Ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία και η Συρία επιδιώκουν να διαπραγματευτούν με την Τουρκία για «να αποτρέψουν μια νέα στρατιωτική δράση».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι μια κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης στην Συρία θα είναι «απαράδεκτη», θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να πείσει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παραιτηθεί από τις συζητήσεις για μια νέα στρατιωτική εκστρατεία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Μόσχα με τον Σύρο ομόλογο του Φαϊζάλ Μεκντάτ, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία και η Συρία επιδιώκουν να διαπραγματευτούν με την Τουρκία για «να αποτρέψουν μια νέα στρατιωτική δράση».

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Χάρτης με κατοχή εδαφών της Ελλάδας και της Συρίας

Ανησυχία Ουάσιγκτον για την οξυμένη κατάσταση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Την  ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον ζητεί από «όλες τις πλευρές να τηρήσουν την εκεχειρία» στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, ανακοίνωσε την Δευτέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λίγες ημέρες μετά την αύξηση των βομβαρδισμών στην περιοχή, από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά για τις πρόσφατες επιθέσεις κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Συρίας και καλούν όλες τις πλευρές να διατηρήσουν τις γραμμές της εκεχειρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

«Θρηνούμε για τους αμάχους, θύματα στην αλ Μπαμπ, τη Χασακέ και αλλού», πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες ώστε «να διασφαλιστεί η οριστική ήττα του Ισλαμικού Κράτους και να υπάρξει πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση».