ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

1Το μεγάλο πρόβλημα του κράτους αυτή τη στιγμή είναι τα έσοδα αλλά και το γεγονός ότι ενόψει ρύθμισης πολλοί πολίτες δεν πάνε να πληρώσουν στην εφορία.Κάπως έτσι ο κ. Μαυραγάνης άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχουν να περιμένουν κάτι οι πολίτες, ωστόσο ήδη οι εφορίες έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές. Επί της ουσίας έχει έστω και σιωπηρά καταργηθεί το πλαφόν των 300 ευρώ ανά δόση. Οι εφορίες δέχονται πλέον και ποσά των 100 ευρώ. Με το υπάρχον καθεστώς οι πολίτες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 26 ή κατά περίπτωση σε 48 δόσεις.

Παρά το “πάγωμα” που επιχείρησε να κάνει το υπουργείο σε μια νέα ρύθμιση θα γίνουν (τουλάχιστον) βελτιώσεις στο υπάρχον καθεστώς έτσι ώστε χιλιάδες ακόμη πολίτες να μπορούν να πετύχουν πολλές δόσεις.

Πώς; Στην εφορία και σε ένα τετ α τετ με τον έφορο. Οι βελτιώσεις θα αφορούν στην ελαχιστοποίηση των αντικειμενικών κριτηρίων βάσει των οποίων ο έφορος είναι υποχρεωμένος να κρίνει και να καθορίσει τις μηνιαίες δόσεις.

Παράλληλα θα εξετάζεται το οικονομικό προφίλ του οφειλέτη. Εάν δηλαδή είναι συνεπείς, αλλά και εάν υπάρχει αλλαγή στα έσοδά του προς το χειρότερο. Οι πολίτες θα μπορούν να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για τη μείωση των εσόδων τους και να πετυχαίνουν περισσότερες δόσεις. Τέλος θα μπει και αντικίνητρο, καθώς όσο περισσότερες είναι οι δόσεις τόσο θα αυξάνεται και το επιτόκιο ώστε να μην υπάρξει … τσουνάμι αιτήσεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κατηγορίες: Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση