Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ Η “ΑΠΩΛΕΣΘΕΊΣΑ” ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ!!

 

του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη
Παραθέτουμε την ανακοίνωση από το συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, σχετικά με την απολογία του του κατηγορουμένου για μίζες κ. Ευσταθίου, όπου
αναφέρθησαν ονόματα Αξκών που είχαν λάβει παράνομες χρηματοδοτήσεις. Εδώ να επισημάνουμε ότι οι “αποκαλύψεις” του κ. Ευσταθίου είναι

επιλεκτικές, η μνήμη του είναι ισχυρή όταν αναφέρεται σε Αξκους και υπαλλήλους της ΓΔΕ και είναι ασθενέστατη έως ανύπαρκτη σε ότι αφορά το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ιδιαίτερα αυτούς που κυβερνούσαν τότε. Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο κ. Ευσταθίου; Ότι τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα τις έπαιρνε μόνο  η στρατιωτική ηγεσία  και η πολιτική ηγεσία της χώρας και τα διάφορα ΚΥΣΕΑ που συνερχόταν για την λήψη της τελικής απόφασης ήταν τυπικά και υπήκουαν τυφλά στις εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και όλοι στο ΚΥΣΕΑ κάθονταν “σούζα” μπροστά στον Α/ΓΕΕΘΑ που συμμετείχε στο ΚΥΣΕΑ; Έχουμε δει και ακούσει πολλά σε αυτή την χώρα, αλλά αυτά που συμβαίνουν τώρα είναι πέραν από κάθε λογική. Ώστε τελικά μαθαίνουμε σήμερα, ότι  οι στρατιωτικοί έπαιρναν τις τελικές αποφάσεις και όχι η πολιτική ηγεσία της χώρας. Να επισημάνουμε εδώ  ότι όσοι αποδειχθούν ότι χρηματίσθηκαν είναι κατακριτέοι,  καταδικαστέοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Και ας σκεφτούμε μήπως υπάρχει τελικά σκοπιμότητα΄και συμπαιγνία  σε αυτή την προσπάθεια σπίλωσης της τιμής  και της υπόληψης του πιο υγιούς τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας, του ενδόξου σώματος των Ελλήνων Αξκών, για να καλυφθούν οι μεγάλοι ένοχοι; Πιάνουμε τα μικρά ψάρια και αφήνουμε ανέπαφα τα μεγάλα.  Μα ο “εντιμότατος” κ. Κάντας ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής: “Αφού έδιδαν σε μένα, λογικά θα έδιδαν και πολύ περισσότερα στους παραπάνω από μένα”. Άρα, οι παραπάνω  πήραν και αν ναι γιατί δεν τους κατονομάζεις;  Και αν δεχθούμε ότι όντως αυτοί οι Αξκοι (απειροελάχιστο ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των στελεχών) που κατονομάζονται είναι τελικά ένοχοι, αυτό αντανακλά στην συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων και ηθικών στελεχών των ΕΔ, που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες; Ώστε ένας μαύρος, όλοι μαύροι; Και η στρατιωτική  ηγεσία τι κάνει και δεν μιλά, γιατί δεν υπερασπίζεται την τιμή των στελεχών, αυτών που είναι μέρα και νύχτα στο κόπκιτ του Α/Φ, στο υποβρύχιο και την φρεγάτα με τα 8 μποφόρ, αυτών που είναι μέσα στα άρματα μάχης, τον αλεξιπτωτιστή, τον βατραχάνθρωπο, τον πυροβολητή, τον τεχνικό και τόσους τόσους άλλους, εκτελώντας το ύψιστο καθήκον, την προάσπιση της ακεραιότητας της πατρίδος; Συνεχίζει και η πολιτική (αναμενόμενο) και η στρατιωτική ηγεσία την βουβαμάρα και την απραξία, των τελευταίων χρόνων. Μεριμνήστε λοιπόν για το  ηθικό των  στελεχών και στηρίξτε τους τώρα που ο στρατός βάλλεται όχι με σφαίρες, αλλά με κάτι χειρότερο, με τα όπλα της ανηθικότητας, της ατιμίας, της απαξίωσης.   Ελπίζοντας τελικά  ότι  ο κ. Ευσταθίου , απόστρατος Αξκος του ΠΝ,  θα ξαναβρεί την απωλεσθείσα (πολιτική)  μνήμη του και την χαμένη του αξιοπρέπεια, θα πει τα πράγματα με το όνομά τους και τι συνέβαινε, να κατονομαστούν οι πραγματικοί και ΜΕΓΑΛΟΙ ένοχοι,  γιατί κανείς δεν τον πιστεύει πλέον και όλοι εμείς γνωρίζουμε. Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία,  04 Ιαν 2014 
                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 01/14
     1. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ορισμένα Μ.Μ.Ε. να δημοσιοποιούν ονόματα αποστράτων, οι οποίοι σύμφωνα με την απολογία του κατηγορούμενου κου Πάνου Ευσταθίου, έχουν λάβει από αυτόν παράνομες χρηματοδοτήσεις (μίζες), αν και  στις περισσότερες των περιπτώσεων οι χρηματοδοτήσεις αυτές αναφέρονται από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, ως αμοιβή για εργασία μετά την αποστρατεία τους, που είναι κάτι τελείως διαφορετικό..
     2. Ταυτόχρονα γενικεύουν την  εικόνα που παρουσιάζουν και έτσι δίδεται η εντύπωση ότι οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και με την φερόμενη εμπλοκή δύο πρώην Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, είναι διεφθαρμένοι.
     3. Επιθυμούμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα :
         α. Η αναφορά, στην απολογία ενός κατηγορούμενου, σε έτερα άτομα και στις πράξεις αυτών δεν είναι και αυτοδικαίως αληθινή.
 
         β. Δεν υπεισερχόμεθα στην εκδίκαση της υπόθεσης, γιατί αυτό αποτελεί αρμοδιότητα των Δικαστικών Αρχών, που είμαστε βέβαιοι ότι  θα εκτελέσουν το καθήκον τους και θα διερευνήσουν ενδεχόμενη εμπλοκή των αναφερομένων.
        γ. Όλοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητος, μέχρι την  οριστική καταδίκη τους εφ όσον υπάρξει αυτή.
        δ. Όσοι αποδειχθεί ότι χρηματίσθηκαν είναι απολύτως κατακριτέοι και καταδικαστέοι και θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
        ε. Ειδικά για τους πρώην Αρχηγούς του Γ.Ε.Σ. και του Γ.Ε.Ν. , οι οποίοι ως επικεφαλής του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού είναι θεσμικοί παράγοντες, η  εμπλοκή τους πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και τεκμηριωμένα, γιατί αυτή αντανακλά στο ηθικό των Ε.Δ.  και υπονομεύει την λαμπρή σταδιοδρομία που είχαν και οι δύο, και παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί  υπόψη ότι ο ένας εξ αυτών, ο Ναύαρχος Γ. Θεοδωρουλάκης Π.Ν.ε.α. δεν ευρίσκεται πλέον εν ζωή και επομένως δεν μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό του.
        στ. Το προσωπικό των Ε.Δ. είναι αυτό που διαχρονικά κάνει υπερήφανο τον Ελληνικό Λαό και του δημιουργεί αίσθημα υπερηφάνειας και ασφαλείας και ειδικά την τρέχουσα περίοδο έχει επωμισθεί ένα δυσανάλογο  μερίδιο  των μέτρων των μνημονίων. Στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι έντιμο και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, το πρώτο του μέλημα είναι η υπεράσπιση της Πατρίδας, που σε αυτήν περιλαμβάνεται και  η προμήθεια του αναγκαιούντος εξοπλισμού και όχι αυτή που προωθούν οι μεσάζοντες και τα άννομα συμφέροντα.
     3. Καλούμε όλους να τηρήσουν την δέουσα ψυχραιμία και να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα, την υπόληψη και την ιστορία όλων όσων έχουν ήδη εμπλέξει διάφοροι κατηγορούμενοι και αυτών που ενδεχομένως θα εμπλέξουν στο  μέλλον.
                                         Το Συντονιστικό Συμβούλιο
Αντιστράτηγος ε.α  Παντελής Μαυροδόπουλος              Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ
Αντιστράτηγος ε.α  Ιωαν. Κρασσάς                   Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ  
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.                          Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν και 
                                                                                          του Συντονιστικού    
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α.    Δνων Σύμβουλο; Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α. ε.α.                         Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
Αντισμήναρχος) Ι. Κρανιάς Π.Α. ε.α.                Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις συνδέσμου, Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση