“Παράσημα και μετάλλια με πολιτική περιβολή”!! ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΖΙΒΑΡΑ.

Γράφει ο

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΤΖΙΒΑΡΑΣ

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α

Σ.Σ.Ε 1976
΄΄Ψωμί – τυρί δεν είχαμε, ραπανάκια για την όρεξη΄΄. Μήπως ο Χολαργός έχει ειδική προστασία από Τροϊκανοψεκασμούς και ζούνε σε άλλο κράτος; Αλήθεια ποιός είχε αυτή την φοβερή ιδέα; Ρωτήσατε εάν έχω το κατάλληλο σκουρόχρωμο ένδυμα, κουστούμι, φράκο ή σμόκιν; Διευκρινήστε μου σε ποιά εκδήλωση, πώς και με τί προσόντα θα συμμετάσχω!!

Ρωτήσατε αν θα αντέξω τα υποτιμιτικά βλέμματα των πέριξ φορώντας τα λουστρίνια που μου χορηγήθηκαν για την υπ’αριθμ.3 στολή προ 15ετίας ; Εσύ που το σκέφτηκες εν ενεργεία πιστέυεις οτι σε λίγο που θα είσαι απόστρατος (διαφέρουμε 3-4 τάξεις), θα πέρνεις όσα και ο με γνώσεις Δημοτικού ή Γυμνασίου υπάλληλος καθαριότητος του Δήμου, θα τρέμεις να ανοίξεις την αλληλογραφία των χαρατσιών, θα βλέπεις να μολύνουν τον τίμιο ιδρώτα ή και το αίμα για μερικούς, που απλόχερα σκόρπισες για την πατρίδα επί 30-35 χρόνια με συνεχείς μειώσεις – μειώσεις – μειώσεις στα εύκολα θύματα υπέρ των αναξιοπαθούντων πολιτικών που ξεραίνουν το σ____ό τους για να ζήσουν με 8-10000 € μηνιαίως, πιστεύεις λοιπόν οτι θα φοράς το μαύρο σου κουστούμι, σμόκιν ή φράκο, θα κοτσάρεις και τα μετάλλια – παράσημα και θα τρέχεις σε δεξιώσεις ; Θα έχεις να βάλεις βενζίνη στο ΙΧ σου, να δώσεις χαρτζηλίκι στά άνεργα παιδιά σου, να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα υγείας των γονέων σου που περιμένουν στην ουρά μετά τους παλινοστούντες στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία; Ξέρετε αλήθεια τί γέλιο, τί πίκρα, τί οργή προξένησε η απόφασή σας στους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών που ο ‘’Στρατηγός’’, υπερήφανος γονιός τους με τις 19 μεταθέσεις (εντός Ελλάδος) περιπαίζεται απο Ε.Ε. συναδέλφους; Δεν βλέπετε την κατάντια μας – πάντα σε σύγκριση με άλλους κλάδους του Δημοσίου – δεν βλέπετε οτι οι ποιο αγνοί Έλληνες πατριώτες στείνονται στην ουρά για τις προσφορές των Σούπερ Μάρκετς, δεν βλέπετε που αποφεύγουν τα εγγόνια τους με τρόμο μη τους ζητήσουν σοκολάτα ;!!! Όλα λοιπόν ΄΄τάχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε΄΄!!!. Θυμάστε τι λέει ο λαός ; ΄΄Αν δεν γονάτιζε η καμήλα δεν θα τη φορτώνανε΄΄ και ΄΄Αν ήξερε το βόδι τη δύναμη του δεν θα το έβαζαν στο ζυγό΄΄.

Μήπως λοιπόν Υποστράτηγε Τζιβάρα το μόνο που σου αρμόζει να φέρεις με τα πολιτικά σου είναι το παράσημο της ανοιχτής παλάμης ; Ζητώ συγνώμη από συναδέλφους που παρήγγειλαν ήδη το φράκο ή το σμόκιν και εξαιτίας μου προσπαθούν να το ακυρώσουν!!!
Κατηγορίες: Δραστηριότητες συνδέσμου, Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση