιούχους του αυτοαπασχολούνται. Έτσι στην περίπτωση που συνταξιούχος του Δημοσίου αυτοαπασχολείται και έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του και
προκειμένου για στρατιωτικούς το 47ο, θα αναστέλλεται το ποσό της σύνταξής του που υπερβαίνει τα 60 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Επίσης εξαιρούνται τόσο οι μισθωτοί όσο και οι
αυτοαπασχολούμενοι από την αναστολή της σύνταξής τους, οι οποίοι απολύθηκαν ή αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα χωρίς υπαιτιότητά τους.».
Για άλλη μία φορά μας αντιμετωπίζετε σαν ιθαγενείς της μαύρης ηπείρου και μοιράζοντας
χάντρες και καθρεφτάκια, προσπαθείτε να εξαπατήσετε εκ νέου την κοινή γνώμη και κάποιους
συναδέλφους μας, εμφανίζοντας ότι δήθεν επιφυλάσσετε προνομιακή μεταχείριση για τους απόστρατους στρατιωτικούς.
Παρά το ότι σας απευθύναμε επίσημο αίτημα για συνάντηση μαζί σας και προβολή των επιχειρημάτων μας, στα πλαίσια του δημοκρατικού κοινωνικού διαλόγου, συνεχίζετε εν γνώσει σας να παραβιάζετε την προστασία του συνταξιοδοτικού δικαιώματος ως περιουσιακής φύσεως, με κριτήρια ηλικιακού ρατσισμού και ποινολόγησης της εργασίας.
Για πολλοστή φορά σας καλούμε να εγκαταλείψετε τους τεχνασματικούς παραλληλισμούς και άλματα λογικής, που μας τσουβαλιάζουν και προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να μας ισοπεδώσουν και να μας εξαθλιώσουν, αφαιρώντας μας εμμέσως ακόμα και αυτό το, θεωρητικό πλέον στις μέρες μας, δικαίωμα μας στην εργασία, για να ζήσουμε τις οικογένειές μας, που τις στερηθήκαμε για να υπηρετήσουμε την Πατρίδα. Δικαίωμα που πολλοί από εμάς ασκούσαν εδώ και πολλά χρόνια και τώρα υφαρπάζεται οδηγώντας μας στην πλήρη καταστροφή.
Είναι λοιπόν παράλογο, άδικο και επιζήμιο πολιτικά και οικονομικά, αυτό το έμπειρο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό να μην αξιοποιείται και να τιμωρείται επειδή, είτε έκανε χρήση δικαιώματος που του παραχώρησε η Πολιτεία (δεν το διεκδίκησε, αφού δεν είχε/έχει αυτό το δικαίωμα), είτε η Πολιτεία το έθεσε σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση σε μικρή ηλικία.
Αντί λοιπόν να μας οδηγείτε στους πολυέξοδους δικαστικούς αγώνες, γνωρίζοντας ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε, καταργήστε άμεσα τον απαράδεκτο αυτό νόμο. Κύριε Υπουργέ μην ξεχνάτε ότι δεν είστε υπάλληλος της τρόϊκας αλλά Υπουργός των Ελλήνων πολιτών.
Για την ΑΚίΣ Χρήστος Χρηστίδης Αντισυνταγματάρχης ε.α. Πρόεδρος ΔΣ
Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ Γεώργιος Παπακωνσταντίνου Υποπτέραρχος ε.α. Πρόεδρος ΔΣ

Κατηγορίες: Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση