ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:O,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

 

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΙ 

Ο υπ. Εξ της Ρωσίας Sergueï Lavrov κατά την τοποθέτησή του στην συνδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την 70η επέτειο από το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου και την υιοθέτηση της Χάρτας των Ηνωμένων δήλωσε ότι θα έπρεπε να είναι αποδεκτό ότι οι λαοί έχουν το δικαίωμα στο να επιλέγουν το μέλλον τους χωρίς εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές τους υποθέσεις.Διευκρίνισε ακόμη ότι ήταν απαράδεκτο να υποστηριχθούν αντισυνταγματικά πραξικοπήματα υπογραμμίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια συνέπεια της αναζήτησης ψευδαίσθησης παγκόσμιας κυριαρχίας.

 

«Για να συνεχιστεί η ψευδαίσθηση της παγκόσμιας κυριαρχίας χρησιμοποιούνται πολλές μέθοδοι όχι και πολύ ελκυστικές όπως για παράδειγμα η μαζική πίεση σε κυρίαρχα κράτη,απόπειρες να επιβληθούν οι δικές τους αποφάσεις και τα standards σε τομείς πολιτικούς,οικονομικούς και ιδεολογικούς.  Γι αυτούς που δεν ήθελαν να υπακούσουν (σσ.βλέπε Συρία Ουκρανία) υπάρχουν τεχνολογίες για να προκαλέσουν εσωτερικές αναταραχές και πραξικοπήματα.Και μέσα σε αυτό το σερί συνέβησαν απροκάλυπτες  εμψυχώσεις στο αντισυνταγματικό πραξικόπημα της Ουκρανίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Χρησιμοποιούνται έντονες απόπειρες  που έχουν για σκοπό να μετασχηματίσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε μια οργάνωση που θα ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις του «leader», αλλά καθώς αυτό δεν περπατάει  δοκιμάζουν να αποπροσανατολίσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας  των Ηνωμένων Εθνών από τις πρωταρχικές του αποστολές: τη διατήρηση της ειρήνης και τη διεθυνή ασφάλεια» είπε ο Sergueï Lavrov.

 «Η άγνοια διδασκαλιών των δράσεων μονομερούς δύναμης  που έγιναν πρόσφατα οδήγησαν στην περιοχή της Μ Ανατολής και της Β Αφρικής προς την αποσταθεροποίηση και το χάος δημιούργησαν το έδαφος που έθρεψε την αποσταθεροποίηση και το χάος  που εξέθρεψε την ανάπτυξη του εξτρεμισμού».

Ενώ τέλος με ρητορικό τρόπο αναρωτήθηκε αν θέλουμε ένα Συμβούλιο Ασφαλείας που θα είναι αποτελεσματικό στην αποστολή του περί ειρήνης ή θα είναι αρένα προπαγανδιστικών συγκρούσεων. (RT 23/2/15)

dimpenews.com

Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση