Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα την εσκεμμένη στόχευση αμάχων οπουδήποτε, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα την εσκεμμένη στόχευση αμάχων οπουδήποτε, όταν ρωτήθηκε για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης Ρώσου υπερεθνικιστή, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στη Μόσχα.

Μιλώντας στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, ο εκπρόσωπος Νεντ Πράις αρνήθηκε να πει εάν η Ουάσιγκτον γνωρίζει ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι θα βγάλουν «ορισμένα συμπεράσματα».

  • Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η δολοφονία της Ντούγκινα αλλάζει τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για τη δολοφονία της Ντούγκινα. Η Ουκρανία, η οποία αμύνεται σε αυτό που αποκαλεί κατακτητικό πόλεμο αυτοκρατορικού τύπου που διεξάγεται από τη Ρωσία, αρνήθηκε την εμπλοκή της στην επίθεση.

Οργή Πούτιν για τη δολοφονία της Ντούγκινα

«Κατάπτυστο έγκλημα» χαρακτήρισε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα. Επρόκειτο για την πρώτη αντίδραση Ρώσου αξιωματούχου μετά τις κατηγορίες της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η Ουκρανία.

«Ένα κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα έκοψε το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου, με αληθινή ρωσική καρδιά, ευγενική, αγαπητή, συμπονετική και ανοιχτή. Δημοσιογράφος, επιστήμονας, φιλόσοφος, πολεμική ανταποκρίτρια, υπηρέτησε με εντιμότητα τον λαό και την πατρίδα, αποδεικνύοντας με τις πράξεις της τι σημαίνει να είσαι πατριώτης της Ρωσίας» αναφέρεται στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε ο ρώσος πρόεδρος στην οικογένεια της Ντάρια Ντούγκινα.