ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΟΘΟΝΗΣ!!

 

imagesCA1Z8VPD

 

του Χρήστου Καπούτση

 

Το κατέβασμα του  πομπού ,  το μαύρισμα στην τηλεοπτική οθόνη και η σιγή στα ραδιοκύματα, της Δημόσιας- κρατικής ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  και του Ραδιοφώνου, είναι πράξη ακραία αντιδημοκρατική. Είναι επίδειξη Κυβερνητικής – κομματικής αλαζονείας. Είναι περιφρόνηση,  προς τους πραγματικά εργαζόμενους και πενιχρά  αμειβόμενους σε διάφορες ειδικότητες  (δημοσιογράφοι, τεχνικοί , καλλιτέχνες κ.ά ) στην   «αμαρτωλή» ΕΡΤ. Είναι ακόμη βάρβαρη  περιφρόνηση  στην  ανεκτίμητη  πολιτιστική προσφορά της ΕΡΤ στον Ελληνικό Λαό. Είναι ένα δώρο στους μεγαλοεργολάβους- κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες  των ιδιωτικών ΜΜΕ. Και προφανώς,  η αποκαθήλωση ενός από τα σύμβολα του Ελληνισμού , είναι   πράξη ανόητη και ανεύθυνη, αν δεν υποκρύπτει σκοπιμότητες.

ΦΥΣΙΚΑ και απαιτείται συμμάζεμα,  εξυγίανση και αποκομματικοποίηση στην ΕΡΤ, αλλά  με την ΕΡΤ ανοιχτή.    Εννοείται , ότι οι Δικαστικές Αρχές θα πρέπει να ασχοληθούν με θέματα κακοδιαχείρισης  και αλόγιστης σπατάλης , αλλά ΠΑΝΤΑ , με την ΕΡΤ ανοιχτή.

 

Άραγε ποιος έχει αντίρρηση οι υπεύθυνοι, δηλαδή όσοι πολιτικοί  διατέλεσαν   προϊστάμενοι στην ΕΡΤ να λογοδοτήσουν για τις αθλιότητες  που διέπραξαν,  στη Δικαιοσύνη; Ενδεχομένως να έχουν αντιρρήσεις ΜΟΝΟ  οι ένοχοι, δηλαδή οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας.

 

Γιατί τόσο μεγάλο το πάθος του Α. Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ; Στην Αστυνομία, για παράδειγμα,  δεν υπάρχει διαφθορά; Γιατί δεν   κλείνει και την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και να απολύσει  ΟΛΟΥΣ τους αστυνομικούς και να δημιουργήσει μια νέα ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ από την αρχή,  όπως έκανε , κάνει ή θέλει να κάνει στην ΕΡΤ;

Υπάρχει διαπλοκή των κομμάτων με κάποιους δημοσιογράφους; Φυσικά και Υπάρχει! Αν και η πραγματική διαπλοκή εντοπίζεται πλέον ,  μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών megaλοκαναλαρχών .

Αλλά μήπως, δεν υπάρχει διαπλοκή της Δικαστικής με την Εκτελεστική Εξουσία; Δεν υπάρχει διαπλοκή των πολιτικών με την Οικονομική ελίτ του τόπου;

Αυτό όμως , δεν σημαίνει,  ότι δεν υπάρχουν ΕΝΤΙΜΟΙ Δικαστικοί Λειτουργοί που θα κάνουν κάθαρση στην ΕΡΤ!  Και κάτι ακόμη: Μόνο η ΕΡΤ είναι διεφθαρμένη; Τα ιδιωτικά ΜΜΕ είναι χώρος ΕΝΤΙΜΩΝ – ΑΓΙΩΝ επαγγελματιών,  χώρος άμωμος, ηθικός,  Αγγελικά πλασμένος;

Συνεπώς, το θέμα είναι, αν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση,  για ουσιαστική εξυγίανση και Διαφάνεια στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και φυσικά, στα ιδιωτικά, στα κρατικά και στα δημοτικά ΜΜΕ.  Εγώ πιστεύω πως ΟΧΙ, δεν την θέλουν οι ηγεσίες των κομμάτων εξουσίας.

http://www.analystsforchange.org

Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση