ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΟΥ ΜΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΑΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΣΕ 1976

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ

Ο ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΜΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΑΣ, ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014. ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΣΜΟΥ ΣΣΕ 1976

 

Αγαπητοί   συμμαθητές και φίλοι.

Διαβάζοντας τις υποψηφιότητες για την θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ, στις προσεχείς εκλογές του Φεβρουαρίου 2014, προβληματίσθηκα πάρα  πολύ.

Ανακαλώντας στην μνήμη μου τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, σχετικά με τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τον χώρο μας, διαπίστωσα ότι το μοναδικό αποτέλεσμα που είχαμε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ήταν ανακύκλωση υποσχέσεων και πολιτικές παρεμβάσεις αντίθετες προς τα συμφέροντά μας. Οι περισσότεροι ακολουθώντας την πεπατημένη πέτυχαν τα ελάχιστα έως τίποτα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ,  προσφάτως αποτελέσαμε και την εύκολη πηγή για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να λυθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα  της χώρας μας. Όλα αυτά χωρίς να παραγνωρίζω την καλή διάθεση των προηγουμένων διοικήσεων της ΕΑΑΣ και τις μεγάλες επιτυχίες του προέδρου που αποχωρεί.

Μετά από μεγάλο προβληματισμό και σκέψη, γνωρίζοντας τα προβλήματά του χώρου μας τα οποία για δεκαετίες εκκρεμούν και το πόσο δυσανάλογα και άδικα, η κρίση,  επηρέασε  τους εν ενεργεία και αποστράτους συναδέλφους, σε σύγκριση με τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, απεφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου της  ΕΑΑΣ.

Έχω αποφασίσει, εάν εκλεγώ, κατʼ αρχήν να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις,  να σταματήσω την γενικότερη προσπάθεια απαξιώσεως του χώρου μας, η οποία κατευθύνεται από διάφορα κέντρα και στην συνέχεια να αγωνισθώ για την επίλυση, των, επί δεκαετίες, τελματωμένων προβλημάτων μας.

Κατόπιν των παραπάνω θα ήθελα να σας προτείνω να με στηρίξετε με την ψήφο σας, σε αυτήν μου την προσπάθεια.

Επίσης θα ήθελα να σας επισημάνω, ασχέτως της προτιμήσεως σας ή μη προς το πρόσωπό μου, ότι στις προσεχείς εκλογές πρέπει να παρουσιάσουμε την πραγματική εκλογική μας δύναμη του κλάδου μας, με μαζική συμμετοχή στις εκλογές της  ΕΑΑΣ.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι σε προηγούμενες εκλογές για την  ανάδειξη των διοικητικών οργάνων της ΕΑΑΣ, επί συνόλου 22.000 και πλέον μελών , εψήφιζαν μόνον περί τις 6.000 συνάδελφοι, δίνοντας προς τα έξω την εικόνα της αμελητέας ποσότητας.

Σας ευχαριστώ πολύ, μέσα από την καρδιά μου και σας υπόσχομαι ότι θα είμαι  στην διάθεσή σας για οτιδήποτε μπορώ να κάνω, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου.

Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά,  στις 8 Φεβρουαρίου 2014, στην κοπή της πίτας της τάξεως μας.

Με αγάπη και εκτίμηση

Σπυρίδων  Κων/νου  Κατσαρός

Υποστράτηγος ε.α.

 

ΥΣ:  Συνημμένα σας αποστέλλω τις γενικές μου θέσεις , καθώς και ένα σύντομο

 

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

 Αγαπητοί Φίλοι και Συνάδελφοι,

Αγαπητοί Συμμαθητές,

 Ύστερα από βαθιά σκέψη και μεγάλο προβληματισμό, για τα συμβαίνοντα στον κλάδο μας, αλλά και μετά από προτροπή μικρότερων αλλά και μεγαλύτερων ηλικιακά Συναδέλφων, αποφάσισα να υποβάλω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού στις προσεχείς εκλογές. Πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω με γοργότερους ρυθμούς τη μετάλλαξη που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια της ΕΑΑΣ σε ένα διεκδικητικό όργανο προς το συμφέρον του συνόλου των αποστράτων Συναδέλφων ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης αλλά και των μελών των ορφανικών οικογενειών.

Ο καθένας μας γνωρίζει, ίσως καλύτερα από εμένα, ότι την παρούσα περίοδο η χώρα μας, διέρχεται μία οικονομική αλλά και ηθική κρίση, που έφερε βιαίως στο ελληνικό σπίτι, μείωση βιοτικού επιπέδου, ανεργία, μετανάστευση. Ιδίως, οι άνθρωποι του δικού μας χώρου, εργαζόμενοι άπειρες ώρες, μέρα και νύχτα, και μη έχοντας τη δυνατότητα να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας, όπως άλλες κοινωνικές ομάδες εργαζομένων, υπεστήκαμε σοβαρότατες αδικίες, όπως διπλές και τριπλές μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις αλλά και ηθικές απαξιώσεις (ακόμα ηχούν στα αυτιά μου λέξεις που λέχθηκαν από πολιτικά πρόσωπα, όπως αυτιστικός και αντιπαραγωγικός).

Επειδή είμαι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων αλλά και υπέρ του «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», σας παραθέτω τιςβασικές θέσεις και στόχους μου, για την ΕΑΑΣ:

 • Το Όραμα μου για την ΕΑΑΣ, είναι να καταστεί περισσότερο εξωστρεφής και να είναι, λίαν συντόμως, σε θέση να εκφέρει, εγκαίρως, άποψη και αντίλογο επί θεμάτων που αφορούν τα μέλη της και την Ελληνική κοινωνία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με προσεκτικές αλλά γρήγορες κινήσεις και με τη βοήθεια εξειδικευμένων συναδέλφων μας έστω και με μικρή αμοιβή. Η ΕΑΑΣ πρέπει να αποκτήσει, χθες, εκπρόσωπο τύπου. Δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα, κακόβουλα δημοσιεύματα που έχουν ως σκοπό να σπιλώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.
 • Σκοπός και στόχος μου, επίσης, είναι τα Παραρτήματα ανά την Ελλάδα, να έχουν λόγο στις μικρές αλλά και στις μεγάλες αποφάσεις, που μας αφορούν. Θα εξετάσω τη δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης των συνεδριάσεων από τα Παραρτήματα με δυνατότητα επέμβασης. Υπάρχει σχετική πρόταση. Πέραν του παραπάνω, θα καθορισθεί ετήσια συγκέντρωση για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων στην οποία θα συμμετέχουν 2 άτομα από κάθε Τοπικό Συμβούλιο Παραρτήματος και τα ΔΣ της ΕΑΑΣ, του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ.
 • Παρακολουθώ στο διαδίκτυο σκέψεις και προτάσεις για τροποποίηση του νόμου περί Ενώσεων Αποστράτων ιδίως σε ότι αφορά την εκλογή του προέδρου της ΕΑΑΣ αλλά και την τοποθέτηση ή εκλογή των Τοπικών Συμβουλίων των Παραρτημάτων. Η θέση μου είναι ότι πρέπει να συνεχισθεί η διαβούλευση από τετραμελή επιτροπή (2 μέλη του ΔΣ και 2 από τα Παραρτήματα), μέσα σε στενό χρονικό πλαίσιο (πχ εντός εξαμήνου), του σχεδίου νόμου που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο τους πρώτους μήνες του παρόντος ΔΣ της ΕΑΑΣ.
 • Το νέο ΔΣ της ΕΑΑΣ, θα: Μαζί με το νέο ΔΣ της ΕΑΑΣ, που θα προκύψει από τις εκλογές, θα κρατήσουμε με ευλάβεια κάθε ορθή ενέργεια του προηγούμενου ΔΣ (οικονομικό συμμάζεμα, αγωγές για το συμφέρον των μελών, κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα εφόσον απαιτηθεί, αποκέντρωση για έκδοση ταυτοτήτων κλπ) και θα βελτιώσουμε το βαθμό αντίδρασης μας σε κάθε πρόκληση.
  • Σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επιβίωσης, με κάθε σεβασμό, των Ορφανικών Οικογενειών αλλά και κάθε Συναδέλφου που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και υγείας.
  • Προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αναγνωριστούν και δικαιωθούν οι πεσόντες για την προάσπιση της πατρίδας αλλά και οι επιζώντες, σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό.
 • Θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας, προκειμένου να υπάρχει άμεση αντίδραση, επί θεμάτων, όπως:
  • Στρατιωτική περιουσία και κοινωνικά αγαθά.
  • Αντιμετώπιση νομοθετημάτων που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της συνοχής των ε.ε και ε.α στελεχών, αλλά και του λειτουργήματος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
  • Συμμετοχή αλλά και συνεχείς παρεμβάσεις έτσι ώστε το μισθολόγιο των στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α. να είναι πρέπον σε συνδυασμό με τις κατευθύνσεις του Συντάγματος και τις ανάγκες που δημιουργούνται από την εκτέλεση της αποστολής μας.
 • Θα επιδιωχθεί επίσης:Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ): Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των προτάσεων που έχουν υποβληθεί για αύξηση εσόδων, πιέζοντας την ιεραρχία του ΥΕΘΑ. Επιπλέον θα απαιτήσουμε νέα ρύθμιση χρεών με συμψηφισμό οφειλών του δημοσίου προς αυτό (μερίσματα αντιστασιακών, απώλειες PSI, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου Γενικής Τράπεζας κλπ) καθώς και ορθότερη εκμετάλλευση των περιουσιακών του στοιχείων.
  • Να έρθουμε σε επαφή και συνεργασία με ενώσεις του εξωτερικού (π.χ. Euromil), ώστε να ενημερωνόμαστε επί ευρωπαϊκών αλλά και παγκόσμιων στρατιωτικών δεδομένων, σε όλους τους τομείς και να διεκδικούμε ανάλογα δικαιώματα.
  • Θα προσπαθήσω να έχουμε ως ΕΑΑΣ, άριστη συνεργασία όχι μόνον με τις ΝΠΔΔ θεσμικές ενώσεις ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, αλλά και τις ΝΠΙΔ ενώσεις αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των Συναδέλφων μας.
  • Η αναμόρφωση  – διαμόρφωση  των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών της ΕΑΑΣ, ώστε να γίνει λειτουργικότερη στις παροχές της προς όλα τα μέλη, καθώς και αναβάθμιση της βιβλιοθήκης της ένωσης – σύνδεσή της με βιβλιοθήκες άλλων χωρών και φορέων, μετατρέποντάς την σε ηλεκτρονική.
  •  Αποκεντρωμένη οργάνωση εθελοντισμού,  μέσα από την άμεση συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.
  • Βελτίωσης  της εκλογικής διαδικασίας, με εφαρμογή της επιστολικής και ηλεκτρονικής ψήφου.
  • Η καλύτερη λειτουργία του site προκειμένου η ενημέρωση να είναι άμεση σε όσους κάνουν χρήση του διαδικτύου. Συνέχιση έκδοσης της εφημερίδας, με ευθύνη τριμελούς επιτροπής, που συνεχίζει να είναι το μέσον ενημέρωσης όλων των Συναδέλφων, αφού φθάνει σε κάθε σπίτι.
 • Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ): Πέραν από την προσπάθεια για αύξηση εσόδων, στόχος η μη συμμετοχή στον υπολογισμό του ποσοστού μείωσης των συντάξεων σε ποσοστά 5, 10 και 15%, πάνω από 1.000 ευρώ.
 • Την επανάκτηση του ΝΙΜΙΤΣ, με δεδομένο ότι το έχουμε ποτίσει με το αίμα μας και τις συνδρομές μας, αλλά και γιατί παγκοσμίως υπάρχουν παρόμοια νοσοκομεία για βετεράνους.
 • Θα επιδιώξουμε την «εκμετάλλευση» των δυνατοτήτων των Συναδέλφων μας από τις τοπικές κοινωνίες και από άλλους φορείς, έτσι ώστε να μην σταματούν την κοινωνική τους προσφορά στην πιο παραγωγική ηλικία τους ηλικία.
 • Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό οι εισφορές των εν ενεργεία Συναδέλφων μας, υπέρ ΒΟΕΑ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καρπωθεί τα χρήματα αυτά παρά μόνον τα παιδιά μας.  Αγαπητέ Συνάδελφε,έχοντας κατανοήσει το μέγεθος της ευθύνης αλλά και τις απαιτήσεις της θέσης του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού, που διεκδικώ, υπόσχομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις μην υπολογίζοντας χρόνο και κόπο για τα συμφέροντα των μελών μας καισε καλώνα με εμπιστευτείς, να με στηρίξεις και να με τιμήσεις με την ψήφο σου και εφόσον εκλεγώ να με βοηθήσεις να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα μου, ελέγχοντας με αν πιστεύεις ότι αποκλίνω από τις θέσεις και τις αρχές μου.

 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στο Αίγιο Αχαίας τον Ιανουάριο του 1954.

Απεφοίτησα το 1972 από το πρακτικό τμήμα του Γυμνασίου Αρρένων Αιγίου και πέτυχα στην  Σ.Σ.Ε  , από την οποία απεφοίτησα τον Ιούλιο του 1976 ονομασθείς Ανθλγός  του Τεχνικού Σώματος.

Απεφοίτησα από την Σ.ΤΕ.Α.Τ.Χ το 1980 και πέτυχα στο τρίτο έτος του Εθνικού Μετσόβιου  Πολυτεχνείου .

Έλαβα το Δίπλωμα του ηλεκτρολόγου (ηλεκτρονικού ) μηχανικού το 1983.

Απεφοίτησα από όλα τα σχολεία του Τεχνικού Σώματος με λίαν καλώς.

Μετεκπαιδεύτηκα στις Η.Π.Α στο Α/Α σύστημα HAWK .

Υπηρέτησα ως επιτελής , αλλά  τις περισσότερες φορές ως διοικητής (από Λγος και άνω) σε Μονάδες  , Συγκρότημα  και Σχηματισμό του Τεχνικού Σώματος .

Υπηρέτησα στην ελληνική πρεσβεία των Η.Π.Α , καθώς και στο Πεδίο Βολής Κρήτης ως κλαδάρχης τεχνικών υπηρεσιών.

Αντιπροσώπευσα την Ελλάδα σε πλήθος επιτροπών σε οργανισμούς  του Ν.Α.Τ.Ο .

Υπηρέτησα για δύο έτη (2004-2006) στο ΥΠ.ΕΘ.Α  ως  διευθυντής .

Τιμήθηκα με όλα τα προβλεπόμενα  , στο βαθμό μου , μετάλλια , παράσημα και διαμνημονεύσεις.

Τιμήθηκα από τοπικές κοινωνίες για την κοινωνική μου δράση ,ειδικά στην παραμεθόριο ( Διδυμότειχο ) .

Τιμήθηκα από οργανισμούς του Ν.Α.Τ.Ο αλλά και των Η.Π.Α για την συμβολή μου.

Είμαι μέλλος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ

Γνωρίζω άριστα την αγγλική γλώσσα.

Είμαι από το 1978 παντρεμένος και τώρα ευτυχής πατέρας δύο τέκνων  , 25 και 35 ετών .

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις συνδέσμου, Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση