Το πόρισμα Χατζή για τα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ – Σκληρή Κριτική από την ΑΝΕΑΕΔ!!

Από   GBAL

Η ΑΝΕΑΕΔ κοινοποίησε το πόρισμα για τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ, που συνέταξε διακλαδική επιτροπή των ΕΔ και της ΕΛΑΣ, υπό τον Ταξχο (Ο) κ. Δ. Χατζή, κατόπιν εντολής του πρώην ΥΦΕΘΑ Π. Καράμπελα. Η ΑΝΕΑΕΔ ασκεί σκληρή κριτική κατά του πρώην και νυν ΥΦΕΘΑ, για την μη υλοποίηση των προτάσεων του πορίσματος και μάλιστα ο νυν ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκης  διέταξε συνέστησε ξανά επιτροπή με σκοπό την υποβολή (νέου) πορίσματος για τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ.
Είναι προφανές ότι εδώ ισχύει η παροιμία ότι “όποιος δεν θέλει να ζημώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει”. Στο τέλος της επιστολής της ΑΝΕΑΕΔ, όπου ασκείται σκληρότατη κριτική για την συμπεριφορά των δύο τελευταίων ΥΦΕΘΑ και τους λόγους που εξηγούν αυτή, σας παραπέμπουμε στην διεύθυνση της ιστοσελίδας της ΑΝΕΑΕΔ, όπου μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το 17σέλιδο πόρισμα, που κρίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.
GBAL
Ήταν ευρέως γνωστό, ότι προ έτους, ο τότε ΥΦΕΘΑ Π. Καράμπελας, συγκρότησε διακλαδική επιτροπή, από εν ενεργεία Αξιωματικούς όλων των Κλάδων των Ε.Δ, του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ και της ΕΛΑΣ, υπό τον Ταξίαρχο (Ο) Δ. Χατζή. Έργο αυτής της επιτροπής, ήταν η επεξεργασία και υποβολή προτάσεων σε μορφή νομοσχεδίου, στην κατεύθυνση της εξυγίανσης των Μετοχικών Ταμείων, της εξασφάλισης της βιωσιμότητας αυτών και της εν συνεχεία σταδιακής ενοποίησης τους.
Παρότι ο τότε ΥΦΕΘΑ, σε συνάντηση που είχαν μαζί του εκπρόσωποι της ΑΝΕΑΕΔ, μας είχε υποσχεθεί ότι θα μας ενημέρωνε επί των εξελίξεων, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά κατά μεγάλη απορία μας, ηρνείτο πεισματικά  να δώσει στο φως της δημοσιότητας το σχετικό πόρισμα. Τακτική που συνεχίζει και ο αντικαταστάτης του.
Η εμμονή  και επιμονή μας στο να δημοσιοποιηθεί, το ως άνω πόρισμα-πρακτικό, βασίζεται στο ότι, ένα τέτοιο πόνημα μιας διακλαδικής επιτροπής, έχει ύψιστη βαρύτητα, για την ανάληψη οποιωνδήποτε ενεργειών  που αφορούν στα Μ.Τ. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν αυτή η εμμονή – επιμονή μας για τη δημοσιοποίηση του και η πεισματική άρνηση των ΥΦΕΘΑ, ή κάποιος άλλος λόγος, αλλά σήμερα το πρωί, φωτοαντίγραφο του πορίσματος (αποτελούμενο από 76 σελίδες) βρέθηκε στο γραμματοκιβώτιο της ΑΝΕΑΕΔ, εντός λευκού φακέλου.
Σαφώς, δεν μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα, ότι πρόκειται για φωτοαντίγραφο εκ του πρωτοτύπου. Η έλλειψη όμως οποιουδήποτε χαρακτηρισμού διαβάθμισης επ’ αυτού, μας δίνει το δικαίωμα να δημοσιοποιήσουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από αυτό, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κο ΥΦΕΘΑ, είτε να το δημοσιοποιήσει εκείνος ολόκληρο, είτε να αμφισβητήσει επίσημα τη γνησιότητά του.
Παρά τις όποιες συμφωνίες, ή διαφωνίες που μπορεί να έχουμε επί του περιεχομένου του, θεωρούμε ότι πρόκειται για εξαιρετική εργασία που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, έχει λάβει υπ όψη την σημερινή κατάσταση του κάθε ταμείου, αλλά και όλες  τις παραμέτρους και παράγοντες που επηρεάζουν το μέλλον τους, όπως ήταν διαμορφωμένες στα τέλη Οκτωβρίου του 2012. Θεωρούμε επίσης, ότι το περιεχόμενό του, δικαιώνει τις ενστάσεις και αιρέσεις της ΑΝΕΑΕΔ, επί των χειρισμών των ΥΦΕΘΑ, όπως αυτές έχουν επισήμως εκφρασθεί. Δυστυχώς δε, τα κεφάλαια “Δ” & “Ε” δεν επιτρέπουν κανένα περιθώριο αποδοχής των ισχυριζόμενων από τον ΥΦΕΘΑ, στην επιστολή-απάντηση προς την ΑΝΕΑΕΔ, όσο καλοπροαίρετα και αν την διαβάσει ο ουδέτερος κριτής.
Γιατί λοιπόν ο κος Υπουργός, αφού έχει στα χέρια του μία ολοκληρωμένη μελέτη, δεν προχωράει στην υλοποίηση της; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η εκ νέου συγκρότηση επιτροπών και αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς την εξασφάλιση των προαπαιτούμενων προτάσεων της διακλαδικής θεσμικής επιτροπής;
Προφανώς για λόγους που ελάχιστοι γνωρίζουν προχωράει ο κος Υπουργός, στο στάδιο 5 των προτάσεων Ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων αγνοώντας επιδεικτικά τα προηγούμενα στάδια. Μπορεί να πείσει κανέναν ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προηγούμενα τέσσερα στάδια; Η μήπως πετάει στην κάλαθο των αχρήστων, πόνημα που υπογράφεται από επιστήμονες Ανώτατους Αξιωματικούς;
 Ιδού το πόρισμα της επιτροπής Χατζή:

http://www.aneaed.gr/index.php/activities/item/699-mtpraktiko

Κατηγορίες: Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση