ISIS/ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ/ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ/

1

ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ENA ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ISIS

1) Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ(ISIS-ISIL-IS) ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2003/ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΠΑΑΘΙΚΟΥ-ΣΑΝΤΑΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ , ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΣΑΒΑΡ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΓΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΝΑΤΖΙΜΠΟΥΛΑΧ ΠΟΥ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΟΡΔΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΜΠΟΥ ΜΟΥΣΑΜΠ ΑΛ ΖΑΡΚΑΟΥΙ , ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ JUND AL SHAM. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ. ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕ ΜΕΣΩ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΛΑΜΑΝΙΓΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ. ΕΝΩ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΗΣΑΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ Ο ΖΑΡΚΑΟΥΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ , ΤΟΥ AL TAWHID WA AL JIHAD. ΤΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΠΑΚΟΥΜΠΑ-ΒΑΓΔΑΤΗ-ΡΑΜΑΝΤΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Ο ΖΑΡΚΑΟΥΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΥΜΠΑ ΤΟ 2006 ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΕΒΗ ΕΝΑ 75% ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!!

2)ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΧΕΡΕΙΩΝ Ο ΜΠΑΚΡ ΑΛ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ ΤΟ 2011 ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΟΥ ΜΩΧΑΜΕΝΤ ΑΛ ΤΖΟΥΛΑΝΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ. ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΣΤΟ ISI ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΖΟΥΛΑΝΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ. ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2013 Ο ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ, ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΑΛ ΖΑΟΥΑΧΡΙ.. Η ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ ΑΦΓΑΝΟ-ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ISIS-IS ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ. ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΑΛ ΡΑΚΑΑ, ΧΟΥΣΑΚΑ ΚΑΙ ΝΤΙΡ ΕΛ ΖΟΡ.

3) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΩΣ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΙΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ .ΕΠΊΣΗΣ ΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΘΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΩΝ. ΑΝΑΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ 1916 ΠΟΥ ΧΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΓΛΟ-ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΖΩΝΕΣ/ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΡ ΜΑΡΚ ΣΑΙΚΣ ΚΑΙ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΖΩΡΖ ΠΙΚΟ.

4) ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ.

*THE ADMINISTRATION OF SAVAGERY ΤΟΥ ΑΜΠΟΥ ΜΠΑΚΡ ΝΑΤΖΙ ΤΟΥ 2004. ΕΚΕΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΔΩ ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ. Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΜΟΝΙΜΗ ΕΔΑΦΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ UNGOVERNED AREAS.

*THE GLOBAL RESISTANCE OF ISLAM/1600 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΟΥ ΜΟΥΣΑΜΠ ΑΛ ΣΟΥΡΙ/ΕΔΩ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ.

*Η ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΜΠΟΥ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑ ΑΛ ΜΟΥΧΑΓΙΡ /ΕΝΟΣ ΑΦΓΑΝΟ-ΑΡΑΒΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

5)Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DABIQ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΝΤΙ-ΔΥΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙ-ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ , ΑΝΤΙ-ΣΙΙΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ. ΗΔΗ ΕΧΟΥΝΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ 4 ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΑ ΤΕΥΧΗ.

6) ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ *ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΕΝΔΟ-ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΣΟΥΝΙΤΩΝ-ΣΙΙΤΩΝ.

*ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΑΛ ΚΑΡΑΝΤΑΟΥΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΟΣ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ-ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ

*Ο ΑΡΧΗΓΟΣ/ΧΑΛΙΦΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΑ ΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΕ ΙΡΑΚ-ΥΕΜΕΝΗ-ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.

*ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ/ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΝΟΕΙ. ΠΡΟΤΙΜΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΙΖΟΝΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.

*ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΙΑΚΗ ΩΣ …ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΝΤΟΥΡΑΝΤ.

*ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΑΛΙΦΑΤΩΝ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΚΡΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ-ΒΑ ΝΙΓΗΡΙΑ-ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΛΠ. *ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

*Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΟΝ ΜΑΙΟ-ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2014 ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΩΝ ΜΗ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ/ΑΝΤΙ-ΑΣΑΝΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΝ ΑΜΠΑΡ ΤΟΥ ΙΡΑΚ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΜΗ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ, ΟΙ ΑΣΣΥΡΙΟΙ, ΟΙ ΧΑΛΔΑΙΟΙ, ΟΙ ΓΙΑΖΙΝΤΙΣ ΚΑ.

*ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ.

*Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΣΙΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ. ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ ΚΑΛΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΟΠΛΑ. Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΙΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΜΟΧΝΤΑΝΤ ΑΛ ΣΑΝΤΡ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ ΈΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΡΑΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ.

*Η ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ INFINITE RESOLVE KATA ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ.

1-Α) ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ. ΜΕ BOMBING TO WIN ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.

2-Α)ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΜΥΝΟΜΕΝΕΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΚΟΜΠΑΝΙ./ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΑ ΟΠΛΑ. ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.

3-Α)ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ….

4-Α)ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΜΗ-ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΜΑΧΗΣ. ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ.

5-Α)ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ 64 ΚΡΑΤΗ-ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ.

6-Α) ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ, Ο ΚΑΝΑΔΑΣ, Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, Η ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ, Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΔΑΝΙΑ. ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΔΑΝΙΑ/ΗΔΗ.

7-Α) ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ.

8-Α) Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΕΚΤΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Γ ΣΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑΧΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

9-Α) ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΟΡΑΣΑΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ.

10-Α) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ, ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΤΑ ΗΑΕ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ, ΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ.

11-Α) ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ(ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ) ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΙΡΑΝ.(ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ). ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

12-Α)ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΑΠΟ 72 ΧΩΡΕΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ-ΜΑΡΟΚΙΝΩΝ-ΛΙΒΥΩΝ ΚΑΙ ΥΕΜΕΝΙΩΝ.

13-Α)ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.

14-Α) ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΩΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ.

15-Α)ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ Η ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ Η ΜΟΣΧΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ.

16-Α)ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

http://www.analystsforchange.org/2014/11/isis-2014.html

Κατηγορίες: 'Αρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση