Τα τηλέφωνα 35 αρχηγών κρατών παρακολουθούσαν οι ΗΠΑ !!!

 

Την αποκάλυψη έκανε η Guardian, δημοσιεύοντας ένα  έγγραφο φωτιά από το περιβόητο αρχείο του Εντουαρντ Σνόουντεν. Του πρώην αναλυτή  της NSA, που αποκάλυψε αρχικά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων των  Αμερικανών.
Αν όλοι ακολουθούσαν το παράδειγμα της Ανγκελα Μέρκελ, τις  επόμενες ημέρες ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα έκανε τίποτα άλλο πέρα από το να απαντά  σε μία και μόνο ερώτηση: «Παρακολουθείς το τηλέφωνό μου;». H Kαγκελάριος ήδη  επικοινώνησε με τον προέδρο των ΗΠΑ την Τετάρτη, όταν δημοσιεύματα ανέφεραν πως  η NSA άκουγε τις συνομιλίες της.
Οπως προκύπτει όμως τώρα, η Υπηρεσία  Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα 35 ηγετών από όλο τον  κόσμο.
Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο, η NSA «άκουγε» τις τηλεφωνικές  συνομιλίες 35 ηγετών, οι οποίοι δεν κατονομάζονται. Μάλιστα, αναφέρεται επίσης  πως άλλη υπηρεσία των ΗΠΑ είχε δώσει κάποια στιγμή λίστα με 200 τηλέφωνα  κορυφαίων ξένων πολιτικών- ανάμεσά τους και εκείνα 35 ηγετών κρατών- στην NSA,  προκειμένου να απλώσει το δίχτυ της παρακολούθησης.
Η αποκάλυψη  αναμένεται να προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους συμμάχους  τους. Μετά από το περιστατικό με την Μέρκελ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως δεν  έχει παρακολουθήσει το τηλέφωνο της Καγκελαρίου και ούτε πρόκειται να το κάνει.  Βέβαια, όπως έσπευσαν να σχολιάσουν καυστικά αξιωματούχοι από το Βερολίνο, και  στο παρελθόν οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί κάτι αντίστοιχο για να διαψευστούν στη  συνέχεια.
iefimerida.gr

Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση