MIA ΑΛΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ!!!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ .. ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

 Από Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη

Η συγκέντρωση διαμαρτυρία των στρατιωτικών εν ενεργεία και ιδιαίτερα εν αποστρατεία, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στην πλατεία Κλαυθμώνος υπερέβη κάθε προσδοκία!! Σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 20.000, αριθμός ρεκόρ για μια κοινωνική ομάδα, που όχι μόνο δεν έχει εμπειρία σε τέτοια γεγονότα, αλλά είχε μέχρι τώρα αναστολές και επιφυλάξεις. Η απαξίωση και η εξαθλίωση που τους επεφύλαξαν τα κυβερνητικά κόμματα (που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια), που  τελικά είναι και υπεύθυνα για  την τραγική κατάσταση της πατρίδος, ανάγκασε την πιο πειθαρχημένη και υπάκουη  κοινωνική ομάδα της Ελλάδος, με την απαράμιλλη και συνεχή προσφορά  ζωής  και εργασίας προς την πατρίδα, τους ανθρώπους που είχαν χρέος και καθήκον να φυλλάτουν σε όλη τους την ζωή Θερμοπύλες, να κατέβει στους δρόμους. Να κατέβει στους δρόμους και να διαδηλώσει. Να εκφράσει την πικρία των, την απογοήτευσή των και την μεγάλη αγανάκτησή των  για την μοίρα που τους επεφύλαξαν. Μια συγκέντρωση και μια διαδήλωση πρωτόγνωρη, που δεν έμοιαζε με τις άλλες. Ναι μεν ακουγόταν «επαναστατικά»  τραγούδια  και συνθήματα από τα μεγάφωνα, αλλά   οι συγκεντρωμένοι με κοσμιότητα, ευπρέπεια και σοβαρότητα «συμμετείχαν» με άλλο τρόπο, όχι πάντως Ελληνικό, αλλά μάλλον με Γιαπωνέζικο. Άνθρωποι μεσαίας και μεγάλης ηλικίας, με άσπρα μαλλιά ή και καθόλου μαλλιά,  σε παρέες μεταξύ των, συμμαθητές, γνωστοί από τις Μονάδες και τους Σχηματισμούς, που υπηρέτησαν μαζί, άκουγαν και συζητούσαν, για αυτά  που ήλθαν, για αυτά που έρχονται. Αστυνομική επιτήρηση  στην ουσία δεν υπήρχε. Αστυνομία υπήρχε, αλλά στην άκρη, διακριτικά και χωρίς έργο. Τι να κάνουν άλλωστε σε τέτοια διαδήλωση; Άλλωστε «συμμετείχαν» καi αυτοί στην εκδήλωση, τουλάχιστον νοητικά, με την ψυχή τους.  Η πλατεία Κλαυθμώνος και Κοραή γεμάτες, μέχρι την Πανεπιστημίου. Η Σταδίου στο ύψος των δύο πλατειών γεμάτη κόσμο  και φυσικά κλειστή. Όποιο αυτοκίνητο εγκλωβιζόταν στους κάθετους προς την Σταδίου δρόμους, οι συγκεντρωμένοι άνοιγαν και αφήνοντας ένα διάδρομο μεταξύ των επέτρεπαν στο όχημα να διέλθει. Οι ομιλίες των προέδρων των Ενώσεων αποστράτων και άλλων φορέων, χωρίς την οξύτητα και τον φανατισμό άλλων εκδηλώσεων, αλλά με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και με στοιχεία, με λόγο καταγγελτικό αλλά όχι φανατικό (δεν χρειαζόταν βέβαια) παρουσίαζαν την κατάσταση και ζητούσαν από την Πολιτεία, το προφανές, δηλαδή το  δίκαιο στην αντιμετώπιση των στρατιωτικών, όπως με τις άλλες κοινωνικές ομάδες . Και μια έκκληση: Προσοχή στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, μην τις απαξιώνετε, γιατί οι κίνδυνοι είναι ορατοί πλέον.

Και η πορεία, μια πορεία των στρατιωτικών προς την Πνύκα, την σύγχρονη Πνύκα, την Βουλή των Ελλήνων. Ήρεμα, αλλά αποφασιστικά, χωρίς εξαλλοσύνες  και ακρότητες , όπως έχουμε δει κάποιες φορές, αλλά με σωφροσύνη, σεμνά και ταπεινά  η κατάληξη στην Βουλή των Ελλήνων, όπου επιδόθηκε το Ψήφισμα ΟΛΩΝ των Οργανώσεων των αποστράτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.  Ο ΑΝΣΚ (αντικειμενικός σκοπός) επετεύχθη. Το μήνυμα δόθηκε. Ηχηρό και  ισχυρό προς τους αποδέκτες πολιτικούς. Ως εδώ. Δεν πάει άλλο!! Ξεχάστε τους δεδομένους σας. Δεν υπάρχουν!! Ταξιδεύουν αλλού. Και θα το δείτε σε λίγο!! Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ..ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ… (Δ. Σαβόπουλος).

Βέβαια τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν έδειξαν τίποτα, ή μάλλον ελάχιστα, ίσα ίσα μια καταγραφή του γεγονότος. Ή δεν κατάλαβαν τι έγινε, ή εξυπηρετούν συμφέροντα. Και τα δύο είναι βαριά  και επιλήψιμα. Αναμενόμενο μάλιστα. Το βίντεο που παρατίθεται είναι  ερασιτεχνικό και «παρουσιάζει» τα γεγονότα της πλατείας. Έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο:

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T700s5GsAXI#!

Δείτε το.

Κατηγορίες: 'Αρθρα, Θέματα που μας αφορούν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση