Στη Νότια Κορέα οδηγούνται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι ερευνητές της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας που προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση με τα λείψανα των δύο παιδιών που βρέθηκαν πρόσφατα μέσα σε βαλίτσα.

Γυναίκα που φέρεται να ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον των δύο παιδιών, τα λείψανα των οποίων βρέθηκαν πρόσφατα μέσα σε βαλίτσες στη Νέα Ζηλανδία, εντοπίστηκε στη Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Σεούλ (φωτογραφία, επάνω, από AP/Dean Purcell/New Zealand Herald).

Ενδέχεται να είναι η μητέρα

Πρόκειται για Νεοζηλανδή, γεννημένη στη Νότια Κορέα, η οποία βρίσκεται στη χώρα από το 2018 και έκτοτε δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, ανέφερε αξιωματούχος της κορεατικής αστυνομίας στο πρακτορείο Reuters.

Δείτε ακόμα – Νέα Ζηλανδία – Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που επιτέθηκε και τραυμάτισε πελάτες σε εμπορικό κέντρο

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή τόπο διαμονής της ή για το αν έφθασε στη Νότια Κορέα μαζί με άλλους συγγενείς της, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας είχε ζητήσει επιβεβαίωση εάν το άτομο που θα μπορούσε να σχετίζεται με μια υπόθεση εγκλήματος βρισκόταν στη Νότια Κορέα», είπε ο αστυνομικός και συμπλήρωσε ότι λόγω της προηγούμενης διεύθυνσής της και της ηλικίας της, ενδέχεται να είναι η μητέρα των παιδιών.

Τα αγόρασαν σε πλειστηριασμό

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία στο Οκλαντ, αφότου τα λείψανα δύο παιδιών βρέθηκαν από οικογένεια καθώς εξέταζε τα περιεχόμενα αποθήκης που είχε αγοράσει σε πλειστηριασμό.

Τα πτώματα των δύο παιδιών, ηλικίας μεταξύ 5 και 10 ετών, εκτιμάται πως βρίσκονταν μέσα στις βαλίτσες εδώ και χρόνια.

Οι δύο βαλίτσες ίδιου μεγέθους βρίσκονταν στην αποθήκη για τρία με τέσσερα χρόνια, είχα αναφέρει ο επιθεωρητής Τοφιλάου Φααμανούια Βααελούα, και εξήγησε ότι έχει ενημερωθεί η Interpol.

Ο επιθεωρητής δήλωσε ότι τα παιδιά δεν έχουν ταυτοποιηθεί και τόνισε πως συμπάσχει με τις οικογένειές τους που πιθανόν να μην γνωρίζουν ότι είναι νεκρά.

«Πολλοί από εμάς (τους αστυνομικούς) είμαστε γονείς και έχουμε μια δουλειά να κάνουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ολοκληρώσουμε την έρευνα και να ταυτοποήσουμε τα θύματα», επισήμανε.