ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ?

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Η αλλαγή του ονόματος και του ΑΦΜ δεν μπορεί να γλιτώσει ένα πολιτικό κόμμα από τις υποχρεώσεις του στο τραπεζικό σύστημα και στον ελληνικό λαό. Μπορεί να υπάρχουν 58 ή 59 ή 1009 υποψήφιοι νονοί του νέου που κυοφορείται στον χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά ούτε ένας, πιστεύουμε, ανέντιμος που θα ήθελε να συμβεί κάτι τόσο ακραίο. Αν πάντως το νέο σχήμα κληρονομήσει και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, τότε θα βγω δημόσια και θα πω ένα μεγάλο μπράβο!

Θα μου πείτε τι να το κάνει το ΠΑΣΟΚ το μπράβο. Από ψήφους έχει ανάγκη και όχι από μπράβο. Η μεταβίβαση των χρεών στον νέο φορέα, όμως, είναι η απαραίτητη συνθήκη για να επανακτήσει το ΠΑΣΟΚ την χαμένη του αξιοπιστία.  Αλλιώς, αυτά τα εκατομμύρια που οφείλουν θα τους στοιχειώνουν για πάντα.

Θα μας πείτε ότι και στη Νέα Δημοκρατία έχουν ανάλογες οφειλές. Κι εκεί ισχύει ακριβώς το ίδιο. Αλλά δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί 48 ή 58 οπαδοί να ζητήσουν την μετεξέλιξη του κόμματος σε κάτι “άλλο”. Δεν έχει υπάρξει ακόμη κάλεσμα των “πατριωτικών δυνάμεων” για τη δημιουργία της μεγάλης “εθνικής παράταξης”. Όταν θα γίνει, θα πούμε κάτι ανάλογο.

Στην κεντροαριστερά είναι που τρέχουν οι εξελίξεις. Τρέχουν οι εξελίξεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βλέπουμε και κάτι καινούργιο. Μπορεί η χώρα να έχει περάσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της, να έχουν καταστραφεί εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά η κεντροαριστερά δεν βρήκε κάτι νέο να μας πει. Δεν έχουμε ακούσει κάτι καινούργιο, κάτι που να μας δείχνει ότι αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια έμαθαν κι αυτοί κάτι μαζί με τους δοκιμαζόμενους Έλληνες.

Κι αυτό δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ και τους δορυφόρους του, αλλά και την ΔΗΜΑΡ. Ούτε κι εκεί είδαμε κάτι καινούργιο. Οι άνθρωποι συζητούν μόνο για το αν θα πάνε με τους 58 ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λες και το ζητούμενο σε αυτή την χώρα είναι να αλλάξουμε φανέλα και να χαθούμε μέσα στο πλήθος…

Η κεντροαριστερά, όπως και η κεντροδεξιά, είναι μέρος του προβλήματος. Όλοι συμμετείχαν μέχρι σήμερα στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν μας είπαν, όμως, τι ακριβώς έκαναν λάθος. Το παράδειγμα Μανιάτη προχτές μας έδειξε ότι δεν έχουν μάθει το παραμικρό. Παραμένουν το ίδιο πρόχειροι, το ίδιο επιπόλαιοι, όσο και στο παρελθόν. Έτσι χωρίς πρόγραμμα, με μόνη σημαία τον άκρατο λαϊκισμό. Και για το ποιός πληρώνει τον λογαριασμό; Τα συνήθη κορόιδα.

Αν είχαν μάθει από την κρίση, θα έπρεπε να παρουσιάσουν το “καινούργιο”, με βάση την εμπειρία. Τότε ναι!  Η παρουσία τους θα είχε αξία. Ο πολιτικός τους λόγος θα ήταν περιζήτητος. Αλλά δεν ακούσαμε κάτι νέο. Όχι! Δεν θέλουμε άλλο αυτομαστίγωμα. Προτάσεις αναζητούμε.

Και μία καλή αρχή κύριοι του ΠΑΣΟΚ, είναι να πείσετε ότι οι 58 δεν ήταν ένας τρόπος για να ξεφύγετε από τις υποχρεώσεις σας έναντι του παρελθόντος. Διευκρινίστε προς όλους ότι η οποιασδήποτε μορφής συγχώνευση προϋποθέτει και τη μεταβίβαση των χρεών σας. Αυτό είναι μία πρόταση. Δείχνει ότι κάτι έχετε μάθει από το παρελθόν!

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση