ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΑΑ ΜΕ ΤΟΝ κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

1

                                   Αγαπητοί Συνάδελφοι καί φίλοι

Επειδή όλες οι προτάσεις που υποβλήθησαν μέχρι τώρα γιά την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας ρίχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, ο μόνος τρόπος που, κατά την άποψή μου, θα έχει αποτέλεσμα είναι ο ακόλουθος: Να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν αυτά σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εάν αυτό δεν γίνει, να υπάρξει κοινή ανακοίνωση από όλους τους φορείς που μας εκπροσωπούν, με την οποία να ζητούν από τα μέλη μας, κατά τις επόμενες εκλογές, να μη ψηφίσουν τα κόμματα της συγκυβερνήσεως ούτε κάποιο νέο που πιθανόν θα προκύψει καί στο οποίο θα συμμετάσχουν άτομα υπεύθυνα γιά την σημερινή μας κατάσταση . Όπως γνωρίζετε, οι απανταχού της γης πολιτικοί, εκείνο που φοβούνται είναι το περίφημο πολιτικό κόστος, δηλαδή το εάν χάσουν ψήφους ή όχι. Προφανώς καί οι δικοί μας δεν εξαιρούνται αυτού του κανόνος.
Γνωρίζω πως αυτή η πρόταση είναι ρηξικέλευθη διότι έρχεται σε αντίθεση με την μέχρι στιγμής επικρατούσα αντίληψη περί μη ενεργού εμπλοκής μας στα πολιτικά δρώμενα. Δυστυχώς όμως τα πράγματα έχουν εξελιχθεί με τρόπο δυσμενή όχι μόνον γιά τα καλώς νοούμενα συμφέροντά μας αλλά καί γιά τα εθνικά θέματα. Οφείλουμε συνεπώς, να εφαρμόσουμε (όπως πολύ καλά γνωρίζουμε), ελιγμό στηριζόμενο στην “αρχή” “αναλόγως του καιρού, του εχθρού καί του εδάφους”.  Στην συγκεκριμένη συγκυρία ο εχθρός είναι εντός των πυλών, το έδαφος της πατρίδος μας απειλείται αναφανδόν καί οι καιροί ου μενετοί. Επί πλέον, πρέπει να δώσουμε το μήνυμα πως οι Αξιωματικοί δεν είναι, ούτε δεδομένοι ούτε ανέχονται να διαδραματίζουν τον ρόλο του “χρησίμου ηλιθίου”.
Τέλος, σε όσους ισχυρίζονται πως μία τέτοια “απειλή” δεν θα έχει αποτέλεσμα διότι τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας ελέγχονται από την τρόϊκα, θα ήθελα να επισημάνω πως καί οι προϊστάμενοι της τρόϊκα είναι καί αυτοί πολιτικοί καί γνωρίζουν πως εάν χάσουν τα εδώ ερείσματά τους θα έχουν πρόβλημα.
Το μόνο ερώτημα το οποίο τίθεται είναι το κατά πόσον είμασθε έτοιμοι να υιοθετήσουμε μία τέτοια πρόταση βάζοντας στο περιθώριο τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, φοβίες, ενδοιασμούς καί λοιπές “αγκυλώσεις” που έχουν δημιουργηθεί τόσα χρόνια.
Ας το τολμήσουμε λοιπόν. Άλλωστε όπως γνωρίζουμε “Τοις τολμώσιν η τύχη”. Επί πλέον, όπως έλεγαν καί οι αρχαίοι μας πρόγονοι, “ουδείς βούλεται θνήσκειν, όταν εγγύς έλθει θάνατος”. Ο δε επερχόμενος “θάνατος” του κλάδου μας είναι όχι μόνον “εγγύς” αλλά “εντός”.
Με αγάπη
Γεώργιος Επιτήδειος Αντγος ε.α

Κατηγορίες: Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση