“Ο χειρότερος εχθρός της Εξουσίας είναι η χλεύη”! Ο Κ.Φράγκος καυστικός κατά Πάγκαλου! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

 

thodoros-pagkalos

 

 

 

 

Του Κων. Φράγκου

 

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του.

 

Λαϊκή παροιμία

 

Το σημείωμά μου της 15-06-2016 με τίτλο «Συνέλθετε κ. Πάγκαλε» που γράφτηκε σε απάντηση στα όσα αστεία και ανεύθυνα ανέφερε ο τ. Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΕΣ (ΣΚΑΪ 13-06-2016) του κ. Α. Παπαχελά * περί του εθνικού φιάσκου της Ύμιας (1996) στο οποίο πρωταγωνιστής και υπόλογος υπήρξε ο ίδιος, προκάλεσε πολλά σχόλια.


 

Κάποιος καλός φίλος και σφόδρα ανησυχών για την σημερινή κατάσταση της Χώρας η οποία, όντως, ήκιστα απέχει της τότε (έντονη οσμή παρακμής, ανεπάρκεια και φανφαρονισμός πολιτικής Ηγεσίας ΥΕΘΑ, παντελής αδιαφορία πολιτικών για τις αμυντικές αδυναμίες και τα κενά της αποτροπής, Τουρκική επιθετικότητα, κ.ά.) με παρατήρησε ότι ενώ «καταχέριασα» (χρησιμοποιώ εδώ γλωσσάρι του αξέχαστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου) τους πολιτικούς για την τραγωδία έριξα στα «μαλακά» τους Στρατιωτικούς. Έγραψα, συγκεκριμένα, ότι πρωταγωνιστές του δράματος ήσαν Σημίτης, Πάγκαλος, Αρσένης και δευτερευόντως η τότε Στρατιωτική Ηγεσία. Οφείλω, λοιπόν, εξηγήσεις αφού προσθέσω ότι βαρύτατη και μεγαλύτερη, ίσως, ευθύνη φέρει το «καθεστώς» διακυβέρνησης της χώρας (τριετία 1993 – 1996) από την κλίκα της κ. Μιμής Λιάνη – Παπανδρέου, αδυνατούντος του αείμνηστου Α.Π. να συμμετέχει λόγω βαρείας ασθενείας.

Είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω για να παρουσιάσω, συντομότατα αλλά διαυγέστατα, την κατάσταση ώστε να μην μου αποδίδεται σκοπιμότητα, συγκάλυψης ευθυνών της “συντεχνίας” μου, δηλαδή των Αξιωματικών. Τα του Καίσαρος… Δεν κάνω τυμβωρυχία, αλλά το θέμα πρέπει να ξεκαθαρισθεί άπαξ δια παντός.

Επαναλαμβάνω θα μιλήσω με παρρησία καίτοι κινδυνεύω, για δεύτερη φορά, να υποστώ την τύχη του Φρυνίχου (η πρώτη ήταν το 2008 όταν παρουσίασα στο βιβλίο μου Αμύνεσθαι περί… πάρτης με συγκλονιστικές  και ντοκουμενταρισμένες λεπτομέρειες των ληστειών στους Εξοπλισμούς, χωρίς κανείς να συγκινηθεί. Ούτε η Δικαιοσύνη..)

Εν τούτοις θα τηρήσω την αρχή, Βους επί γλώσση μέγας βέβηκεν“** και είναι ευνόητο το γιατί.

Φρυνίχου περιπέτεια

Στην Πλάκα υπάρχει ένα στενό που φέρει το όνομα του ποιητή Φρυνίχου ο οποίος με τον Αισχύλο, υπήρξαν οι πρωτοπόροι του τραγικού θεάτρου. Όταν παρουσίασε την τραγωδία του “Μιλήτου Άλωσις” στην Αθήνα προκάλεσε την ευαισθησία και αγανάκτηση των θεατών που είδαν πόσο υπέφερε η Μίλητος όταν την κατέκτησαν οι Αθηναίοι. Η Εξουσία της πόλης ταράχθηκε σφόδρα που απεκαλύφθησαν οι θηριωδίες της και διέταξε, πάραυτα, όπως θα έκανε κάθε καλή εξουσία, την διακοπή των παραστάσεων ενώ επέβαλε στον Φρύνιχο, ως πρόστιμο, 1000 δρχ., ποσό κολοσσιαίο για την εποχή. Θαυμάστε αιτιολογία… διότι ανησύχησε τους πολίτες με το να τους κάνει να … θυμηθούν!!! (SIC). Ο δυστυχής Φρύνιχος, πάμφτωχος, έφυγε κυνηγημένος νύκτωρ και κατέφυγε στη Σικελία όπου και απέθανε.

Θα αποφύγω, λοιπόν, τις καυτές λεπτομέρειες που ανήκουν στον χώρο των παραπολιτικών, γιατί η Εξουσία δεν χαρίζεται όταν την ξεγυμνώνουν.

Στον κ. Θ.Π., πάντως, καίτοι υπήρξε βασικός πρωταγωνιστής του φιάσκου, της Ύμιας και, στη συνέχεια, της κατάπτυστης συμφωνίας της Μαδρίτης, ουδείς ηδυνήθη ν’ ανακόψει την άνοδό του (είναι η ατιμωρησία, η κοντή και ρηχή μνήμη των Ελλήνων και η αυτοπροστασία του συνδικάτου). Έφθασε στο ύψιστο αξίωμα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γεωργίου Β΄ Παπανδρέου Γ΄ (άμα γίνει Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Γιωργάκης, εγώ δεν έχω θέση στο Κόμμα, είχε δηλώσει) και σημερινός κήνσορας των πάντων ***.

Σύντομο ιστορικό (1993 – 1996)

Το Έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθινό.

Διον. Σολωμός

1993: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη (ΝΔ) ανατρέπεται δολίως από τον κ. Αντώνη Σαμαρά που αργότερα γίνεται Αρχηγός της! Οι εκλογές κερδίζονται από το ΠΑΣΟΚ του οποίου τον Αρχηγό (Ανδρέας Παπανδρέου) ο κ. Θ.Π. είχε ονομάσει “δωρολήπτη”. Ο Μέγας Αντιφατικός προΐστατο σκιωδώς, λόγω βαρείας ασθενείας. Η διακυβέρνηση της Χώρας περιήλθε στον έλεγχο της Πρωθυπουργικής συζύγου κ. Μιμής Λιάνη που “προΐστατο” μιας κλίκας καφετζούδων, υπαλλήλων της Ολυμπιακής και των πολιτικών κ. Καρ. Παπούλια, Γ. Κατσιφάρα, Καρχιμάκη, Λούκας Κατσέλη, κ.ά. Έτσι άρχισε μια εποχή νοσηρότητας που εξελίχθηκε σε όζουσα παρακμή ορατή και ψηλαφητή εντός και εκτός της Χώρας. Πολύ λίγοι Υπουργοί έκαναν τη δουλειά τους. Ουδέποτε στην Ιστορία της η Ελλάδα είχε αντιμετωπίσει τέτοια περίοδο ακυβερνησίας και φαυλότητας. Ουδείς ενδιαφέρονταν για τα ζέοντα προβλήματα της Χώρας και την Άμυνα την στιγμή που η επιθετικότητα και αρπακτικότητα της γείτονος ήταν έκδηλη. Κάτι ανάλογο με το σήμερα. Απασχόληση όλων ήταν η διαδοχή του Μεγάλου Αντιφατικού ο οποίος οσημέραι κατέρρεε.

Τέσσερα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Σημίτης, Πάγκαλος, Αυγερινός, Β. Παπανδρέου) είχαν αποστασιοποιηθεί από την Μιμή και εργάζονταν για την ανάδειξη Σημίτη. Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, ήταν ο βασικότερος διεκδικητής του θώκου, αποστασιοποιημένος από Μιμή. Η τελευταία, ανησυχούσε σφόδρα ότι σύντομα θα παραμερισθεί, απεφάσισε με την ομάδα της να δημιουργήσει ένα τρίτο πόλο, δικόν της άνθρωπο, για την διεκδίκηση της διαδοχής. Η επιλογή ήταν εντελώς ανεπιτυχής διότι ο εκλεκτός – μακαρίτης πλέον  (Μάκης Αρσένης) είχε ήδη μία παταγώδη αποτυχία ως ΥΠΟΙΚ (1985) και, επιπλέον, ήταν γνωστός ως αδρανής, αργοκίνητος, μη αποφασιστικός (NON DICISION MAKER). Για να επιτύχει τον “προίκισαν” με ένα σπουδαίο Υπουργείο (Άμυνας) που διέθετε γόητρο, δυνατότητες προβολής, πλούσιο πελατολόγιο κ.ά.

Το θρυλικό ΠΟΝΤΙΚΙ του Κ. Παπαϊωάννου είχε σχολιάσει τότε (27/12/93) “Ο Αρσένης πήρε το ΥΕΘΑ εντελώς αξιοκρατικά με πλήρη … μη επίγνωση του αντικειμένου”. Δεν φθάναν όλα αυτά. Ο Μ.Α. υπέστη στην αφετηρία τρία, αλλεπάλληλα, στραπάτσα.

  • Τρεις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως ΥΕΘΑ (Οκτ. 93) υπέστη τη δοκιμασία ενός “μίνι” πραξικοπήματος. Δέκα τέσσερεις ανώτεροι Αξιωματικοί του Στρατού, Πασοκογενείς εν ενεργεία, με επικεφαλής Συνταγματάρχη ****, εγκατέλειψαν τις Μονάδες τους και εμφανίσθηκαν ένα πρωί στην Πύλη του ΥΕΘΑ απαιτούντες να τοποθετηθούν σε θέσεις – κλειδιά του ΓΕΣ! Ο τότε Α/ΓΕΣ Στρατηγός Ευστ. Καπραβέλος, κορυφαίος αξιωματικός, έσπευσε, ο δρομέως, να ενημερώσει το κατάπληκτο ΥΕΘΑ, και ζήτησε την άδεια να συλλάβει τους … ατακτούντες. Ο Μ.Α. αιφνιδιασθείς ζήτησε 10΄ χρόνο για να επικοινωνήσει (με ποιον; ουδέποτε ανεκάλυψα). Οπότε διέταξε τον Α/ΓΕΣ να τους επιτρέψει να περάσουν. Μέχρι το μεσημέρι εξέδωσε διαταγή τοποθετήσεώς τους εκεί που επιθυμούσαν! (Φ.411/17/ 4760/16 Οκτ.93/Υπουρ. Άμυνας). Το γεγονός, που θύμιζε Βενεζουέλα ή Αργεντινή, αποσιωπήθηκε για να μην εκτεθούμε στο ΝΑΤΟ, Τουρκία κ.λπ. που τα είχαν μάθει, ήδη, όλα με λεπτομέρειες. Ο Μ.Α. μάζευε τα ερείπια του γοήτρου του και ο Στρατός της προσβολής του.
  • Σε λίγο ακολουθεί δεύτερο κτύπημα. Υποβάλλει στο Μαξίμου κατάλογο Ηγεσίας απόστρατων κομματικών Αξιωματικών προς ανάκληση και του επιστρέφεται… άλλος. Κομματικοί κι αυτοί, της Κλαδικής, αλλά άλλοι. Έκτοτε ο Μ.Α. σπανίως συνεργαζόταν με τους Αρχηγούς, τις εισηγήσεις τους για εξοπλισμούς, αν υπήρχαν, ούτε καν τις διάβαζε, ουδέποτε συνεκάλεσε ΚΥΣΕΑ. Το έκανε για πρώτη φορά την παραμονή της κρίσης.

Ο κ. Θ. Πάγκαλος που βάλλει κατά της Στρ. Ηγεσίας δεν γνώριζε ότι και γι’ αυτή ευθύνεται η Κυβέρνηση που τους επέλεξε από το κομματικό Αρχείο;

  • Στη σπουδή του να κάνει κάτι το εντυπωσιακό για να κερδίσει πόντους στην διαδοχή εξαγγέλει, χωρίς ενημέρωση της Στρατ. Ηγεσίας (προ της κομματικοποίησης της) ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, μία ογκώδη πομφόλυγα. Ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Σκαρβέλης (νυν Ακαδημαϊκός*****) ματαίως επιχειρεί να τον φρενάρει. Αργότερα ο ΥΕΘΑ Κύπρου κ. Παπακώστας διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο περί πυροτεχνήματος.

Μετά όλα αυτά δεν είναι δύσκολο  ν’ αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κύρους του ΥΕΘΑ και της Στρ. Ηγεσίας στους Αξιωματικούς. Όταν τα στελέχη παρατηρούν κορυφή σε πλήρη ανεπάρκεια ή φανφαρονίζουσα το Στράτευμα πάσχει. Ο χειρότερος εχθρός της Εξουσίας είναι η χλεύη.

Σπεύδω να φθάσω στα Χριστούγεννα του 1995 οπότε οι Τούρκοι έστειλαν ένα φορτηγό πλοίο να προσαράξει στα Ύμια, βάσει σχεδίου. Εντός Ελλάδος υπήρχε χάος. Ο Παπανδρέου βρισκόταν σε αφασία, η μάχη των διαδόχων στο κρεσέντο της η Κυβέρνηση Λιάνη εν διαλύσει. Κάθε παρακμή έχει το δικό της πάτο. Σήμερα τι γίνεται; Μεγαλύτερη ευκαιρία δεν υπήρχε για τους γείτονες και υποστηρικτές τους.

Ένα ασήμαντο επεισόδιο που έπρεπε να έχει τερματισθεί εντός 2ημέρου από τους Υπουργούς Άμυνας, Εμπ. Ναυτιλίας και Εξωτερικών αφέθηκε να εξελιχθεί σε κρίση από σειρά ανοησιών, κυρίως στο χώρο του ΥΕΘΑ.

Αμφιβάλλω αν ο νέος Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ενημερώθηκε πάραυτα για την επερχόμενη λαίλαπα. Βρέθηκε κατάπληκτος προ μια τραγικής υπόθεσης που την είχε προετοιμάσει η αβελτηρία και ανικανότητα των προκατόχων του και είχε διογκώσει ο ερασιτεχνισμός και ανεπάρκεια των συνεργατών του. Ο ίδιος ένας εκ φύσεως, φοβικός και φιλύποπτος αρνείται να μεταβεί στην Αίθουσα Επιχειρήσεων, συζητάει με τον έναν και τον άλλο άσχετο και η σύγκρουση, παρολίγο να επέλθει για ψύλλου πήδημα.

Ο κ. Θ.Π. λέει ότι αυτός διαπραγματεύονταν (με ποιον; με τον κ. Χατζηνικολάου στο MEGA;) και ισχυρίζεται ότι δεν είχε στόλο. Είχε και παραείχε ******. Νόηση και αντίληψη δεν υπήρχε και ικανή πολιτική Ηγεσία, κυρίως. Ο κ. Θ.Π. καλό θα είναι να σιωπά. Παραθέτοντας ανοησίες εκθέτει εαυτόν, το κόμμα του, τον τότε Πρωθυπουργό, τον πολιτικό κόσμο.

Επίλογος

Οι Έλληνες, όπως αντιμετωπίζουμε την

άμυνά μας βρισκόμαστε σε συλλογική

αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας.

+ .Π. Κονδύλης (Θεωρία πολέμου)

Το φιάσκο της Ύμιας είναι δημιούργημα της Κυβέρνησης Λιάνη, βασικά, Σημίτη και, δευτερευόντως, της Στρ. Ηγεσίας που ήταν αντικείμενο κομματικής επιλογής των πολιτικών. Κανείς, δυστυχώς, κανείς από τους υπόλογους, δεν λογοδότησε. Στον τότε βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλο που επέμενε για Εξεταστική Επιτροπή συνεστήθη από τον Αρχηγό του να σιωπήσει! Συνδικάτο… Σήμερα η κ. Μιμή Λιάνη, εθνικό κειμήλιο, θα κληθεί, ως υψηλή επίσημος, στη Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τη Μεγάλη γιορτή *******. Εκεί θα είναι και ο Θ.Π. και ο Κ.Σ. Φυσικά και ο κ. Καρ. Παπούλιας, ο κ. Ε. Βενιζέλος και η κ. Λούκα Αρσένη που σήμερα κατέχει υψηλή θέση στην Αριστερή Κυβέρνηση. Όλος ο καλός ο κόσμος!

Πλήρης αξιοκρατία!

Κανείς δεν θα αναφερθεί στην διάτρυτη Άμυνα, στο φρόνημα των Αξιωματικών κ.α. Ούτε θα θυμηθούν την καταραμένη Ύμια… Ούτε θα σκεφθεί ο Πρόεδρος Πάκης να καλέσει τις συζύγους των ηρωικών αξιωματικών του ΠΝ που έστειλε στον πάτο του Αιγαίου η άθλια Εξουσία της Εποχής!

* Ο κ. Α. Παπαχελάς είναι μετρ στο να αποδομεί “προσωπικότητες”. Αφού έκανε φύλλο και φτερό τον τ. Βασιλέα παγίδευσε τον Πάγκαλο για να τον κάνει ρόμπα.

** Σε ελεύθερη απόδοση “Τα υπόλοιπα δεν θα τα πω. Ένα μεγάλο βόδι πάτησε τη γλώσσα μου”. (Από τον μονόλογο του φύλακα που εισάγει στον Αγαμέμνονα).

*** Ο κ. Θ.Π., όταν ο άλλος απηνής διώκτης των στρατιωτικών κ. Ε. Βενιζέλος τους καταλήστευε μισθούς και συντάξεις του συμπαραστάθηκε λέγοντας το θρυλικό… “Οι Αξιωματικοί δεν ποιούν παραγωγικό έργο”. Ποιεί η αφεντιά του, ας μην πω πού και πώς. Ας μας πει τι έκανε 2 χρόνια ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης με 35 συνεργάτες. ΟΥΔΕΝ – ΜΗΔΕΝ.

Ο ναρκισσισμός του, οι “γνώσεις” του περί πάντων τον κάνουν να εκρήγνυται, κατά περιόδους, όταν νοιώθει ότι ο Λαός τον ξέχασε. Σας θυμίζω παλαιότερες μπουρδολογίες του:

  • Ο Κλίντον είναι ψεύτης.
  • Η Γερμανία είναι γίγαντας με μυαλό μικρού παιδιού.
  • Ο Αβραμόπουλος κύριος τίποτα.

**** Έγινε αργότερα Α/ΓΕΕΘΑ! Απίστευτο και όμως αληθινό. Δίδασκε πειθαρχία στο Στράτευμα.

***** Οι Στρατηγοί κ. Σκαρβέλης και Καπραβέλος μπορεί να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς μου.

****** Τρεις φρεγάτες ΜΕΚΟ, εντελώς καινούργιες, φρεγάτες S, εκσυγχρονισμένες, Αντ.ΚΝΟΧ, ADAMS πυραυλάκατοι, Υ/Β.

******* Η κ. Μιμή θα ήταν, ασφαλώς, στην πρώτη γραμμή των εδωλίων αν υπήρχε έλεγχος και Νέμεσις και όχι σκανδαλώδης ατιμωρησία, για τα εγκλήματα που διαπράχθησαν τα τελευταία χρόνια από την κλεπτομανή και δωσίλογη συντεχνία των πολιτικών εις βάρος της Χώρας. Αυτή η ατιμωρησία τους έχει αποθρασύνει. Η κ. Μιμή Λιάνη -Π. κάνει δηλώσεις, εκδίδει, μπουρδολογούντα βιβλία, συμμετέχει στην κοσμική ζωή. Δεν μας είπε ποτέ με τι χρήματα ανεγέρθηκε η πολυτελής βίλα – παλάτι της Εκάλης και από πού βγήκαν τα λεφτά που δόθηκαν στην κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου (αντισταθμιστικά) για το διαζύγιο.

Στο μνημόσυνο του Μεγάλου Αντιφατικού προχθές προσήλθε με τον γνωστότατο στους κοσμικούς κύκλους (μεγάλο δημοσιοσχεσίτη και οργανωτή events) κ. Χάρη Ντάβλα τον οποίο παρουσίασε στους κατάπληκτους λοιπούς τεθλιμμένους ως “υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της” (!!!). Εν τω μεταξύ και η Αριστερή Κυβέρνηση που σε κάθε ευκαιρία μιλάει για τη διαφθορά των “ωραίων χρόνων” διαθέτει στην Κυρία έξι (6) αστυνομικούς για συμπλήρωση του prestige της και την τιμά δεόντως. Είμαστε, τελικώς, ένας λαός αθλίων;

Ο κ. Α. Τσίπρας την εποχή της καταισχύνης της Ύμιας και της κατάπτυστης συμφωνίας της Μαδρίτης ήταν 23 ετών. Αυτό, όμως, ουδόλως τον απαλλάσσει της υποχρέωσης, εφόσον είναι Πρωθυπουργός, να γνωρίζει λεπτομερώς, τους υπευθύνους και, στη συνέχεια, τους ουτιδανούς που προχώρησαν σε αλόγιστους δανεισμούς, απάτες χρηματιστηρίου, ληστείες στους Ολυμπιακούς και εξοπλισμούς, ανεξέλεγκτους διορισμούς κ.λπ. και έκτισαν το Κράτος της διαφθοράς, με τους νονούς των ΜΜΕ, που οδήγησαν στην σημερινή κατάντια και ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν έχει το δικαίωμα ν’ αξιοποιεί εγκληματίες του λεγόμενου, “ευγενούς” πολιτικού κόσμου και μην ξεχνά και κάτι άλλο: Ως Πρωθυπουργός είναι συνυπεύθυνος για ότι πράττει ή παραλείπει να πράττει ένας Υπουργός του, όπως αυτός της Άμυνας.

Υ.Γ.

Ένας σπουδαίος και δημιουργικός επιχειρηματίας της Χώρας, ο Κυριάκος Μαμιδάκης, εξαιρετικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας άτομο, με ιδιαίτερο κώδικα αξιών, βρέθηκε σε συμπληγάδες που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία. Αυτοί που τις έστησαν, εκποιήσαντες την Εθνική Κυριαρχία και Οικονομία, απαθείς, ατιμώρητοι, αδιάφοροι, αναίσθητοι και ανεύθυνοι, σχέτες αμοράλες, κατέχουν θώκους, εκδίδουν βιβλία, στήνουν Ιδρύματα και δηλώνουν προθυμότατοι να ιππεύσουν πάλι στην Εξουσία. Δεν τους ζητάμε ν’ αυτοκτονήσουν. Όχι. Να σκύψουν, απλά, το κεφάλι, ν’ απολογηθούν, να ζητήσουν συγγνώμη και να… ξεκουμπισθούν… Αν διαθέτουν στοιχειώδη τσίπα…

Φαίνεται, ότι για τον Κ.Μ. η αξιοπρέπεια ήταν πιο σημαντική από την επιβίωση.
 
Πηγή: http://www.militaire.gr

 

Κατηγορίες: 'Αρθρα, Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση