Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.

 

του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη

 

H ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των στρατιωτικών , αστυνομικών κλπ βάζει τα πράγματα στην θέση της. Λέει αυτό που θα έπρεπε τα


λαλίστατα κατά τα άλλα συστημικά ΜΜΕ θα έπρεπε από την αρχή να τονίσουν. Δηλαδή την άδικη, απαράδεκτη, εκδικητική, ανήθικη και στοχευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης κατά οιουδήποτε φέρει ή έφερε στολή. Οι περικοπές της μεγάλης κοινωνικής αυτής ομάδος υπερέβησαν κάθε όριο, κατά παράβαση κάθε αρχής δικαίου, ισονομίας, αναλογικότητας  και συνταγματικότητας. Όχι το ΣτΕ δεν έκανε χάρη  στους “ενστόλους”, όπως λανθασμένα αναφέρονται (Το σωστό είναι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, εν ενεργεία και εν αποστρατεία). Όχι, δεν επέδειξε καλή θέληση ο κ. πρωθυπουργός και “αναγνώρισε” δήθεν το λάθος της κυβέρνησης του που σκόπιμα εκτιμούμε είχε γίνει. Καλή η προσπάθεια των Ενώσεων αποστράτων, αλλά δεν ήταν αυτή το κλειδί των εξελίξεων. Τι ήταν τότε; Απλά λειτούργησε  επιτέλους η δικαιοσύνη και ότι οι Έλληνες δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας ότι εν πολλοίς  δεν επηρρεάζονται από άδικες πολιτικές, οικονομία, Τρόικα, κυβερνητικές επιλογές κλπ. Έκριναν δίκαια και αντικειμενικά αυτό που έβλεπαν και φώναζαν τόσο καιρό εις ώτα μη ακουόντων  οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφελείας  και εκώφευαν τα ΜΜΕ, οι διάφοροι ανευθυνουπεύθυνοι φορείς και η ηγεσία , πολιτική και στρατιωτική. Και επιμένω ιδιαίτερα στην στρατιωτική ηγεσία, η οποία θα έπρεπε να είχε περισσότερες αντιστάσεις στο επερχόμενο άδικο, που έβλεπαν να έρχεται και παρέμεινε άφωνη και αδρανής,γενόμενη συνένοχη. Έτσι αν γνώριζε, που γνώριζε κατά την άποψή μας ευθύνεται, αν δεν εγνώριζε, θα έπρεπε να γνωρίζει, τότε πάλι ευθύνεται.  Ετσι η απόφαση του ΣτΕ απογυμνώνει την στρατιωτική ηγεσία των  ΕΔ, της ΕΛΑΣ, Λιμενικού και Πυροσβεστικής. Έτσι μπορούμε τώρα να αναφωνήσουμε: “Ο Αρχηγός είναι γυμνός”!!! Σε ότι αφορά το άθλιο πολιτικό προσωπικό (ακόμη και “Υπουργοί”), που έσπευσε με “τσιρίδες”, τύπου “κακοφωνίξ” να απαξιώσει, να μειώσει ή να ακυρώσει  την απόφαση του ΣτΕ, με άθλιες δικαιολογίες, του τύπου ότι “δεν υπάρχουν λεφτά” και με κορυφαίο το ευτελές επιχείρημα  του γνωστού τσιρίζοντος βιβλιοπώλη, Υπουργού “Μη Υγείας” , “που θα τα βρούμε, θα τα γεννήσουμε;” που αποτελεί ύβριν για κάθε νοήμονα πολίτη καθώς και για την δικαιοσύνη, ή κάποιοι άλλοι ότι θα “ξεσηκώσει” και άλλες κοινωνικές ομάδες, με σκοπό να λειτουργήσει ο διχαστικός κοινωνικός αυτοματισμός,  να τους πούμε ότι υπάρχει  ακόμη το Σύνταγμα των Ελλήνων και η Δικαιοσύνη, δεν μπορείτε να τα καταστρέψετε όλα στην πατρίδα και οι θέσεις σας καταγράφησαν στην μνήμη των “ενστόλων”, εν ενεργεία και εν αποστρατεία και ότι θα λάβετε συντόμως το επιτίμιο των λόγων και των έργων σας και τελικά  όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για την καταστροφή της πατρίδος.

 


Αναφέρει  λοιπόν η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ:

Μετά τη διαρροή περί της απόφασης του ΣτΕ, αναφορικά με τα συνταγματικά προβλήματα που φέρεται να εντόπισε στις περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών, αστυνομικών, κ.λπ., όλα τα ΜΜΕ αναπαράγουν την είδηση, χωρίς ωστόσο να μπαίνουν στην ουσία του προβλήματος, που οδήγησε στη σχετική προσφυγή. Αντιθέτως, εστιάζονται, σχεδόν αποκλειστικά, στη δημοσιονομική διάσταση του θέματος. Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν έλειψαν και οι γνωστές πυροδοτήσεις του κοινωνικού αυτοματισμού, λέγοντας ότι αν επιστραφούν οι περικοπές των στρατιωτικών, θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα που θα πέσουν δήθεν επί των κεφαλών των εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα.

Υπενθυμίζουμε στους ινστρούχτορες των ΜΜΕ, ότι οι προσφυγές των στρατιωτικών, σε ότι αφορά στους απόστρατους, δεν οφείλονται σε μία γενική διαμαρτυρία, επειδή τους περικόπηκαν απλά οι συντάξεις. Οφείλονται στο γεγονός, ότι οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι, υπόκεινται εδώ και τέσσερα χρόνια και ιδιαίτερα με το Ν. 4093/12, σε διπλάσιες μειώσεις, σε σχέση με τους λοιπούς συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, υπέστησαν τόσο τις μειώσεις που επιβλήθηκαν σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά ταυτόχρονα και επιπρόσθετα υπέστησαν και τις μειώσεις που απορρέουν από τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, με αναδρομική ισχύ μάλιστα 5μήνου. Αποτέλεσμα δε αυτού του βομβαρδισμού μειώσεων, είναι ότι σήμερα οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, που έχουν υποστεί συνολικές μειώσεις της τάξης του 65%, αναδεικνύονται στις ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, στα ίδια συντάξιμα χρόνια. Αξίζει δε να καταγράψουμε, ότι όταν προ του 2009, δίνονταν αυξήσεις, οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι δεν ελάμβαναν και τις αυξήσεις που ελάμβαναν οι λοιποί συνταξιούχοι, και τις αυξήσεις που προέρχονταν από αυξήσεις του ειδικού μισθολογίου τους! Κατά συνέπεια, τίθενται δύο θέματα:

Δεν είναι δυνατόν στις αυξήσεις οι στρατιωτικοί να ακολουθούν μόνο το μισθολόγιό τους, ενώ στις μειώσεις να υποβάλλονται επιπρόσθετα και στις μειώσεις των λοιπών συντάξεων. Η Πολιτεία θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιο από τα δύο καθεστώτα θα τους εντάξει.

Θίγονται η συνταγματικότητα και η συμβατότητα προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, των αρχών της ισότητας και της αναλογικότητας.

Υπενθυμίζουμε επίσης στους παντογνώστες σχολιαστές, ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν σώζεται από τις περικοπές των στρατιωτικών, αλλά από εκείνες τις πολιτικές που θα δημιουργήσουν κατάλληλο περιβάλλον ανταγωνιστικών και υγιών επενδύσεων, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρξουν πρωτογενή έσοδα σε όλους τους τομείς, είτε από εξαγωγές, είτε από υποκατάσταση εισαγωγών. Οι επενδύσεις όμως απαιτούν ισχυρό αίσθημα ασφάλειας, ευέλικτη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Όσον αφορά δε στα ισοδύναμα μέτρα, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, να συνδράμετε στην επιστροφή των κλεμμένων, των θαλασσοδανείων και των μαύρων φοροδιαφυγών, τα οποία υπεραρκούν για την επιστροφή όλων των απωλειών εισοδημάτων, όλων των εργαζομένων.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε για ακόμη μία φορά, ότι οι στρατιωτικοί, ουδέποτε υπήρξαν υψηλόμισθοι και προνομιούχοι και ουδέποτε αξίωσαν προνόμια, έναντι των λοιπών εργαζόμενων Ελλήνων. Οι μειώσεις των συντάξεών μας αποτελεί ένα από τα πλέον ανήθικα μέτρα της πολιτείας προς τους στρατιωτικούς. Διότι είναι κρατήσεις οικονομιών μιας ολόκληρης ζωής προσφοράς και οικογενειακής περιπλάνησης, αλλά και, σαν στρατιωτικοί, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα εκπροσώπησης και διεκδίκησης. Το μόνο μας διαχρονικό αίτημα είναι, η αναγνώριση από τον ελληνικό λαό και την Πολιτεία, των ιδιαίτερων συνθηκών και ιδιαίτερου νομικού πλαισίου εργασίας μας.

Παράλληλα όμως, διεκδικούμε την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ως συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας! Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, όπως οι φήμες περί της αντισυνταγματικότητας μόνον της αναδρομικής ισχύος του Ν. 4093/12, δεν μας δικαιώνει!

Κατηγορίες: Δραστηριότητες συνδέσμου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση