ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το θαύμα της Αμφίπολης (1).

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!
Το θέμα της Μακεδονίας επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή τη σπουδή των ισχυρών του πλανήτη να εντάξουν τάχιστα τη γειτονική μας χώρα στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαδικασία δηλαδή στην οποία συμφωνούμε και εμείς ως χώρα.

Εξάλλου γείτονες είμαστε, πηγαινοερχόμαστε πέρα δώθε κάθε μέρα και εμείς και οι φίλοι μας από την άλλη πλευρά. Κανείς δεν λέει όχι στο να είναι και οι πολίτες των Σκοπίων στη μεγάλη νατοϊκή ή ευρωπαϊκή οικογένεια. Το ελληνικό «ΟΧΙ» πηγάζει από την εμμονή συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας, η οποία για την επιβίωσή της εις το διηνεκές καλλιέργησε έναν άκρατο επιθετικό μακεδονισμό οραματιζόμενη μια ενωμένη Μακεδονία, που θα περιλαμβάνει τα σημερινά Σκόπια, τμήμα της Βουλγαρίας και βέβαια ολόκληρη τη Μακεδονία μέχρι τον Νέστο.

Είναι αλήθεια ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι αισιόδοξες για τη χώρα μας. Είναι αφόρητες οι πιέσεις προς την ελληνική πλευρά να δεχθεί τα τετελεσμένα των ισχυρών για την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία». Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναλυτών από την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι τελικώς τα Σκόπια θα λάβουν το πράσινο φως για την εκπλήρωση των επιθυμιών τους. Γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά η αναγνώριση και η δημιουργία ενιαίου Μακεδονικού κράτους είναι προαποφασισμένη εδώ και πολλά χρόνια. Εξυπηρετεί μεταξύ των άλλων αφάνταστα και τη γειτονική Τουρκία αλλά και τα σχέδια εκείνων που θέλουν σε πρώτη φάση μια οικονομική ζώνη με την ανατολική, τη δυτική και τη βόρεια Θράκη. Ορισμένοι μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο έσπευσαν να υιοθετήσουν μια τέτοια εξέλιξη για την ανατολική Μακεδονία και Θράκη λαμβάνοντας και επίσημες αποφάσεις.
Το διπλωματικό παιχνίδι λοιπόν δεν είναι μονομέτωπο. Είναι πολυδιάστατο με την εμπλοκή στη γενικότερη διευθέτηση εκκρεμών ζητημάτων της περιοχής μας και του κυπριακού. Και όλα αυτά επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις σχέσεις μας με τη Μόσχα και τις μυστικές συναντήσεις μας με εκπροσώπους του Πούτιν, κάθε φορά που εντελώς ξαφνικά και χωρίς εμφανή εσωτερικό λόγο επισκεπτόμαστε μοναστήρια του Αγίου Όρους, δήθεν για να προσευχηθούμε.
«Όπλο» η Αμφίπολη
Φαίνεται ότι τα σχέδια για την αναγνώριση των Σκοπίων σκόνταψαν πάνω στον τάφο της Αμφίπολης. Το είπε και περισσότερο το υπονόησε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η ανακάλυψη του τάφου είναι “θείο δώρο” για την Ελλάδα. Μένει τώρα να αξιοποιηθεί κατάλληλα όλος ο πλούτος των ευρημάτων ώστε επιστημονικά και ιστορικά να καταρρεύσουν τα επιχειρήματα εκείνων που ονειρεύονται χρόνια τώρα τον διαμελισμό της Ελλάδας.
Εξάλλου, στα Σκόπια όλα είναι δομημένα γύρω από τη μακεδονική ιστορία, τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο. Τελευταία, πριν από τις δικές μας πρόσφατες επίσημες ανακοινώσεις διέδιδαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ανακάλυψη του τάφου του Μακεδόνα στρατηλάτη. Οι γείτονές μας είχαν την καθοδήγηση και την υποστήριξη των μεγάλων δυνάμεων και ισχυρών οικονομικών παραγόντων με διασυνδέσεις και στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη αποκάλυψη για τη μεγάλη σημασία του τάφου της Αμφίπολης τον Ιούλιο του 2013 σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης προκάλεσε αναστάτωση κυρίως στα Σκόπια και σε ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Ακολούθησαν μυστικές συναντήσεις ενδιαφερομένων από Σκόπια και Ελλάδα στη Χαλκιδική, τις οποίες κατέγραψε η εθνική υπηρεσία πληροφοριών. Το θέμα έλεγαν τότε ξένοι παράγοντες έπρεπε να θαφτεί. Διότι με την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου θα κατέρρεε ο ψευδεπίγραφος μακεδονισμός που χρόνια είχε καλλιεργηθεί στη γειτονική χώρα. Άρα θα ναυαγούσαν οι προσπάθειες για την αναγνώριση μακεδονικού κράτους με τον όρο Μακεδονία. Υπάρχουν πράγματα που έγιναν το καλοκαίρι του 2013 στην Αμφίπολη τα οποία ουδέποτε αποκαλύφθηκαν.
Τι έγινε πριν έναν χρόνο
Καλοκαίρι του 2013 και αρχαιολόγοι από τα Σκόπια ψάχνουν τρόπο να συμμετάσχουν στην ανασκαφή. Το επιδιώκουν με τις προσβάσεις τους στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, ακόμη και μέσω της ΟΥΝΈΣΚΟ. Αναλαμβάνει να προωθήσει το θέμα της συμμετοχής των σκοπιανών αρχαιολόγων στο ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη και γνωστός ισχυρότατος ουγγρικής καταγωγής οικονομικός παράγοντας υποστηρικτής της γειτονικής χώρας. Το θέμα βγαίνει. Ο Σαμαράς στέλνει στην Αμφίπολη τον Παναγιωτόπουλο. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην υποκύψει. Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν. Το μυστικό θα αποκαλυφθεί. Και δίνει έκτοτε τις οδηγίες και έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Ξέρει καλά ότι με την αποκάλυψη του ταφικού μνημείου θα βάλει στη διπλωματική του φαρέτρα το ισχυρότερο βέλος που ανέδειξε η μακεδονική γη για να δικαιωθεί επιτέλους για την απόφασή του να φύγει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Τώρα ο Σαμαράς μπορεί να αποκρούσει σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο κάθε προσπάθεια αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονία, ακόμη και με σύνθετη ονομασία, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα το “μυστικό” της Αμφίπολης.
 Πηγή:www.kapodistriaspress.gr/articles
Αύριο η συνέχεια ακόμη πιο συγκλονιστική.
Κατηγορίες: 'Αρθρα, Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση