Νέα ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας για την επιλογή να γίνουν τώρα τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας.

Στην επιλογή της Ρωσίας να προχωρήσει, όπως φαίνεται, σε δημοψηφίσματα σε Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια αναφέρεται με νέα ανάρτησή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Θυμίζουμε ότι το βρετανικό υπουργείο καθημερινά δημοσιεύει την ανάλυσή του σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο.

  • Διαβάστε επίσης: «Πυρ ομαδόν» κατά της Ρωσίας για τα δημοψηφίσματα σε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ – Θρίλερ με το διάγγελμα Πούτιν

Στη νέα του ανάρτηση αναφέρεται ότι τα δημοψηφίσματα που ανακοινώθηκαν στις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που βρίσκονται σήμερα υπό ρωσική κατοχή «καθοδηγήθηκαν από φόβους επικείμενης επίθεσης».

«Αυτός ο επείγοντας χαρακτήρας οφείλεται πιθανότατα στους φόβους επικείμενης ουκρανικής επίθεσης και στην προσδοκία μεγαλύτερης ασφάλειας μετά την επίσημη ένταξή τους στη Ρωσία», σημειώνεται.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να «αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού» και ότι η χώρα αντιμετωπίζει «σημαντικές πιέσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

«Ο Πούτιν αποδέχεται μεγαλύτερο πολιτικό ρίσκο υπονομεύοντας τη μυθοπλασία ότι η Ρωσία δεν βρίσκεται σε πόλεμο ούτε σε εθνική κρίση, με την ελπίδα να συγκεντρώσει περισσότερη πολεμική ισχύ», υπογραμμίζεται.

Η ανάρτηση στο