H ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΕΣ….

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Η  ανεξέλεγκτη  μετανάστευση –παρά τις όποιες θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει διαχρονικά σε ορισμένους  τομείς- εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους οι οποίοι έχουν ενδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της παγκοσμιοποίησης, της μαζικής μετακίνησης πληθυσμών, των νέων τεχνολογιών, της επανάστασης στις μεταφορές
και των κάθε λογής πολλαπλασιαστικά και πολυφασματικά ασύμμετρων απειλών ειδικά μετά τα μεγά-τρομοκρατικά χτυπήματα της 9/11 του 2001.
 
Ας λάβουμε υπόψη ότι κοντά στην χώρα μας λίαν σημαντικές και στρατηγικής αξίας περιοχές βρίσκονται σε συνεχή αναταραχή, ενώ δεν έχουμε δει ακόμα τα τελικά κεφάλαια αυτής της κρίσης για να εκτιμήσουμε και πιο πρακτικά την μετακίνηση των ανθρώπων . Μπορεί μέχρι στιγμής μετά τις συνεχείς υποτροπές σε Αίγυπτο και Λίβύη να μην έχουνε μετακινηθεί προς την Ελλάδα πολλοί άνθρωποι, αλλά ας παρακολουθούμε τις δραματικές εξελίξεις γιατί πολλά θα αλλάξουν ενώ έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις.(η Λιβύη είναι στην άβυσσο εμφύλιας σύρραξης εδώ και μήνες)
Στην χώρα μας η βασική και κύρια απειλή από την μετακίνηση των ανθρώπων , μπορεί να είναι αποτέλεσμα του Ισλαμικού εξτρεμισμού και της δράσης τρομοκρατικών ομάδων. Αρκετές ομάδες με δράση και εμπειρία ριζοσπαστική και φονταμεταλιστική βρίσκονται στο έδαφος μας. Πολλές από αυτές εμπλέκονται σε διακίνηση βρώμικου χρήματος-όπλων -ανθρώπων ενώ παράλληλα κρυπτόμενοι έχουν επαφές με κυκλώματα λαθρεμπόρων και ξένες μυστικές υπηρεσίες.  Ενώ δεν έχουμε προβλήματα με επί δεκαετίες μετανάστες (πχ Πολωνούς-Φιλιππινεζους κα), παρατηρείται μια έντονη δράση κυρίως των Πακιστανών-Αφγανών και Κούρδων, ενώ και οι Αφρικανοί έχουν ενδυναμώσει αρκετές από τις παράνομες ενέργειες τους(ειδικά στο παραεμπόριο και στην πορνεία Νιγηριανών γυναικών). Όσο η κατάσταση σε Συρία, Αφγανιστάν και Β.Αφρική/Λιβύη  θα χειροτερεύει, τότε οι νότιες Ευρωπαϊκές κοινωνίες και ειδικότερα η χώρα μας λόγω ευπαθών συνόρων θα έχει ακόμα πιο πολλά και δαιδαλώδη προβλήματα. Και όλα αυτά σε μία χρονική περίοδο που από πλευράς οικονομικής και εσωτερικής ασφάλειας βρισκόμαστε μπροστά σε τραγικές καταστάσεις. Έξτρεμιστικά, αντικοινωνικά και παράνομα στοιχεία πιθανότατα να προσπαθήσουν να εμπλακούν και να εκμεταλλευτούν καταστάσεις πρπκαλώντας εσωτερικό χάος.
Άρα  η βασικότερη εσωτερική απειλή για την Ελλάδα προέρχεται από το εκρηκτικό κοκτέιλ της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, της περιθωριοποίησης, της διακίνησης όπλων και εκρηκτικών, που οδηγούν το μίγμα του θρησκευτικού εξτρεμισμού με την πάντοτε υφέρπουσα τρομοκρατία στις πιο ακραίες καταστάσεις. Και μπορεί μέχρι σήμερα να είμαστε τυχεροί, σε ότι αφορά την κλιμακωτή δράση ένοπλων και εξτρεμιστικών ομάδων που προέρχονται από το εξωτερικό, αλλά δεν φαίνεται η άπειιλη να μειώνεται. Τουναντίον αυξάνεται.
Αν η οικονομική κατάσταση ήταν πιο σταθερή και η κοινωνία κινούνταν  σε πιο ελεγχόμενα πλαίσια τότε ασυζητητί οι κίνδυνοι και οι απειλές θα είχαν μειωθεί. Αλλά τα πράγματα δυστυχώς κινούνται προς άλλες τάσεις και οι εξεγέρσεις, εξάρσεις και αντιπαραθέσεις εκ των πραγμάτων θα είναι οξύτατες. Άλλωστε η τρομοκρατία και η δράση παράνομων ομάδων αποτελεί πόλεμο 4ης γενιάς, ενώ αυτό που καθιστά τα πράγματα πιο δύσκολα είναι η αναβίωση ακραίων τάσεων του Ισλάμ (ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ-ΛΙΒΥΗ-ΛΙΒΑΝΟΣ κα) και κυρίως των Σουνιτών, και μάλιστα σε περιοχές που βρίθουν εντάσεων και ακροτήτων , οι όποιες δεν είναι μακριά από την Ελλάδα.
http://www.analystsforchange.org/2014/11/h_30.html
Κατηγορίες: 'Αρθρα, Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση