ΤΟ ISIS ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!! Οι πράκτορες του χάους στην Ευρασία!! Α’ ΜΕΡΟΣ

 

 

 

 
 
Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*

 

          Φαίνεται απίστευτο, αλλά τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά  και συγκλονιστικά  Το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος , το ISIS, το  Αλ-Dawlah Αλ-Islamiyah fe Al-Ιράκ wa Al-Sham (DAISH / DAESH) βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη και


δραστηριοποιείται στην πολύπαθη  την μετά Euromaiden Ουκρανία. Όπως φαίνεται ήδη δρουν στο έδαφος της Ουκρανίας, ομάδεςισλαμιστών εμπειροπόλεμων, αφού έχουν πολεμήσει στην Συρία και το Ιράκ και τώρα είναι στην Ουκρανία  και την χρησιμοποιούν ως τον  βατήρα για την είσοδο και εξάπλωσή των στην Ευρώπη. Ανησυχητική κατάσταση που τα Ευρωπαϊκά κράτη  εθελοτυφλούν  προς χάριν μικρόπνοων πολιτικών, εμπαθειών και  ανεξήγητων  εμμονών.         Ας προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτών των αλλοπρόσαλλων εξελίξεων  και ας  αποκρυπτογραφήσουμε τι κρύβεται πίσω από αυτά που μας παρουσιάζουν σκόπιμα διαφορετικά και όχι την αλήθεια, τα συστηματικά διεθνή ΜΜΕ.

 

Οι Πράκτορες του Χάους και ο πόλεμος για την Ευρασία


              Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη   είναι τα  μέτωπα σε ένα  πολυδιάστατη πόλεμο που διεξάγεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. Σκοπός της αυτοκρατορίας (ΗΠΑ)  και έπαθλο ο μονοπολικός κόσμος και η παγκόσμια κυριαρχία. Ο  πολυδιάστατος αυτός  πόλεμος των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων  στοχεύει στο να περικυκλώσει την Ευρασία.

Κύριοι στόχοι η  Κίνα και η Ρωσία, που κυριαρχούν στην Ευρασία, δευτερεύων στόχος το Ιράν. Η αυτοκρατορία ( ΗΠΑ) και οι σύμμαχοι έχουν μεθοδεύσει τον τρόπο ενεργείας των για την επίτευξη του σκοπού των. Το Ιράν είναι η πρώτη χώρα που θα «υποταχθεί» και ήδη το αντιλαμβανόμαστε με την διαφορετική μεθόδευση που προτιμήθηκε. Αντί γενικής σύρραξης επιλέχθηκε η  αποκατάσταση των σχέσεων και αναμένεται  η επίτευξη στο τέλος Ιουνίου μιας γενικής συμφωνίας, που θα αλλάξει  σχεδόν τα πάντα, καθώς και τον χάρτη της Μέσης Ανατολής, παραχωρώντας στο Ιράν ζώνες (και χώρες) επιρροής (οι  Σιιτικές χώρες) , πάντα υπό το αμερικανικό άρμα. Η άλλη χώρα, που θα αναλάβει κυρίαρχο και ηγεμονικό ρόλο είναι η Σαουδική Αραβία (για τις Σουνιτικές χώρες).

Θα ακολουθήσει η Ρωσία με τελευταία χώρα που θα «υποταχθεί» στο αμερικανικό σχεδιασμό την Κίνα, για την  «Ευρασιατική Αντάντ.» . Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη  είναι κοντά στα σύνορα  με  το Ιράν και τη Ρωσία, επειδή η Τεχεράνη και η Μόσχα είναι οι  μεσοπρόθεσμοι στόχοι της Ουάσιγκτον. Χαρακτηριστικά βλέπουμε τις φρικιαστικές ομοιότητες στις συγκρούσεις αυτές, όπου διαπιστώνεται μια σύνδεση και ομοιότητα σε αυτά που κάλλιστα θεωρούνται και είναι εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως  βίαια, ρατσιστικά, ξενοφοβικά γεγονότα, εθνοκαθάρσεις, καταστροφή πολιτισμών και μνημείων, που κατά παράξενο τρόπο η διεθνής κοινότητα τα αντιμετωπίζει με απάθεια και αφωνία.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 10 Σεπτεμβρίου  2014,  το περιοδικό Newsweek είχε επικεφαλίδα τον τίτλο  «Οι Ουκρανοί  εθελοντές εθνικιστές  διεξαγάγουν  πόλεμο τύπου ISIS , διαπράττοντες εγκλήματων πολέμου». [1]  αναφερόμενο στις  αποκλίνουσες δυνάμεις, που δρούν στην Ανατολική Ουκρανία κατά των αποσχιστών Ρωσόφωνων , σε συνεργασία με τον τακτικό Ουκρανικό στρατό και αφορά το υπερ – εθνικιστικό κόμμα  Pravy Sektor και  τους πράκτορες του χάους, δηλαδή τις συμμορίες της Αλ-Nusra και του  ISIS, όπου όλοι αυτοί  εξυπηρετούν ένα αφέντη , έστω και αν δεν το αντιλαμβάνονται τυφλωμένοι από τις παραμορφωτικές ιδεοληψίες των, αντιληπτό ποιον και γιατί, όπως προαναφέραμε.

 

Η παράξενη συμμαχία μεταξύ ISIS και των Ουκρανών ακραίων εθνικιστών-ναζιστών.

 

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι οι  πράκτορες του χάους παρότι είναι χαλαρά ευθυγραμμισμένοι μεταξύ των, όμως συνεργάζονται κανονικά , εξυπηρετούν τον ίδιο  αφέντη,  έχουν τους  ίδιους  εχθρούς και φυσικά στην παρούσα περίπτωση είναι η Ρωσία. 

 

Έτσι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο , έρχεται ένας σημαντικός Πολωνός σκηνοθέτης,   ο Marcin Mamon,(Μαρσίν Μαμόν)  ο οποίος   έχει αναφερθεί  με άρθρα του και ντοκιμαντέρ, σχετικά  με την διασύνδεση και εμπλοκή του  ISIS στην Ουκρανία, καθώς και αλλού, όπου υπάρχει εμπλοκή ακραίων οργανώσεων και ιδιαίτερα εξτρεμιστών Ισλαμιστών. Ο εξαίρετος  Πολωνός σκηνοθέτης  έχει δημιουργήσει μια σειρά από ντοκιμαντέρ για την Τσετσενία, όπως TheSmellofParadisewithMariuszPilisin 2005, για το BBC. Εκεί εξηγεί γιατί  ορισμένοι από τους μαχητές από τον Καύκασο αισθάνονται ότι έχουν ένα χρέος προς τους Ουκρανούς, όπως π.χ. ο  Oleksandr Muzychko και θα δούμε παρακάτω. [2]

Τα πολλά ταξίδια του Mamon στο Αφγανιστάν και οι «σχέσεις» με τους Τσετσένους τζιχαντιστές, που αγωνιζόταν με την Αλ Κάιντα  είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία σημαντικών  επαφών  με το ISIS στο εσωτερικό της Συρίας και της Τουρκίας. Αυτή η  εξαιρετική  του σχέση με τους τζιχαντιστές  τον οδήγησε σε  ένα νέο μονοπάτι προς την Ουκρανία, αυτή τη φορά, που αφορά άμεσα την πατρίδα του την Πολωνία, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Σε πρόσφατο άρθρο του (27 Φεβρ 2015) γράφει για την συνάντησή του  : «Εγώ δεν ήξερα καν, σε εκείνο το σημείο, ποιον συναντούσα. Ήξερα μόνο ότι Khalid (Χαλίντ), η επαφή μου και σύνδεσμός μου  στην Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μου είχε πει ότι οι «αδελφοί» του ήταν στην Ουκρανία, και θα μπορούσα να τους εμπιστεύομαι », γράφει για τη συνάντηση του στο  «PotholedstreetinKiev, eastoftheDnieperRiver, inanareaknownastheLeftBank [3]

 

Σε ένα προηγούμενο άρθρο του, o Mαμόν εξηγεί ότι  «οι αποκαλούμενοι  αδελφοί είναι μέλη της ISIS και άλλων ακραίων  κρυφών   ισλαμιστικών  οργανώσεων (με μέλη εν υπνώσει), που  είναι σε κάθε ήπειρο, και σχεδόν σε κάθε χώρα, και τώρα είναι πάρα πολλοί  στην Ουκρανία ».   Εξηγεί  επίσης  ότι « Ο Khalid  , ο οποίος χρησιμοποιεί  ψευδώνυμο, είναι ο αρχηγός  του αφανούς και  κρυφού  παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη. Ήρθε από τη Συρία για να οργανώσει, να ελέγξει και να  βοηθήσει στην κοσμοπλημμύρα  των εθελοντών που φθάνουν  συνεχώς στην Τουρκία από όλο τον κόσμο και που θέλουν να ενταχθούν στο  παγκόσμιο  Τζιχάντ και στο Ισλαμικό Κράτος. Τώρα, ήθελε να με φέρει σε επαφή με τον Ruslan, ένα «αδελφό» , που μάχεται με τους μουσουλμάνους στην Ουκρανία ».  

 

Η σχέση Ουκρανών  ακραίων δεξιών εθνικιστών με τους Τσετσένους  μαχητές είναι καλή και παλιά. Όπως  εξηγεί ο  Mamon  ο (ναζί) εθνικιστής Muzychko  έγινε δεκτός από τους Τσετσένους  και το Ισλαμικό δίκτυο και αποκαλείται αδελφός, «ακόμα κι αν ποτέ δεν ασπάστηκε το Ισλάμ» και ότι ο «Muzyczko, μαζί με άλλoυς  ουκρανούς  εθελοντές (Δεξιός Τομέας και άλλους εθνικιστές και αντιρώσους) , μετέβησαν στην Τσετσενία και πήραν μέρος  στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, μαζί με Τσετσένους μαχητές εναντίον της Ρωσίας».

Muzyczko

 Το τμήμα αυτό των Ουκρανών εθελοντών που πολέμησαν στο πλευρό των Τσετσένων εναντίον των Ρώσων, είχε την ονομασία «Viking» και υπαγόταν απευθείας  υπό τον αρχηγό των Τσετσένων μαχητών, τον  γνωστό εξτρεμιστή ισλαμιστή ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών Shamil Basayev  , που σκοτώθηκε σε καλά  οργανωμένη ρωσική επιχείρηση με έκρηξη προπορευομένου οχήματος, το 2006.

 

 Ο Shamil Basayev θεωρείται υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες, με πιο γνωστή και φοβερά αποκρουστική την τρομοκρατική ενέργεια σε σχολείο στο Μπεσλάν, όπου σκοτώθηκαν 320 άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μικρά παιδιά. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα τον Σεπτέμβριο του 2004 και οι Τσετσένοι  αντάρτες έχασαν  από τότε κάθε  στήριξη και συμπάθεια από όλο τον κόσμο.

 

ΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ  ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΑΥΡΙΟ 

http://www.analystsforchange.org/

 

 

 *Ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.) , TacticalIntelligenceSchool (USA) , πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.

 

Κατηγορίες: 'Αρθρα, Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση