ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ- ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΤΣ- ΕΚΟΕΜΣ!!

Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΓΟΥ ΝΑΟΥΜ, ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ!!

ΑΚΟΜΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΤΣ ΚΑΙ ΕΚΟΕΜΣ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ Η ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ  ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Γνωρίζεται ,ότι από την επικοινωνία με την ΔΙΚΑ του Υπουργείου Οικονομικών ενημερωθήκαμε, ότι η σημερινή μείωση της συντάξεως  ,που για ορισμένους Αποστράτους Αξκούς του Στρατού Ξηράς έφθασε τα 70 ευρώ ,οφείλεται στο γεγονός ότι στις κρατήσεις (5% ή10% ή 15% ) της συνολικής “συνταξιοδοτικής παροχής” (Σύνταξη συν μέρισμα ΜΤΣ κλπ.)  υπολογίσθηκε για πρώτη φορά ο ΕΚΟΕΜΣ ,όπως βέβαια είχαμε δημοσιεύσει στην εφημερίδα μας “ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ” (Ιαν.Φεβ.Μαρτ.2013, σελίδα 7). Για τους υπόλοιπους Κλάδους ΕΔ και ΣΑ δεν συνέβη είτε διότι υπολογιζόταν από παλαιότερα ο ΕΚΟΕΜ  τους είτε διότι  δεν λαμβάνουν ΕΚΟΕΜΣ αλλά άλλα βοηθήματα.

Μέρισμα ΜΤΣ και βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ

 

Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν αν θα δοθεί και πότε το Β’ τρίμηνο του μερίσματος του ΜΤΣ και του βοηθήματος του ΕΚΟΕΜΣ, σας ενημερώνουμε ότι θα κατατεθούν κανονικά στις 5 Ιουλίου 2013. Υπόψη ότι θα είναι μειωμένα σύμφωνα με την κράτηση που προβλέπει ο ν.4093/2012. Δυστυχώς αυτή η κράτηση υπολογίζεται στο ακαθάριστο ποσό του τριμηνιαίου μερίσματος – βοηθήματος. πχ εάν το ακαθάριστο (μικτό) τριμηνιαίο μέρισμα είναι 617,13 ευρώ και ο απόστρατος είναι στην κατηγορία του 10% τότε η μείωση (κράτηση) θα είναι 61,71 ευρώ, ποσό που θα αποδίδεται στο ΜΤΣ ως έσοδο. Η μείωση – κράτηση θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και στον ΕΚΟΕΜΣ. 
Αυτό θα είναι και το τελευταίο τρίμηνο που θα πάρουμε τριμηνιαίο μέρισμα ΜΤΣ και τριμηνιαίο βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ. Από τούδε και στο εξής αυτά θα κατατίθενται μηνιαίως. Στις αρχές Αυγούστου 2013 θα κατατεθεί το μέρισμα του ΜΤΣ και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ του Ιουλίου 2013, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 θα κατατεθεί το μέρισμα του ΜΤΣ και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ του Αυγούστου 2013 κλπ.

ΝΑΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις συνδέσμου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση