Η ιστορία μιας συγκλονιστικής φωτογραφίας…ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!

 

http://2.bp.blogspot.com/-_cZ8IHhUUf0/UEU06fRZQ-I/AAAAAAABhBo/3for43Flv8w/s1600/000fg2hfghf5h.jpg

Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης

Κάποια πράγματα, όσο απλά και αν φαίνονται, ενδέχεται να μας συγκλονίσουν και να μας αλλάξουν όλη μας την ζωή. Να μας κάνουν να δούμε την ζωή μας από άλλη οπτική γωνία, την σωστή πλέον. Σαν να είμαστε σε ένα δωμάτιο με
ελάχιστο φωτισμό και να διακρίνουμε σκιές και ασπρόμαυρα αντικείμενα, μια ψεύτικη κατάσταση και όχι την πραγματική. Και ξαφνικά να ανάβει το φως και να μένουμε έκπληκτοι με αυτά που βλέπουμε. Βλέπουμε πλέον τα πάντα καθαρά γύρω μας, φωτισμένα και λαμπρά στα χρώματά τους και τελείως διαφορετικά από αυτά που βλέπαμε, αυτά που ξέραμε, τις σκιές, τα ασπρόμαυρα αντικείμενα, το ψεύτικο που ζούσαμε. Και εκεί αλλάζει πλήρως η ζωή μας. Αφορμή μας δίνει η φωτογραφία του ταυρομάχου και του ταύρου και το πραγματικό και συγκλονιστικό γεγονός που την συνοδεύει. Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία σήμανε το τέλος της καριέρας του ταυρομάχου Αλβάρο Μουνέρα.
Ο Μουνέρα, ξέσπασε σε κλάματα στη μέση της ταυρομαχίας, όταν συνειδητοποίησε, πως… εξανάγκαζε ένα κατά τα άλλα ευγενικό ζώο, να πολεμήσει για τη ζωή του.
Ο ίδιος, πλέον τάσσεται δημόσια ενάντια στις ταυρομαχίες.
Ο Μουνέρα, αργότερα δήλωσε για τη στιγμή εκείνη:
Και ξαφνικά, έστρεψα το βλέμμα μου προς τον ταύρο. Είχε στα μάτια του μια αθωότητα, που βλέπεις σε κάθε ζώο, και…. με κοίταξε με αυτή, σαν να με ικέτευε να σταματήσουμε. Ήταν, μια κραυγή απόγνωσης για δικαιοσύνη που διαπέρασε όλο μου το είναι.
Το περιγράφω σα μια ανθρώπινη προσευχή, καθώς όταν κάποιος εξομολογείται, ελπίζει ότι θα συγχωρεθεί.
Ένιωσα, σαν το χειρότερο πλάσμα πάνω στη Γη.”
Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση